החידה של מיכל בניסוח אלטרנטיבי

DoronModan

New member
החידה של מיכל בניסוח אלטרנטיבי

Komenci ĉe besto en komputilo. (ses literoj)

מיכי 10

Member
Dankon, Doron. Ĉu mi rajtas solvi

או שההשתתפות אסורה על בני משפחה?

Eldad S

New member
אוי... איזה יופי...

הפכתי בה והפכתי בה (לאור ההגדרה החדשה), ופתאום מצאתי...

להתחיל - ek. החיה, שלא עלתה במוחי מיד, נמצאת מיד כשניסיתי לחשוב על חלקיו של מחשב, ונזכרתי שיש ekrano, ואז גם מצאתי את החיה.
חידה נהדרת, מיכל!
וההגדרה של דורון אפשרה לי לאתר את הפתרון ביתר קלות.

מיכי 10

Member
נהדר, אלדד!

שמחה שנהנית. ואכן, דורון מומחה להגדרת חידות היגיון. אבל לא רציתי להתייעץ בו, כי אז הוא לא היה יכול לפתור. את הפתרון הוא אמר לי בטלפון, ואז כבר שמחתי על הצעתו לתקן את החידה.

רעיונות באים לי לא מעט, אבל אני לא נוהגת לרשום אותם, כי אני לא יודעת איך לנסח.

DoronModan

New member
נו, הפכתי למומחה... ובקשר להגדרות

תחשבי/תחשבו על הדרך שבה פותרים, וכך גם תצרו את ההגדרה.
אגף אחד בהגדרה נותן דרך אחת להגיע לפתרון, ואגף שני בהגדרה נותן דרך אחרת להגיע לאותו פתרון. לפעמים האגף הראשון מורכב משני חלקים, כמו שראינו בחידה שלך בניסוח שלי. כמו שראית בניסוח שלי יש ביטוי לכל אחד מהחלקים, שיחד מרכיבים את האגף הראשון. komenci+besto (אגף ראשון)
en komputilo (אגף שני)

מיכי 10

Member
נכון. אבל...

לא רציתי להשתמש במילים כמו komputilo, televidilo aŭ poŝtelefono, כי אז הפתרון היה קל מדי, לדעתי. לכן עמעמתי במקצת. כנראה עִרפלתי מדי.

DoronModan

New member
החידה קלה רק לך

כי את יודעת את התרון.
חוץ מזה, חידות נועדו להיפתר.

מיכי 10

Member
ברור לגמרי שחידות נועדו להיפתר,

אך לאו דווקא מיד ברגע שרואים אותן, ושהפתרון פשוט יזדקר לעין. כי אז זה לא מאתגר. וגם במקרה כזה, יהיה צורך לנפק כל רגע חידה חדשה.

וגם אתה כותב לנו לפעמים שחידה היא קלה או לא קלה, כשרק אתה יודע את הפתרון...
אבל הפעם, לא בגלל שידעתי את הפתרון, אלא בגלל המילה הקלה שלו.
בכל מקרה, אני מסכימה שהניסוח שלך היה יפה יותר. :)

כוונתי בניסוח שלי, היתה ש-oni צריכים מסך, בתקווה שתיפְתרו קודם את האגף השני = הימני, של החידה.

מיכי 10

Member
די, נו. כבר דיברנו על זה

בטלפון השבוע. בשביל מה לשאול שוב?
והיום כבר כתבתי לך שהתכוונתי שיפתרו קודם את האגף:
komenci + animalo.

DoronModan

New member
לא יפה

הכותרת שבחרת.
בכל אופן מה שאני כותב כאן זה כדי ללמד אותך לכתוב הגדרות, ונראה מההודעה שלך שאת לא רוצה ללמוד. אבל אם כן, רוצה, אז ככה:
komenco ו-animalo מוליכות לפתרון, וזה אגף א' שאכן יכול להוביל לפתרון ek+rano, אבל חסר אגף ב', שג הוא יוליך לאותו ekrano. ובגלל זה כתבתי כהצעה לאגף ב': en komputilo.
מאידך, מה שכתבת oni bezonas ĝin אלה מילים שלא מובילות לפתרון ekrano.

מיכי 10

Member
תמיד אני רוצה ללמוד, ברור.

הבנתי, הסברתי, וגם אתה צודק, וכפי שכתבתי לפני החידה:
Mi ankaŭ ne povas promesi, ke mi tute plenumas la akcepteblajn regulojn de logikaj enigmoj.
לציין בפירוש 'טלוויזיה' (או מכשיר אחר מבוסס מסך), נראָה לי אז כהגשת הפתרון ישירות על מגש, ללא כל אפשרות להתאתגר.

בכל אופן, תמיד אשמח ללמוד דברים חדשים, בעיקר מאז שאין עליי שום כפייה מצד משרד החינוך.

DoronModan

New member
בגלל ש-ekrano זה אולי הדבר הכי בולט ב-televidilo

בוודאי מאז שנוצרו הטלביזיות שרובן זה המסך. לכן לא בחרתי במובן מאליו, ולקחתי מחשב. ועובדה שלאלדד לקח קצת יותר זמן לחשוב על רכיבי המחשב, בטרם הגיע לאחד מהם, ה-ekrano. (בעצם כשחושבים על זה, מחשב לא תמיד כולל מסך, שהוא רכיב נפרד, אלא אם הוא לפטופ).

מיכי 10

Member
בסדר. אם כך אכתוב חידה חדשה, ולא דחוף לפתור אותה, כי

כרגע הוזמנתי לשבָּת בפ"ת + לשמוע הרצאה במוצ"ש, אז אוכל לחזור אל המחשב רק בשעה מאוחרת במוצ"ש.

מיכי 10

Member
בינתיים הודעתי

שלא אוכל להגיע בזמן לשבת בהתראה של פחות משעה, ואהיה מוכנה לבוא לשבת הבאה, אם יתאים להם. :)

כתבתי את החידה, והכנסתי בהּ מיד שתי הקלות (כולל החלוקה לאיברים).

למעלה