החיים האחרונים של ענת

wranger

New member
החיים האחרונים של ענת

האמת שלא קראתי אותה באופן קבוע. רק מדי פעם, פה ושם, כשהיא פרסמה קישור בפורום, קודמה בעמוד הבית או סתם כשמישהו שאל איך מוצאים את הבלוג של ההיא שכותבת על הסרטן. מה שכן קראתי, אהבתי. אמנם חשבתי שהפונט שבו היא משתמשת קצת גדול מדי, ושלפעמים היא לא ממש מקפידה על רווחים, אבל הטקסט... הוא כמעט תמיד גרם לי למשוך קצת באף או להסתיר איזושהי לחלוחית קטנה בזוית העין. הסיפורים היו מרתקים, גם כשהיא סתם סיפרה על שגרת היומיום. איזה דבר נהדר זה, לטעמי, להצליח לרגש גם כשמספרים על דברים מחרידים וגם על דברים פשוטים. היא שלחה לי כמה מסרים לאחרונה. כמנהל הפורום, ותוך כדי שימוש באופציית שליחת "מסר למנהלים", היא הייתה שולחת מדי פעם איזה מסר שכנראה יועד לנועה, מנהלת הבלוגיה, אבל שיתף גם אותי. המסרים האחרונים עסקו בראיון שלה בערוץ 2, ברצון שלה לקבל כמה שיותר חשיפה כי "ימיו של הבלוג הזה הולכים ומתקצרים". זה מין משפט כזה שאתה קורא ולא באמת מעכל שבקרוב, ממש בקרוב, הבלוג הזה יפסיק להיכתב. הבוקר, יום שלישי, קיבלתי ממנה מסר נוסף, ובו קישור מיוטיוב לראיון שלה בערוץ 2. הייתי חייב לרוץ לעבודה, אז החלטתי להציץ בקטע הזה בערב, כשאחזור הביתה מיום ארוך של חיפוש מזוודות וסידורים אחרים. חזרתי הביתה לפני שעה וחצי, וקראתי את ההודעה בבלוג הבית: ענת נפטרה אחר הצהריים. וכמנהל פורום הבלוגיה, ככותב בלוג משלי וכקורא מזדמן בבלוג של ענת, הלב שלי נחמץ. אי אפשר לעכל סיפור שסופו העצוב ידוע מראש, מבלי לקוות באיזשהו מקום שפתאום הטוב ינצח. ואז אני חושב על המזכרת שענת השאירה מאחוריה לכולנו: בסה"כ מילים. משפטים. רשומות. בלוג. וזה יופי של דבר, בלוג. הוא יישאר כאן עוד הרבה זמן אחרינו. אנשים שאהבו אותנו יוכלו לקרוא מה שכתבנו. אני תוהה אם הילדים שלי יקראו יום אחד על ההרפתקאות הרומנטיות שלי עם אחרות, לפני אמא שלהם. אני תוהה אם הנכדים שלי יקראו יום אחד שסבא שלהם עבד פעם במקדונלד'ס. ועם כל העצב על מותה של ענת, אני מוצא את עצמי עם דמעות בעיניים, ומחייך. יהי זכרה ברוך.
ההלוויה של ענת תיערך ביום רביעי, 27.8.08, בשעה 18:00 בבית ההספד הספרדי גבעת שאול בירושלים.

תופעה אופיינית

בישראל, אוהבים לעשות כבוד רק למתים. כבדו את החיים ולא רק את המתים. למה לקדם בלוג שלא יעודכן יותר? רק כי הכותב שלו מת?

wish you well

New member
מצטערת, אני חייבת להגיב

התגובה שלך מזעזעת. "רק כי הכותב שלו מת"? קראת בכלל אי פעם את הרשומות שלה? היא הייתה אישה מדהימה, חזקה, וכתבה בעיניי בצורה טובה. זה בלוג שראוי לקידום על תוכנו, ועל איכות הכתיבה שבו. כן, היא לא תפרסם יותר רשומות, אבל גם זו דרך לכבד את זכרה, לקרוא ולדעת שהיא נאבקה, וזה נותן כוח לאחרים. אני לא חושבת שעצם העובדה שמקדמים בלוג של אדם שנפטר זה פוגע איכשהוא בכבוד החיים. אז בבקשה... זה שצריך לכבד את החיים זה מובן ואני מסכימה, אבל צריך לדעת לכבד את המתים לא פחות. יהיה זכרה ברוך. וויש.

זה לא פוגע בכבוד החיים,

פשוט יש תופעה בארץ, שרק מי שנפטר זוכה לכבוד ולתהילה. אני אומר - כבדו גם את החיים, לא רק את הנפטרים. לפחות מי שחי יכול להעריך ולהודות על זה. ואת זה אני אומר גם בימי הזיכרון השונים שיש במהלך השנה - דעו לכבד גם את החיים.

wish you well

New member
הבנתי את הטענה

אבל רק עם ההתנסחות לא הסכמתי... "רק מי שנפטר", "רק כי הכותב שלו מת"... זה מזלזל ואני לא רואה בזה בכלל משום כיבוד המת. זה שאדם נפטר לא אומר שאפשר להתחיל לזלזל בו ובכתיבתו. אני גם לא מסכימה שרק מי שנפטר מקבל קידום... יש הרבה בלוגים שמקודמים, בלי קשר להאם האדם חי או מת. הבלוג שלי הגיע לעמוד ראשי פעם אחת, תוך יום וחצי מרגע הפרסום. כתבתי על דברים כואבים אבל לא על מוות, ובפעם האחרונה שבדקתי אני חיה ונושמת. יש בלוגים רבים שמתקדמים בלי להיות קשורים לפטירה או מוות טראגיים. ומן הסתם שבלוג של אדם שנפטר יעורר הד, אנשים חולקים כבוד למתים. אני גם מסכימה שצריך לבדוק מי האדם הנפטר (קידום הבלוג של צ'ינו שכתב על יוגב מפרויקט וואי, למשל, לא מצא חן בעיניי, למרות שאני מבינה גם מאיפה זה מגיע) - אבל בלוג כמו של ענת ז"ל ראוי לקידום, בעיניי.

תגיד לי אתה שפוי ???????????????

לא באמת !!!! אני עומדת עכשיו לצאת לאישפוז יום והתקשרה אלי חברה מהבלוגיה וסיפרה לי מה הולך כאן בפורום ואני מוצאת עצמי יושבת וכותבת כאן למרות שאני יודעת שאני מאחרת ולמרות שבעלי כבר צופר לי בחנייה בחוסר סבלנות, כי אסור לאחר, אבל לא מעניין אותי כלום, אני אגיד לך כמה מילים ואח"כ נראה מה הלאה.... אני אגיד לך את זה ככה: או שאתה דפוק, או שאתה דפוק !!!! לא אכפת לי אם מנהלי הפורום ימחקו את הודעתי , אבל עכשיו אני אומר לך בדיוק מה שאני חושבת על אנשים כמוך ואחרי המבול.... אתה כזה ריק מתוכן ועסוק בשטויות הנבובות שלך שאם היית לידי הייתי מרימה את החולצה שלי ומראה לך את הצלקות שחרושות בגופי כדי שאולי תוכל להבין מה זה להיות חולה סרטן. הייתי מראה לך תמונות מזוויעות שלי מהתקופות הפחות טובות ויפות שלי. הייתי מושיבה אותך בכוח ומספרת לך את כל מה שאני לא מעיזה לספר לאף אחד. את האמת.... האמת העירומה ! הייתי נותנת למשפחה שלי לספר לך מה הם חשו ועודם חשים בקשר למחלה המזוויעה הזאת וכל מה שקשור אליה. הייתי לוקחת אותך בכוח למחלקת אונקולוגיה בהדסה עין כרם ומכריחה אותך לשהות שם ליד מיטת חולה אחד במשך שעה אחת בלבד (אתה כל כך חלש אופי שממילא לא היית מסוגל לעשות את זה מעבר לזמן זה). הייתי לוקחת אותך לסיור עימי בבית הקברות באילת, שם קבורות שתי חברותיי הטובות ביותר שנפטרו ממחלה זאת ומכריחה אותך להקשיב לשיחותיי עימן. רק בשיחות אלו אני מרשה לעצמי לדבר על הכל כולל הכל. אבל יותר מכל: הייתי מכניסה לך סטירת לחי כזאת , שלא היתה משאירה לך אומץ לדבר שטויות יותר אף פעם בחייך !!!! ועכשיו, אחרי הפאדיחה הזאת שעשית אתה צריך להכנס מתחת לשולחן הקרוב ולא לצאת משם עד ראש השנה הבא, לפחות !!!! פרסום? קידום? זה מה שיש לך בראש???? אני מעומק ליבי מאחלת לך (כמו שאני מאחלת לכל אחד אחר) ב-ר-י-א-ו-ת (או יותר נכון, כמו שכתוב בתורה: בריאות הגוף ובריאות הנפש!!!). ועכשיו אחרי שאמרתי את זה מצידי שימחקו את ההודעה !

מה זה המשפט שדה הזה?

אני דיברתי על כיבוד החיים בנוסף לכיבוד הנפטרים. ואף אחד לא זלזל במחלה הזאת או בנפטרת. חבל על העצבים המיותרים והצליבה שאת עושה לי, שנובעים מכך שלא הבנת למה אני מתכוון.

מה שלי מפריע פה ויותר מכך עצוב לי הוא שאת הדעות האישיות שלך לגבי כיבוד אנשים בחייהם ואו במותם ,היית צריך להעלות בשרשור נפרד לחלוטין ,זו זכותך המלאה . העצוב הוא שרק כעת נפטרה ענת וכבר יש כאן דיון לא לעניין בכלל ,את דעתך האם תפוז עושים רייטינג או לא ,זכותך לכתוב זאת בבלוג שלך ואו בהודעה נפרדת ,כאן בפורום.ורק לראייה -לכבד אדם בחייו ואו אחרי מותו אינו אופייני רק לישראלים ,אלא קיים בעולם כולו מאז ומתמיד ולדוגמא עובדתית -האמן והצייר המפורסם וואן גוך זכה לפרסום והערכה רק לאחר מותו .כבר היו דברים מעולם . כל הדיון הזה מיותר פה כעת לחלוטין . משפחתה עוד לא סיימה לקום מהשבעה . אני מציעה לסיים פה את כל הדיון הלא רלוונטי .

yossilevi78

New member
אתה צודק, זו באמת תופעה אופיינית בישראל.

להשתלח, לא לכבד, לא להעריך, לא את החיים ולא את המתים. ואתה הוא הדוגמא "החיה" לכך ענת מרק - קוגמן העריכה גם את חייה וגם את מותה, היא ידעה שהוא קרב וניגשה אליו בראש מורם גאה וזקופה. היא למדה להעריך יותר ויותר את חייה לאחר אותו יום ארור 29.07.07 אבל באותה הערכה לחיים אף פעם לא שמענו ממנה על הפחד מהמוות מהסוף הידוע מראש אני יודע וכמוני עוד אלפי אנשים (תבדוק במספר הכניסות לבלוג) שענת השפיעה עליהם ואנחנו כן רוצים את המזכרת הזו ממנה, אתה לא חייב להכנס לבלוג, הרי הוא לא יעודכן יותר. פרק הסיום נכתב ונחתם. ואנחנו נשארנו רק עם זכרונות. טובים, כואבים, מרגשים מעצבנים אבל עדיין אלו רק זכרונות והבלוג הוא אחד מהם והוא ישאר חלק מחיינו. יוסי - חבר של ענת / נתי / קאשי מרק - קוגמן

TheWhiteTigris

New member
בניגוד לקופצים בראש

אני דווקא מסכים עם דבריך. בישראל יש תרבות של כיבוד אדם רק לאחר לכתו. לא מעטים הגיעו למצב שמבזה את כבודם בעודם בחיים, ונזכרים בהם רק לאחר מותם.

nirkalu

New member
תושב חוץ היקר../images/Emo46.gif

בתור חבר אישי של ענת אני מרשה לעצמי להגיב לך. 1.אם היית טיפה יותר מעורב בבלוג אולי הייתה רואה שהבלוג הזה היה אחד הבלוגים הטובים והמצליחים גם מבחינת הכניסות וגם מבחינת התוכן. 2.הבלוג הזה נתן השראה לאנשים רבים גם אנשים במצב דומה וגם אנשים רגילים. 3.בנוסף, לאחר "סיום דרכה" של נתי, הבלוג הזה משרת את משפחתה וגורם להם נחמה לראות את כול התגובות האוהבות והמחבקות. 4.הקטנוניות וחוסר הרגישות שלך להגיב בצורה שופטת ומתנשאת פשוט דוחה ומבזה את כול תושבי פנים של ישראל. בן אדם שחושב שצריך להרוג בלוג מדהים רק כי אותו אדם נדם רק לפני שעות ספורות. 5.אני חושב שאני מדבר לא רק בתור חבר אישי של אותו אדם אלא גם בתור ישראלי מין השורה שאני אומר שאני לא אכעס אם תשאר בתור תושב חוץ. ואני חושב שתגובתך היא מושפעת מקנאה מסויימת של הצלחה של הבלוג גם אחרי שהמילה האחרונה נירשמה. יום טוב. או כמו שענת היתה אומרת "ימותו הקנאים !!!"

malka3

New member
תגובתך מגעילה

כקוראת קבועה של ענת ז"ל אני מזועזעת מתגובתך כאן וגם אצלי בבלוג

גאמי

New member
צפיתי כעת במשדר, הלב מתפלץ

יהי זכרך ברוך ענת, איזו פתיחות מרגשת.

noaost

New member
קוראים קבועים של הבלוג של ענת

שהכירו אותה אישית או לפחות קראו בקביעות את הבלוג שלה, מוזמנים לפנות אליי במסרים נועה מנהלת הבלוגיה

suki da yo

New member
../images/Emo31.gif המטרה שלך

להיות מקודם, לא משנה מה, גם אם זה אומר פגיעה בכבוד של אישה מתה, שאם בכלל טרחת לקרוא אותה הייתי מגלה שכל קידום שהיא קיבלה, היא קיבלה הבזכות ולא בחסד. זו לא הפעם הראשונה שאתה עושה לי רושם של רודף פרסום ותו לא, אבל אחרי השרשור הזה וידאת שאני, לכל הפחות, לעולם לא אכנס לבלוג שלך. כואב לך לפרגן? אז לפחות תשתוק.

לא נכון

איך הגעת למסקנה שהמטרה שלי היא להיות מקודם? לפי מה קבעת שלא קראתי את הבלוג "החיים האחרונים שלי"? איך קבעת שאני רודף פרסום? את מה בדיוק אני רוצה לפרסם? את הכינוי "תושב חוץ"? ולגבי וההחלטה שלך להחרים את הבלוג שלי - אני בניגוד אלייך לא מחרים סתם ככה בלוגים, ולא מעניין אותי מי הכותב שלהם אלא מה כתוב בהם. אם מה שכתוב איכותי ומועיל - אני נכנס. את מייצגת תופעה שלפיה אנשים נכנסים רק לבלוגים של חברים. אני לא עובד ככה. ובשביל מה הנהלת הבלוגים מחפשים אנשים שקראו את הבלוג החיים האחרונים, אם לא כדי לנצל את המקרה למטרות רייטינג?

למעלה