החידה של מירי !!!

החידה של מירי !!!

אני מבקשת לחוד חידה לחברי הפורום ומקווה לתגובותיכם החיוביות. להלן : נא למצוא 8 שמות של ריקודים שבהם שם היוצר של אותו הריקוד משולב בשם הריקוד במרומז או במישרין. לדוגמא : דבקה רינה - היוצרת רינה שוורץ. מרומים - היוצר אבי מרום. הערה :הריקודים כולם עברו השתלמות בעבר, גם אם הם אינם נירקדים או מוכרים לציבור הרוקדים. * היות ואני לא דודו טופז לכן אין אצלי פרסים - רק הערכה לפותרים. בתודה מראש !!! * הפיתרון יינתן ביום רביעי.

יבנאי

New member
מקדמה - 2 יוצרים

אחלה רעיון - כדאי להרחיב אותו לשם המלחין לדוגמא: מחול עובדיה - על שם המלחין, עובדיה מזרחי ניגונו של אורי - אורי כהן ז"ל אפשרות נוספת - בני משפחה, לדוגמא: אולי לא חשבת על אותם יוצרים. בני משפחה לא נכללים בחידה, למשל: בת שלמה - שם היצר מוזכר אבל מוקדש לבתו (שלמה ממן) או רקפת שהוקדש לבתו של יואב אשריאל, או מושיקו הלוי עם בשמת וישנם עוד הרבה כאלה. דבקה מוסא - משה תלם אורנים - אורן שמואל אם אפשפש בזכרוני בודאי נגיע ליותר מ- 8 ריקודים.

לא רע בתור מקדמה.......

ליבנאי בקר טוב ! תודה על המאמץ בחיפושים ועל הרעיון הנוסף שהעלת. פתרת בינתיים רק שניים - זה לא רע בתור מקדמה. דבקה מוסא - משה תלם - נכון. אורנים - אורן שמואל. אנא המשך לחפש ולפשפש בזכרונך, יש עוד. שוב, תודה רבה.

חוד חידה

למירי 1 כל הכבוד על הרעיון. 2 היבנאי צודק בהחלט, את הריקוד "בת שלמה" הקדיש שלמה ממן לבתו. 3 ישנם יותר משמונה ריקודים כאלו (חלקם אפילו מפתיעים). אני מקווה שהמשתתפים יעלו על כל הריקודים, לאחר מכן אני מבטיח להשלים את החסר.

לגבי "בת שלמה"

לאצבעוני הגלילי שלום ! תודה על הפרגון בקשר לה"רעיון". אם תמשיך לקרוא את התגובות, תראה שאודתי ליבנאי על התשובה שאותה פתר נכון לגבי הריקוד "בת שלמה". בבקשה, אל תחכה שמשתתפים אחרים יענו כאן, ענה אתה ובזריזות. מחר בשעה 8 בבקר, אני מתכוונת לכתוב כאן את התשובה המלאה. לכן נא להזדרז ואולי לזכות בתהילה. להתראות !

המשך הענין

למירי שלום! לאחר שתפרסמי את 8 הריקודים שלך, אני אוסיף לך עוד כמה - זו הסיבה שאני אחכה לפרסומך. (ואני יודע למה)

יבנאי

New member
לאצבעוני

נראה לי שאתה מנסה להתחרות בידע שלך מול הידע של מירי, לא חשוב, קצת אקשן לא יזיק, מעניין אם יש לך באמת יותר מ- 8 ריקודים?

תשובה לחידה של מירי

אליהו הנביא-אליהו גמליאל.הורה אגדתי-ברוך אגדתי.טנגו מניטה-מנינג וניטה (ארה"ב). בת שלמה-ממן שלמה.שובה אלי רונן אלי.דבקה מוסה תלם משה.הורה שלום ממן שלמה.המעמרים-עמנואל עמירן (ישן).

תשובה חלקית !!!

לעזרא בקר טוב ! תודה על המאמץ, תשובתך יפה, אך לא מושלמת. אליהו הנביא - אליהו גמליאל - נכון. הורה אגדתי - ברוך אגדתי - נכון. טנגו מניטה - מנינג וניטה - לא מתאים. בת שלמה - שלמה ממן - נכון. שובה אלי - אלי רונן - לא נכון, אין לרונן ריקוד כזה. דבקה מוסא - משה תלם - נכון. הורה שלום - שלמה ממן - לא מתאים. המעמרים - עימנואל עמירן - לא נכון. הריקוד של תמר אליגור. תודה עזרא על המאמץ - יש עוד. יום טוב !

למירי שלום לך. תשובה לחידה

הריקוד טנגו מניטה הוא אמנם ריקוד עם אמריקאי אבל רוקדים אותו בחוגים בתור ריקוד עם כיוון שהוא יפה .השם מניטה הוא שילוב של שמות זוג יוצרים מארה"ב מנינג וניטה.שאר הטעיות עשיתי כיוון שנעשו בשעה 2:21 בבקר כאשר הייתי עייף.

טנגו מניטה.

לעזרא, תודה. טנגו מניטה מוגדר כ"ריקוד עמים", ואמנם הוא ריקוד יפה. לא ידעתי על השילוב של מנינג וניטה. תמיד טוב ללמוד משהו חדש. לגבי השעה 2.21 בלילה - יש דברים יותר מעניינים לעשות בשעה זו. וזאת אני משאירה לדמיונך.

יבנאי

New member
למירי - חידה

את כנראה התעלמת מהחידה של עצמך, כתבתי לך בבירור ש"בת שלמה" זהו ריקוד ששלמה הקדיש לבתו, אז איפה ההגינות שלך בעניין, אל תשכחי שציינת לגבי ריקודים הנקשרים ישירות לשם היוצר, דרך אגב, אני מקווה שאתה יודע ש"אליהו הנביא" זהו אמנם ריקוד של אליהו אבל השם של היוצר בא בעקבות השיר ולא להפך - ותחשבי על כך (אין קשר בין שם היוצר לריקוד, זה פשוט אקראי) כדאי שתקראי שוב ובעיון את תשובתי הקודמת, ואם לא הבנת קודם, רמזתי לך שיש לי יותר מ-8 תשובות, צריך להשאיר גם משהו לאחרים.

צדקת, יבנאי.

אמנם נכון. אל תכעס !!! כתבת ש"בת שלמה" זה ריקוד של שלמה ממן וזה נכון. אתה צודק. מובן וידוע שהשיר "אליהו הנביא" קדם לריקודו של אליהו גמליאל, וגם זה כתבת. נכון, זה חלק מהתשובה המלאה. לכן יש לך 4 פתרונות נכונים. דוז פוואה !!! אתה מוזמן לתת תשובות נוספות ככל שתוכל, אל תשאיר לאחרים. תודה !!

אל תשאיר לי כי אין לי מושג...

אני מעריצה אתכם על הידע.... אני רוקדת שנים ומעולם לא התעמקתי במי יצר את הריקוד.... אחלה רעיון מירי...

תודה על הפירגון, פושפושית.

תודה פושפושית !!! אני דווקא הפוך. יודעת בע"פ כל ריקוד מי האבא ומי האמא שלו. אני יכולה לנחש לפעמים על פי סגנון הריקוד מי יצר אותו. וזה די מעניין.

אני מזהה רק את של שלמה ממן

כל התנועות גוף שלו מסגירות אותו.... ולפעמים את גדי גם לפי המוזיקה וגם לפעמים לפי התנועות מעבר לזה? קטונתי...

למירי והפושפושי - זיהוי

גם אני מזהה כמעט בל ריקוד של שלמה ממן. קל יותר אפילו לזהות את הריקודים של יואב אשריאל שיש בהם הרבה "חילוף שיכול" וכן קל גם לזהות את ריקודיו של יהונתן כרמון עם משחק תנועות הרגליים המיוחדות לו בלבד.

למעלה