החידון השבועי ליל"ד
- שובו של הקאמבק

החידון השבועי ליל"ד ../images/Emo35.gif - שובו של הקאמבק../images/Emo70.gif

כן, כן, לאחר תקופת העדרות ארוכה היא שבה אלינו - הפינה שמפעילה את התאים האפורים של חברי הפורום. והפעם, חידה מתחום הבטיחות האישית. בתמונה המצ"ב שני אנשים מתרגלים התמגנות לארוע חומ"ר / חומ"ס. כל אחד מהם לובש חליפה מסוג אחר. איזו חליפה לובש כל אחד
ממה מגינה כל חליפה, מה דרגת המיגון שהיא מספקת ולאיזה שימוש היא מיועדת
מה הבעייתיות בעבודה עם כל חליפה, ומה מגבלות השימוש בה
וחידת בונוס - איזה אייטם בחדשות ערוץ 2 מאתמול (יום חמישי) קשור לחידה. הפותר נכונה יזכה בזכות לחוד לכולנו חידה נוספת!

DANIELTerrible1

New member
טוב אני אהייה ראשון?

אז ככה... אני יכול להגיד בוודאות שהירוקה היא מערכת אט"ה שיש בלבנים אצלינו לפחות...אז נראה לי שהיא תגן מחומרים מסוכנים והכחולה לא ראיתי\שמעתי עליה אז היא בטח על הרדיואקטיביים שכן היא מכסה את כל הגוף ולא כמו הירוקה שמכסה עד הראש. זה מה שאני יכול להגיד (מרוב כל הבדיקות של הערכות אט"ה אצלינו בתחנה כולל חירום אני יודע את התכולה בעל פה... ותשתדלו לא להוציא אותן סתם כי זה סיפור להחזיר אותן למקום.)

nikonit

New member
ניסיון יפה

אך תשובה די חסרה, ולא כ"כ מדוייקת. ברשותך אתייחס לאחר שתהיינה עוד קצת תשובות.

DANIELTerrible1

New member
אמרתי מה שאני יודע....

החומה יש אותה בערכות אט"ה אצלינו בלבנים...אז לדעתי היא לאירועי חומ"ס... מישהו רוצה לדעת כמה מזרקים יש בערכה?

nikonit

New member
יש חובש בקהל../images/Emo35.gif ../images/Emo8.gif

בבסיס אתה צודק, יקירי
החומה אכן נמצאת בערכות האט"ה (= ארוע טוקסיקולוגי המוני) באמבולנס (כמה כאלה בכל אמבולנס, אגב?), והיא אכן מיועדת לארועי חומ"ס. וגם השניה (הכחולה) מיועדת לארועי חומ"ר / חומ"ס. ההבדל ביניהן הוא ברמת המיגון, ובמגבלות העבודה. בדיעבד נראה כי למע"רים החידה הזו מכוונת קצת גבוה. אם לשפוט ע"פ שרשור ההכרות, יש גם לא מעט חובשים בפורום. אז הלו חבר'ה - להתעורר. זאת חידה בשבילכם!

DANIELTerrible1

New member
../images/Emo46.gif אז מה שאני מע"ר?!

אז ככה.... החומה זה שעון זהב נמצאת באמבו' 2 בכל אחד מגינה מחומרים נוזליים(חומצות וכאלה) העבודה בה אמורה להיות יחסית נוחה כי זה סרבל בלבד... מה שאני חושב שלא טוב בה זה הברדס... יכול להיות שהוא מגביל את שדה הראיה... המיגון בה נמוך מאשר בכחולה הכחולה היא חליפה אטומה אשר מספקת הגנה בפני גזים גם החסרונות בה היא שהבלון מספיק ל20 דקות בערך ושהיא מתנפחת כי היא אטומה אז העבודה בה תהייה קשה כמו כן ריצה? פורגט איט! רמת מיגון A ובאמת איפה כולם?

דניאל - דוז פואה + בונוס על ההשקעה ../images/Emo106.gif

מתנצלת על הזמן הרב שלקח לי להגיב, בשבוע האחרון לא הייתי ליד מחשב. שמחתי לגלות שהשקעת בחיפוש ובבירור, מקווה שהיה לך מעניין.
אכן החליפה החומה היא חליפת שעון זהב, מערכת האט"ה שנמצאת באמבולנס. מערכת זו נחשבת לרמת הגנה "C משופר", והיא כוללת חליפה המגנה מפני התזה וברדס אקטיבי (יעני - מסכת הגנה עם מסנן + מפוח).
המגבלה הראשונה של חליפה זו היא כמובן רמת המיגון שהיא מספקת. אין בה מקור אוויר עצמאי, לכן יש בעיה אם ריכוז החמצן באוויר נמוך. כמו כן, היא מספקת הגנה רק מפני דברים ספציפיים (ע"פ סוג המסנן), ועד ריכוז מסוים באוויר. מסקנה: אי אפשר להכנס איתה למוקד הארוע (אלא אם כן יש בו נפגעים המראים סימני חיים). היא מתאימה לעבודה במעטפת הארוע.
מגבלה שניה - עצם העבודה עם החליפה. ממש חם בפנים. לכן הסכנה העיקרית בעבודה עם החליפה - מכת חום. סכנה משנית - ירידה בפעילות המסנן.
העבודה בחליפה זו מוגבלת ל-20 דק'.
החליפה השניה היא אכן חליפה אטומה, המספקת הגנה נגד גזים, במערכת נשימה פתוחה - דרגת הגנה A. חליפה זו משמשת במידת הצורך לכניסה למוקד הארוע, לצורך חילוץ נפגעים (לא בכל מקרה נכנסים, ובתוך מוקד הארוע מבצעים רק פעולות מצילות חיים). היא אינה מגנה מאש (פרט לפרץ להבה, אך תתפרק לאחר מכן). היא כוללת מיכל אוויר, אך האוויר הננשף משוחרר לסביבה (מנ"פ). לאחר עבודה עם החליפה יש לעבור שטיפה יסודית, האורכת כ-10 דק'. מגבלותיה:
כמות האוויר במיכל. העבודה בחליפה מוגבלת לחצי שעה (כולל זמן השטיפה). דהיינו - 20 דק' עבודה בשטח, או שני סבבי חילוץ.
עומס חום.
כפי שציינת - קושי בתפקוד. המנ"פ שוקל כ-12 ק"ג. באופן כללי, יש לעקוב אחרי מצבם של אנשי צוות המתמגנים - מדידת סימנים חיוניים לפני ואחרי, התרשמות כללית ממצבם וכו'. בעבודה בחליפה level A, כניסה לסיבוב חילוץ שני מותנית בלחץ אוויר מספיק במיכל, ובהערכת מצב איש הצוות כמאפשר זאת. כמו כן, כניסת אנשי צוות למוקד הארוע נעשית רק בזוגות, ועם מכשיר קשר בגל יעודי. עד כאן בחפירות להפעם, מקווה שנשוב עם חידה נוספת בימים הקרובים.

DANIELTerrible1

New member
ידעתי ששחכתי משהו....

בכל מקרה כן היה מעניין מאוד! והכי טוב כשמסבירים... איזה ממ"ק ישב לידי כשנסעתי מת"א הבייתה... אז הוא בדיוק אחראי חומרים מסוכנים וכל מיני כאלה... אז היה מאוד מאוד מעניין... והוא5 אמר לי שהA מתנפחת כי היא אטומה והאויר נפךט לתוכה... זה נכון?

nikonit

New member
התקלת אותי :-{

לשמחתי עדיין לא יצא לי לעבוד בחליפות האלה. על פניו אני מאמינה שהוא יודע יותר טוב ממני. עקרון הפעולה הוא כזה שהאוויר ננשף לתוך החליפה, ואז יש שסתומים מיוחדים שדרכם הוא יוצא החוצה. אז נשמע לי שהוא צודק. ושמחה שנהנית

afiksambol

New member
breathe in - breathe out...

לאחר נשימת האויר מן הבלון, הוא אכן ננשף אל תוך החליפה, ולא חוזר בסירקולציה אל המערכת, ולכן זוהי מערכת נשימה פתוחה (מנ"פ), אבל בגלל אותו "ניפוח" של החליפה נוצרת לנו מערכת מסוג חדש - מנל"ח (מערכת נשימה בלחץ חיובי). הלחץ שבתוך החליפה גבוה במעט מהלחץ שמחוץ לה ולכן מונע מאויר חיצוני (מזוהם) להגיע למגע ישיר עם האדם שלבוש בה. כמובן שהאויר שבחליפה יוצא ממנה החוצה בלחץ מסויים, על מנת למנוע פיצוץ של החליפה עקב ניפוח מוגזם....

למעלה