החייאה, עיסויים והנשמות

החייאה, עיסויים והנשמות

שלום
אני חובשת ורציתי לשאול, לפני כמה זמן אמרו לי ששינו את היחס של עיסוי והנשמה מ1:5 רק שלא אמרו לי לכמה. אז מה היחס החדש?

EagleEye

New member
יחסים חדשים:

מבוגר: יחיד+זוגות- 30:2 ילד: יחיד- 30:2 זוגות- 15:2 תינוק: יחיד- 30:2 זוגות- 15:2 ישנם עוד עדכונים בהחייאה (נושא הגדרת המקרה) - אם מעניין אותך, תשאלי.

EagleEye

New member
חובשת בצבא?

הרבה דברים אצלכם לא מעודכנים, זה מכה..עד כמה שאני יודע כל דבר מגיע לצה"ל באיחור ענק כשזה קשור לרפואה

עמיחי נ

New member
אממ :\

לצבא יש את הסדר עדיפויות שלו
אבל יש לו דברים שעוברים את מד"א ראה: נובו-סבן. ניסויים קליניים מתקדמים באבקות דם לערבוב עם מים פיזיולוגיים. מנשמים אוטומאטיים. מה שכן,בשיחה עם דני,הוא סיפר לי על משהו חדש שדווקא מד"א הוא זה שקנה אותו לצפון,ת.א עם נוזל מיוחד מצדפות שעוצר דימומים. ע"פ מה שהבנתי מדני לנוזל הזה יש מן מטען שלילי (יותר אני יוכל לפרט בעוד 5 שעות כשאני יסיים לקרוא את החומר על חשמל בקורס קיץ) ולכדוריות הדם יש מטען חיובי. איכשהו זה גורם לדם להקרש ועוצר דימומים אפילו בחלל הבטן!(עם מכניסים לשם את התחבושת)

השבוע לימדו אותנו עזרה ראשונה אבוי!

הטיפול בעילפון מסתבר הוא שפיכת מים על החייל\ת ופתיחת נתיב אוויר תעשה בשלוש שלבים: א. משהו שנשמע כמו מזלג...קיצר פתיחת פה לצורך סדיקת וסילוק הפרשות (בול עץ) ב. אם לא עובד אז מזלג כפול...אותו דבר עם שתי ידיים ג. אקדחונים (איייייי) הכנסת שתי אצבעות לפה ולחץ על השיניים תוך כדי סיבוב (יעני כדי לפתוח את הפה למישהו שיש לו נעילת לסתות) ד. שימוש במברג טסטר כדי לשבור את השיניים...אני לא צוחק! אם לא הייתי חולה הייתי מתפקע מצחוק על הרצפה...רק מהמושגים שלהם

עמיחי נ

New member
לא לא לא!

בצבא זה יכול להיות שונה לגמרי..יצא לי לדבר יותר מפעם אחת עם חובש קרבי והיחסי הנשמות לעיסויים הם שונים..יש הרבה דברים שונים...אני לא בטוח שחיל הרפואה מיהר לעדכן את הנהלי החייאה שלו.. זה כמו שראיתי בבית חולים(ואחרי זה קיבלתי הסבר שהשאיר אותי קצת מבולבל) שגומרים החייאה אפילו אם יש פה איזה סימן לפעילות במוניטור..

EagleEye

New member
אולי בצבא זה שונה,

אני אמרתי את יחסי ההנשמה-עיסוי שמלמדים במד"א, שפועלת על פי ההמלצות של ארגון הלב האמריקאי. אם בצבא עושים 1:5 אני יכול להגיד לך בבטחון שזה הרבה הרבה פחות יעיל מ30:2..

EagleEye

New member
להסביר למה? שאל אותי מחר

אני הולך לישון, אז שאל אותי מחר בזמן הקורס, אם תהיה

amitp

New member
--->

1. נהלי הצבא עודכנו על פי סכמת הACLS החדשה, בדיוק כמו מד"א. 2. PEA - pulseless electrical activity או EMD - electromuscolar disassociation - מצבים בהם יש פעילות חשמלית בלב (מוניטור) אולם אין פעילות מכנית (דופק). החשמל זורם אולם הוא לא מתרגם לכיווץ תקין של הלב. ניתן לקבוע מוות במצב כזה. 3. בנוסף, לא תמיד יש טעם בביצוע החייאה. אם נעזוב לרגע את ההיבט החוקי, מה טוב כבר יצא מהחייאה לחולה בת ה90 שמורדמת ומונשמת כבר חצי שנה, עם סרטן גרורתי בשלושה איברים שונים וכרגע היא בדום לב?

למעלה