החידות פה לא הוגנות

culuture

New member
החידות פה לא הוגנות

רוב החידות פה הם לאנשים שסיימו 5 יחידות או עשו איזה תואר במתמטיקה ויודעים הרבה דברים, (כמו רוב האנשים הגאונים בפורום הזה) וכמובן שלילד כמוני בכיתה ט´ אין סיכוי לפתור אותם תנו חידות קצת יותר קלות!

samueldr

New member
בשבילך חידה קלה, גם לכיתה ד´

יהי ABC משולש כלשהו, תהיה D נקודה כלשהי בתוך ! המשולש הוכח בפשטות (ללא קוסינוסים , סינוסים ושאר מילים גסות, במילים אחרות ברמה של כיתה ד´ - זה לא יותר משלש שורות) ש: AD+BD קטן בהכרח מ AC+BC אני לא מצרף ציור, מכיוון שאחת הטעויות הקלאסיות היא להשתמש להוכחה בסוג המשולש שמופיע בציור ואני מתכוון למשולש כלשהו ! נ.ב. רק כשסימתי לכתוב שמתי לב שזה גאומטריה ולא מתמטיקה "טהורה" אך אני מקווה שזה בכל זאת מעניין _____________________________________ ותודה לאהוד על החידה

מ ס ט י ק

New member
אני יודעת לפתור...

זה פשוט בגלל שנקודה D נמצאת בתוך המעגל לכן אם נחבר את נק ד´ נקבל קטעים קטנים יותר.. ורואים זאת גם עפי ציור.. בכל סוג משולש זה יוצא נכון...

samueldr

New member
אם את מתכוונת למעגל שחסום במשולש

אז את טועה, כי גם D היא נקודה כלשהי והיא יכולה להיות לא בתוך מעגל חסום. אם התכוונת למעגל אחר, אשמח לקבל הסבר נוסף כי לא הבנתי.

samueldr

New member
אם את מתכוונת למעגל שחסום במשולש

אז את טועה, כי גם D היא נקודה כלשהי והיא יכולה להיות לא בתוך מעגל חסום. אם התכוונת למעגל אחר, אשמח לקבל הסבר נוסף כי לא הבנתי.

Deathatred

New member
פיתרון

נסתכל על המשולש הקטן שנוצר ADB. ברור שההיקף של ADB קטן מההיקף של המשולש הגדול ABC. לכן, נרשום (כאשר P זה ההיקף של המשולש): P(ADB)<P(ABC) h AB+AD+BD < AB+AC+BC AD+BD < AC+BC מ.ש.ל.

samueldr

New member
ומהיכן ברור לך

שהיקף המשולש החיצוני גדול יותר ? מאיזה משפט ? התשובה ל"חידה" היא בעצם הבסיס לתשובה שלך. נסה לפתור שוב בלי להסתמך על העובדה שכל גוף חסום היקפו קטן מהיקף הגוף החוסם - גם משפט זה לא טריוויאלי להוכיח.

גאומטריה היא המלכה!

אני לומדת ברמה של 5 יח"ל, ובלי שום קשר לשאלה (לא יהיה פייר מצדי לפרסם הוכחה) אני מרגישה שכל החומר כמעט שאני לומדת בתיכון אינו מתמטיקה אלא פשוט חשבון. פרט כמובן להנדסת המישור, שהיא המתמטיקה האמיתית

Acid454

New member
תסתכל על החידה הראשונה

שפרסמתי. היא לא דורשת ידע במתמטיקה (טוב, מעבר למשפט פיתגורס...)

למעלה