החיילים תעו בדרכם

החיילים תעו בדרכם

וודאי שהחיילים תעו בדרכם ונפלו לקן הצרעות הקטלניות, כיוון שהיו בדרכם להגן על התנחלות כלשהי, שתקועה שם כעצם בגרון. לכל מדינה נורמלית הנמצאת במלחמה עם שכנתה, יש גבול, יש גדרות בטחון, וחיילים לא תועים בדרך, כי יש שלטים : ``עצור, גבול לפניך``, יש גדרות תיל, זקיפים, פטרולים, מוקשים. כך מדינה שומרת על עצמה, על אזרחיה ועל חייליה. ואיזה בטחון משרים עלינו כל ההתנחלויות האלה שם ? הרי חצי מהצבא עסוק מעל הראש לשמור עליהם, מעל מתחת מימין ומשמאל. אין הגיון בטחוני, כלכלי, או מוסרי, לישיבתם שם. אז איך חיילים יכולים להגיע לאותו חור לא ברור שתקוע אי שם, על איזה הר בפאתי רמאללה? ולא יתעו בדרך? צריך להיות גאון במדינה הזאת כדי להגיע ממקום למקום.

העצם הזאת היא חלק מהמדינה.

את צודקת בקשר לגבולות חבל שאת הורסת את מה שאת כותבת צריך להיות גבול ברור נכון אבל ההתנחלויות לא תמיד אשמות

חלק מאיזו מדינה?

לכל מדינה יש גבולות ברורים, ולישראל אין, כי הרבה מתנחלים , לא כולם, חשבו שאם יתקעו את עצמם בכל מיני מקומות הם עושים לישראל הרבה בטחון, ולמעשה הם יצרו מישמש של מדינה, בלי גבולות ברורים ובלי בטחון לאף אחד. כל זבל יכול להיכנס לכאן ולעשות פה כבשלו. ותיקים במדינה כבר מכירים את המסגרת הבטוחה, אבל יש כאלה שהדברים לא ברורים להם, כמו עולים חדשים מסכנים ששולחים אותם למילואים והם נוסעים להם בלי לדעת איפה הם נמצאים. שוב - אין גבול ברור, התערבבנו יותר מדי עם הפלשתינאים, עכשיו לך תעשה הפרדה... וודאי שהמתנחלים אשמים כי הם נדחפו לשם בכוח, וממשלותנו הסכימו לקיומם בלית ברירה. ובסוף גם שולחים צבא להגן עליהם. הרי אי אפשר להפקיר אותם, זה ברור. אבל צריך להעלות אותם על אוטובוסים ולתת להם דירות במודיעין. והגיע הזמן שנתנהג סוף סוף כמו מדינה נורמאלית. גבולות ברורים, כמו בצרפת, בלגיה, גרמניה, הולנד וכו וכו וכו. הרי באנו לכאן לחיות בבטחון, ודבר אלמנטארי כמו גבולות ברורים אין למדינה הזאת. לך תחייה באוהל בספארי...

את צריכה ללמוד יותר עליהם

הם לא סתם כך הלכו והתנחלו המקומות שהם יושבים בהם שייכים למדינת ישראל ואם כך זו זכותם לגור שם זה שאת לא מעונינת במקומות האלו זה לא אומר שנחלק אותם יש לנו מדינה מספיק קטנה וכל סנטימטר חשוב כדאי שתפתחי יותר רגש לענין הזה

tannousn

New member
ישראלי המתגורר ברמאללה

אני אזרח ישראלי , פלסטיני אשר מתגורר ברמאללה ; אני חושב ובטוח כי לא מדובר בחיילי מילואים , שכןאין זה מתקבל על הדעת כי חיילי המילאוים יטעו בדרך שכן אני יודע היטב את הדרך ואין אפשרות לישראלים להיכנס שכן צה``ל חוסם את הכניסה במחסומים מבטון ; אציין כילדעתי מדובר אכן במסתערבים אשר ניסו להיכנס ולפגוע באזרחים פלסטיניים באמצע לוויה . מדינת ישראל נמנעה מלציין את שמות הקורבנות ואת גיליהם שכן אס ייודע כי מדובר בצעירים בגליאי 19 עד 22 אשר זהגילם הממוצע של יחידת המסתעברים , ואז ברור הדבר כי לא מדובר בחיילי מילואים ; אני הזדעזעתי מן הלינץ שכן אני נגד הריגת בני אדם , אך הסיבה לכל הלינץ היא מעשיה של מדינת ישראל אשר הינם מעשים גועליים ובלתי נסבלים ואני מדבר מתוך ניסין שכן אני מתגורר ברמאללה אך כעת ברחתי לאחר ההפצצות למשפחתי בצפון הארץ ; אני חושב שכל אדם ישראלי המכבד את עצמו צריך לדעת שהפתרון הוא רק שלום ומסירת כל השטחים הכבושים משנת 1967 , אחרת למדינת ישראל לא יהיה מקום במזרח התיכון , ולכן יש לדאוג לכך כי לא תהיה ממשלחת אחדות מלחמתית בשיתוף שרון הגזען ; בסוף דבריי אני מקווה כי השפיות והשלום ינצחו .

אחי, זו לא הדרך...

הבן אדם שכתב לא פושע יש להבדיל ולהוקיע את מי שמגיע לו ככה אתה יוצר שנאה הוא כתב הרבה דברים שיכולים להיות נכונים אל תהיה ילד

יכול להיות, אבל שם אחד פורסם

נקודה מענינת אני לא מכיר את האזור ולכן אינני יודע אבל נשמע הגיוני מאד לא משנה אני רק רוצה לדעת במה אתה מאשים את ממשלת ישראל? אם הייתם רק מנסים לעשות מה שעשיתם ברוסיה כולכם היתם בלי מעילים בסיביר היא היתה מאופקת שהישראלים היהודים בארץ כועסים עליה וטוענים שהיא לא מגיבה אתה נשמע אדם נבון תענה לי בתבונה ובכנות ללא רגש

רונתלה

New member
לישראלי שגר ברמאלה

אינני מבינה את ההסבר שלך ללינץ שאחיך מראמלה עשו לבני אדם, עד כדי כך השינאה שלכם ליהודים? לרצוח בדם קר עם התלהבות כזו ואושר בלתי נסבל למראה הדם הניגר! מה זה משנה עם היו מסתערבים או חיילים אחרים אלה בני אדם עם נשמה, ויש דרך אנושים לטפל ב``שבויים``, רק חיות טרף צמאי דם מתנהגים כמוכם, ראה בטבע טורפים רעבים מתנפלים על טרפם בדיוק כמוכם. אשה שוחרת שלום אני, דוגלת בדו קיום, אבל כשאני רואה את הזוועה הזו אני מבינה שאין דו קיום עם חיות טרף, כי כל פעם שהם יהיו צמאי דם התמונה תחזור על עצמה.

למעלה