לomer356 - ריבוי תיקנים נצמדים.
אני מחזיק את שלי על מצע נסורת על מנת שיהיה להם במה להתחפר ולחוש מוגנים.[מצע עלי שלכת עדיף על שני המצעים גם יחד, ביחוד אם יש לך זמן וסבלנות להחליפו כל שבועיים או כל פעם שיופיע עליו עובש] מעל למצע נסורת [3-5 סמ'] אני מניח כמה קרטוני ביצים. תזונה:מזון כלבים יבש [תן להם משהו מעט יותר יקר ואיכותי מבונזו
],בדוק תחילה כי המזון איננו מכיל חומרים נגד טפילי מעיים בכלבים משום שמזון שכזה לא בדיוק יתרום לבריאות ולאריכות הימים של התיקנים שאתה מגדל. פירות:תפוחי עץ,אגסים,מנגו,ענבים אפרסקים,תמרים,וכמובן
. ירקות:בטטות,גזר,קישואים,תפוחי אדמה,כרוב שטוף היטב ומגורד על פומפיה,גמבה,חצילים. לא ממליץ לתת:ירקות שורש כגון סלק צנון ולפת [משום מה לא מעוררים אצלם תאבון]. עגבניות משום שהן תוססות במהירות ומשמשות כר פורה ליצירת עובש. חסה על כל סוגיה ותות בגלל תכונתם לספוג הרבה מאוד מחומרי הריסוס נגד מזיקים חקלאים כגון חרקים ושבלולים. אל תאפשר הווצרות עובש מכל סוג שהוא בכלי בו אתה מחזיק את התיקנים. אל תאכיל בכמויות מוגזמות,האכל כל שלושה ימים בכמות המספיקה ליומיים,כך יהיה לך פחות לנקות ופחות מצע אורגני לח [שאריות] שעליהן יתפתח עובש,את הכמויות תוכל להעריך תוך מספר האכלות. החזקה של קבוצת תיקנים מספיק גדולה המתרכזת בתוך קרטוני הביצים יוצרת לחות מספקת להתנשלויות מוצלחות ללא צורך בהוספת לחות כל שהיא לכלי הריבוי. בהצלחה.