החייאה לחבר

טומי*

New member
החייאה לחבר ../images/Emo23.gif

הבטחתי סיפור אז הנה סיפור חיי...לפני כארבע וחצי שנים לקיתי באוטם שריר הלב בצורה הקשה ביותר שרק אפשר עם לחץ איום בחזה זיעה נוראית והרגשה שהנה אני נגמר והולך למות.זה היתחיל בבית לאחר יום עבודה במוקד,יום רגיל לא לחוץ במיוחד.תחילה היתקשרתי להזמין אמבולנס ואחורי זה שעוד איך שהו יכולתי לקום הלכתי ופתחתי את דלת הכניסה כי אני גר לבד.חשבתי לתומי שיש לי ואזו ואגל כי בתחילה לא היו כאבים בחזה רק זיעה ולא הירגשתי דופק פריפרי לכן הבנתי שהלחץ דם שלי בריצפה.האמבולנס הגיעה מהר מאוד והנהג רגב קסל (כבר לא במ.ד.א.) היזמין נט"ן ועשה חבירה בגשר ההלכה מעל לאיילון.אז בפעם הראשונה הופיעו הכאבים בגב ובחזה וקוצר נשימה.ראיתי את המוות בעיניים איך שבצעדים גדולים מתקרב אלי.מוניטור חמצן א.ק.ג. וכו´... במוניטור הפרעות קצב קשות ובא.ק.ג. MI תחתון וגם אחורי נרחב.לאחר כעשר דקות שהל.ד. כבר היה 70 סיסטולי הופיע קומפליט אוי בלוק.בנתיים הודיעו לאיכילוב שמגיע MI קשה עם הפרעות קצב קשות.את הנסיעה אני כבר לא כל כך זוכר כי קיבלתי מנה הגונה של דורמיקום שמרדים יופי.MO לא יכלו לתת בגלל הלחץ דם הנמוך.בפעם ראשונה שהיתעררתי היה שהירגשתי כאב חזק בחזה מאגרופו של הפארמדיק.מה אתה עושה אני שואל? היתה בWF אז נתתי לך אגרוף הוא אומר.מה אני רואה פתאום שמניחים עלי את כפות הדפיברילטור ונותנים לי שוק. ואז החלה החייאה ארוכה שבו משתתפים חוץ מהצות נט"ן רופאים ואחיות של איכילוב. כמובן מה שאני זוכר מזמן ההחייאה שייך לפורום מיסטיקה. קרוב לחצי שעה עבדו עלי שבמהלכו קיבלתי 16 שוקים אינטובציה כמובן וכל טוב של תרופות מהפרוטוקול.היתעוררתי לאחר כארבע שעות ביחידת טיפול נימרץ מונשם ורדום ועוד יותר חולם.לאחר כמה שעות בשתיים בלילה עברתי החייאה נוספת הפעם קצרה יותר של כמה דקות וארבע שוקים בלבד.עוד כמה ימים הייתי במצב קריטי. רק לאחר כמה ימים היתחילו לספר לי מה עברתי.הייתי מאושפז קרוב לחודש מהם עשרה ימים ביחידה.עברתי צינטור ובלון.הישתקמתי ולאחר כארבע חודשים חזרתי לעבוד במוקד ליום עבודה מקוצר של ארבע שעות.במשך השנתיים אחרי ההתקף לב עברתי עוד שישה צינטורים הייתי יותר בב"ח חולים מאשר בבית או בעבודה.למ.ד.א. נימס מהעניין ופיטרו אותי לפני שנתיים. נכון להיום אני עובד בתור נהג אצל איזה נכה צה"ל אוהב את החיים ומאושר היה כתבה גדולה בעיתון על זה שהחברים לעבודה היצילו את חיי והופענו גם בטלויזיה אצל אברי גילעד.לסיום אני רוצה לציין את שמות האנשים שהיצילו אותי.הרופא ד"ר גדי הפארמדיק חברי חיים קטלן הנהג של הנט"ן אבנר מגורי והמתנדבת מיה שפירא.וכמובן כל הצוות הענק של מיון איכילוב האחיות הרופאים וכל השאר. חג שמח! טומי

inbale

New member
זה אחד הסיפורים המרגשים ששמעתי ../images/Emo104.gif

קראתי אותו אתמול בלילה וזה לא עוזב אותי מאז. אני מחפשת את המילים. אבל בסיפור שלך ביטאת את מהות כל העבודה שלנו . כולנו כאן כדי להציל חיים והנה ההוכחה שהעבודה שלנו שווה את הכלללל. אני שמחה שאתה כאן איתנו. תודה חיממת לי את הלב.

טומי*

New member
תודה על תגובתך ../images/Emo45.gif ../images/Emo104.gif

מעניין שאת החברה הצעירים/ות זה לא מעניין או שלא יודעים איך להגיב בברכה טומי

אני את הסיפור כבר שמעתי ../images/Emo104.gif

מפי אמנון בכל מקרה נתקלתי בעיניין רק עכשיו אכן סיפור מרגש ביותר ואתה ההוכחה הכי טובה שהחייאות יכולות להיות מוצלחות ואפילו מוצלחות מאוד... הרבה בריאות הרבה אהבה
חן

dandoshb

New member
לא מעניין?

טומי, אני לא חושבת שלא מעניין פשוט רק מי שמכיר מקרוב, ז"א מקרה קרוב או שנקלע לראות,מתנדב וכו.. יכול להבין מה זה. ולעכל את המשמעות של זה. העיקר שתהיה בריא ומאושר. דנה

EX

New member
אותי זה עניין...

ואין לי שום ספק שזה סיפור מעניין ומרגש ואני שמח שהסיפור נגמר בטוב (הכוונה להחייאה מוצלחת)...אבל מה קשורה התמונה לעניין.

תרמילאי

New member
רק רציתי לאחל לך הרבה בריאות

והסיפור שלך מאד מרגש ומעניין דרך אגב איפה בבודפשט נולדת? אני גר בבודפשט כבר 4 שנים...

למעלה