החיות החדשות שלי

החיות החדשות שלי

קיבלתי לא מזמן ליום ההולדת שתי מתנות: כרכן תירס צעיר ושממית מנומרת צעירה.

doriben

New member
קודם כל תתחדש!

יש לי הערה קטנה אליך, לגבי המצע של השממית, לפי מה שאני יודע רצוי לגדל אותה על מצע חול או נייר סופג, ולשים קופסה קטנה שתשמש כקופסת לחות. בהצלחה.

dreaming h

New member
תתחדש, וכמובן בהצלחה!

הכרכן יפה בעיני. מגדל עוד בעלי חיים? כבר הקמת את החרקיה שלך לטובת השממית? :)

TAINTED SAINT

New member
תתחדש ובהצלחה.

חוץ מחרקים אתה צריך ויטמין מיוחד לזוחלים\שממיות מנומרות ואבקת קלציום [סידן] לזוחלים כדי "להאביק" בהם את החרקים לפני שאתה נותן אותם לשממית. את שניהם תוכל לרכוש בחנויות לבעלי חיים ובסוכנויות לבעלי חיים. בדוק את תאריך התפוגה על הקופסאות לפני שאתה רוכש,נתקלתי כבר בכמה חנויות בויטמינים לזוחלים שפג תוקפם,השיא היה חנות שהציעה ויטמין שפג תוקפו לפני שנתיים ! אתה יכול לשים בנוסף מעט ויטמין+אבקת סידן בצלוחית קטנטנה בטרריום של השממית והיא תלקק אותו משם [השממית "מריחה" בעזרת לשונה דברים שהיא פוגשת בדרכה]. קח בחשבון שככל שתספק מזון טוב יותר לחרקי המאכל שאתה מגדל,כך גדל ערכם התזונתי לשממית שלך. אם אתה רוצה,ציין כאן מהם החרקים שאתה מגדל ואמליץ לך על תזונה בשבילם. בהצלחה.

החרקים

החרקים שאני מאכיל בהם את השממית הם זחלי קמח מהסוג הקטן וחיפושיות קמח. עבר רק שבוע מאז שקניתי אותה.

Zimer

New member
לא מומלץ לבסס את התזונה רק על תולעי קמח

מכיוון שערכם התזונתי נמוך (מלאות שומן) נסה להשיג תיקנים אפריקאים או אולי צרצרים. חוץ מזה כדאי להעיף את האספן (?) משם כדאי לשים נייר סופג. אני התחלתי לגדל לאופרדים לא מזמן, והם עדיין על חול, בדיוק אתמול הייתה לי שיחה עם מגדלת גדולה מארה"ב והיא אמרה שזה ממש לא טוב חול זה יכול לגרום לImpaction תגגלו ותבינו. אני את שלי הולך לגדל על דפים...

TAINTED SAINT

New member
גם אנחנו מגדלים את שלנו על נייר סופג

בגלל הסכנה של סתימת מעיים כתוצאה של בליעת חול יחד עם הטרף. יש לי ידיד המתמחה בגידול שממיות מנומרות הגר בקרבת ירושלים [
לא צריך להזכיר את שמו...] שהזהיר אותי בזמנו מפני החזקת השממיות על מצע חול,במיוחד בצעירותן. החול המוצע למכירה כנראה מתאים לבוגרות,אם יש כאן כאלו המגדלים על מצע חול אשמח אם יתרמו מידע והמלצות. חרקי האכלה שאני ממליץ עליהם אישית הם צרצרים ותיקנים נצמדים [נמפות לשממיות צעירות ובוגרים בהמשך] או בשמם המדעי BLAPTICA DUBIA . תיקנים אפריקאים הם הדבר האחרון שאני ממליץ להכניס הביתה. בניגוד לאפריקאים הנצמדים לא מעופפים ולא מטפסים על זכוכית או פלסטיק חלק,הם מתרבים נהדר ופחות ריחניים מהאפריקאים. אני מגדל חרקי מאכל נוספים,אך תיקני מערות ענקיים ["גולגולת מת"] ומדגסקריים לוחשים בוגרים אינם אופציה מעשית לשממיות,כנמפות כן,אך הנמפות של המדגסקרים מטפסות נהדר על זכוכית,ומצפצפות צפצוף ארוך על פס הוזלין בחלק העליון של המיכלים....

omer356

New member
ריבוי של נצמדים

שלום. אשמח לדעת כיצד אתה מטפל בנצמדים שלך. יש לי כ70 נצמדים כבר חודשיים בערך,אני מחזיק אותם על מצע של כבול.בכלי יש לחות גבוה.אני מאכיל אותם במלפפון גזר ובונזו. הבעיה היא שהם אינם מתרבים אצלי. אשמח לדעת כיצד אתה מחזיק אותם או באם יש אצלי טעויות. כי דווקא התיקנים האפריקאים והתיקני פורצלן מתרבים טוב אצלי. תודה, עומר

TAINTED SAINT

New member
לomer356 - ריבוי תיקנים נצמדים.

אני מחזיק את שלי על מצע נסורת על מנת שיהיה להם במה להתחפר ולחוש מוגנים.[מצע עלי שלכת עדיף על שני המצעים גם יחד, ביחוד אם יש לך זמן וסבלנות להחליפו כל שבועיים או כל פעם שיופיע עליו עובש] מעל למצע נסורת [3-5 סמ'] אני מניח כמה קרטוני ביצים. תזונה:מזון כלבים יבש [תן להם משהו מעט יותר יקר ואיכותי מבונזו
],בדוק תחילה כי המזון איננו מכיל חומרים נגד טפילי מעיים בכלבים משום שמזון שכזה לא בדיוק יתרום לבריאות ולאריכות הימים של התיקנים שאתה מגדל. פירות:תפוחי עץ,אגסים,מנגו,ענבים אפרסקים,תמרים,וכמובן
. ירקות:בטטות,גזר,קישואים,תפוחי אדמה,כרוב שטוף היטב ומגורד על פומפיה,גמבה,חצילים. לא ממליץ לתת:ירקות שורש כגון סלק צנון ולפת [משום מה לא מעוררים אצלם תאבון]. עגבניות משום שהן תוססות במהירות ומשמשות כר פורה ליצירת עובש. חסה על כל סוגיה ותות בגלל תכונתם לספוג הרבה מאוד מחומרי הריסוס נגד מזיקים חקלאים כגון חרקים ושבלולים. אל תאפשר הווצרות עובש מכל סוג שהוא בכלי בו אתה מחזיק את התיקנים. אל תאכיל בכמויות מוגזמות,האכל כל שלושה ימים בכמות המספיקה ליומיים,כך יהיה לך פחות לנקות ופחות מצע אורגני לח [שאריות] שעליהן יתפתח עובש,את הכמויות תוכל להעריך תוך מספר האכלות. החזקה של קבוצת תיקנים מספיק גדולה המתרכזת בתוך קרטוני הביצים יוצרת לחות מספקת להתנשלויות מוצלחות ללא צורך בהוספת לחות כל שהיא לכלי הריבוי. בהצלחה.

אני את שלי מחזיק ללא מצע

(כמו את יתר חרקי המזון) והריבוי שלהם ככה ככה ביחס לזה של התיקנים האפריקאים. אני אנסה את הרעיון של שימוש במצע נסורת, לא חשבתי על צורך שיש להם להתחפר אבל נראה עד כמה זה יתרום לריבוי שלהם.

TAINTED SAINT

New member
ברוך החוזר.

הצרכים הכי חשובים אצלם לריבוי מוצלח ומהיר מנסיוני הם: 1.טמפרטורה מעל 26 מעלות 2.אספקה קבועה של פירות וירקות,ועדיף לגוון ככל האפשר. 3.אפשרות להתחפר,בג'ונגל הם חיים על רצפת היער במצע העלים שנשרו ואוכלים גם מהם וגם פיסות עץ רקוב הקבורות במצע. 4.למנוע צפיפות יתר על מנת שלא יפגעו תיקי הביצים של הנקבות כשהם מועברים מ"הרחם" אל נרתיק ההדגרה התוך גופי [השלב בו נראה כאילו "יצאה לה בננה קטנה מהישבן" החוזרת ונעלמת לתוך גופה]. בהצלחה.

omer356

New member
ככה ככה לעומת האפריקאים?

האפריקאים אצלי מתרבים בכמויות מטורפות. אני שם להם כמה קרטוני ביצים בצד אחד של הכלי ובצד השני כלי עם צמר גפן רקוב ומזון(בונזו,תפוח,בננה,וכ'ו) אני מניח שבכלי יש לי סביבות ה3000 תיקנים. ואני עוד התחלתי עם 200. אבל הנצמדים עוד לא השריצו לי פעם אחת. אני אנסה אולי לגוון במזון ולשנות את המצע. תודה על הטיפים. עומר

למעלה