החיילים החטופים הם בעצם שבויים

mcasher

New member
החיילים החטופים הם בעצם שבויים

לטענתי ההגדרה לקויה. גלעד שליט לא נחטף מביתו או משהו כזה בעת ששיחק בפלייסטישן2 או משהו כזה (סתם דוגמא) הוא נישבה בידי אויב בעת עימות מזוין בעודו יושב בתוך טנק אשר מטרתו לירות בחמושים פלשתינאים לכן הוא שבוי מלחמה. כיצד זה שהצבא אשר מוציא פלשתינאים מבתיהם ומכסה את עינהם ומכניס אותם לצינוק לאחר משפט חפוז ובד''כ ללא מתן כל זכות לצד הפלשתיני להציג הגנה כלשהי,קורא להם ''שבויים'' או אסירים אך כשהם לוקחים חייל מהצבא בעת עימות מלחמתי הוא ''חטוף''? מי מחליט את ההגדרות? התיקשורת הישראלית, לא שאני חס וחלילה מצדיק את מה שקרה לחייל גלעד שליט לטענתי אירוע זה חמור וחבל שקרה ואין ספק שחמאס זה אירגון טרור אשר יורה על אזרחים חפים מפשע אבל יש כאן נקודה לדיון. נ.ב אם פגעתי ברגשותיו של מישהו אני מיתנצל מראש.

יונה1

New member
שלום לך

אין כאן שום נקודה לדיון, כיון שהצדק כולו שלך! חייל הוא באמת שבוי ולא חטוף! כבר שנתיים קבוצה קטנה מאד של אנשים מנסה להלחם בכל העולם ואישתו על המינוח הנכון, ולצערי בכשלון מוחלט. את מי להאשים? את התקשורת, המשפחות, הפוליטיקאים והצבור. כולם שותפים לחטא המינוח החדש והמאד מקומם הזה. אגב, אותה "קבוצה קטנה" שייכת לפדויי השבי עצמם ומקורביהם, שמבקשים להקפיד על שימוש במילה הנכונה, אבל כמובן שגם להם זה לא עוזר. כך למשל מוצאים עצמם פדויי השבי שלנו, שלמעשה הם היו חטופים ולא שבויים ולמעשה על פי המונחים הישראלים החדשים, העמותה שלהם היא בכלל עמותת פדויי החטף... אז לכל מי שיתווכח איתך מעתה ואילך, תוכל "להביא פתק" מעמותת ערים בלילה (-:

mcasher

New member
קבוצה קטנה

מיספרים לא מדברים ולא משחקים תפקיד.מבחינתי שרק קומץ יסכימו עם ההגדרות, זה לא משנה כי קול ההיגיון מדבר מול החוסר היגיון . גם כשסטאלין שלט ברוסיה הרוב היה בעדו ורק קומץ נגדו. ''כך למשל מוצאים עצמם פדויי השבי שלנו, שלמעשה הם היו חטופים ולא שבויים ולמעשה על פי המונחים הישראלים החדשים, העמותה שלהם היא בכלל עמותת פדויי החטף''. מי אמר שהם היו חטופים ולא שבויים? שיקול הדעת שלך בהגדרות נובע משיקולים גזעניים, שכן אם חיילים סורים נופלים בשבי צה''ל אזי הם אינם חטופים אלא ''שבויים ''אם זה קרה להיפך אזי מדובר פה ב''חטיפה'' אתה מבין את האבסורד? בטח שלא שליט נילחם באירגון הטרור חמאס בעודו יושב בתוך טנק אשר ירה פגזים לעבר הערבים ובסיטואציה קשה הוצא נישבה בידי הערבים בתוך מהלך מילחמתי, זה לא כאילו שהוא ישב בבית ובאו והוציאו אותו מהדירה. לכן ההגדרה צריכה לטעמי להיות' 'שבוי מילחמה''.

יונה1

New member
אולי כדאי לשתות כוס מים ולקרוא שנית

את מה שכתבתי לך? אלא אם כן נכנסת הנה, כי נורא התחשק לך להתעמת ולהתווכח והתשובה שלי קילקלה לך את התוכניות.

קמנצינד

New member
מה יהיה איתך, יונה ? שוב שכחת להוסיף סמיילי ?

קודם אמרת שבגין היה שמאלני, ועכשיו- שכל פדויי השבי ממלחמות ישראל היו בעצם חטופים...

mcasher

New member
קראתי את מה שכתבת אל תידאג

והגבתי לגבי זה שאמרת שכל שבויי המילחמות הם בעצם היו ''חטופים'' ואתה היחתמקת מלתת תשובה. חייל שנופל בשבי כשהוא בטנק ועסוק בפעולה צבאית הוא לא חטוף הוא שבוי, החמאס זה הצבא של הפלשתינים. מי שאחראי להחזיר את הבחור זה מי ששלח אותו, הבעיה היא שמי ששלח אותו בטח כבר עזב את התפקיד בצבא או פרש ולרה''מ לא כל כך איכפת,לפחות לא נראה ככה. אני הייתי משלם עליו כל מחיר, למה? כי בין אם ישחררו אלף אסירים פלשתינאים ובין אם לאו השנאה תישאר אותה שנאה והמוטיבציה שלהם לפגע בערי ישראל תישאר אותו הדבר,זה לא כאילו שהאלף האלו ישנו משהו רציני, יש להם ידע חבלני ,זה נכון.אבל בין כה וכה הפלשתינאים לא טיפשים והם מייצרים רקטות גם כש''מוחות'' הטרור בין סורגים.

יונה1

New member
קמנצינד

ביום שנעשה סטנד אפ על הפורום הזה, תזכיר לי בבקשה להכתיר את השירשור האחרון כמסמר הערב. האמת היא שאני צריכה לצבוט את עצמי בשביל להאמין שזה אמיתי. למעשה, אני מתחילה לחשוב שזה בכלל בן זוגי שנכנס הנה כדי להריץ כמה דאחקות על חשבוני. אולי יגאל שילון???

יונה1

New member
mcasher חביב

יאללה, בוא נתפשר. הישראלים הם חטופשבים והפלסטינים שבוחטפים.

קמנצינד

New member
יופי שקראת עוד פעם מה שהיא כתבה...

אבל היא אמרה לך קודם כל לשתות כוס מים. את זה- לא עשית. אז עצתי לך- קודם כל תשתה כוס מים, ואחר כך תקרא שוב את מה שהיא כתבה. תופתע לראות שהיא מסכימה עם כל מילה שאתה אומר. ואם אכן מדובר פה בבן זוגה של יונה, או ביגאל שילון- אז אולי אני צריך לשתות כוס מים...

למעלה