החיים הם "פרויקט עשה זאת בעצמך"

החיים הם "פרויקט עשה זאת בעצמך"

היו היה נגר מבוגר שהחליט לפרוש מעבודתו. הוא פנה למעסיק שלו, ותיאר תוכניותיו לפרוש מעסקי בניית הבתים במטרה ליהנות ולבלות במחיצת אשתו ומשפחתו המורחבת. למרות הצער הכרוך בהפסד הכנסה, הוא הסביר כי זה הצעד הנכון עבורו. המעסיק שהצטער מאד למשמע בקשת העובד המצטיין שלו, ביקש ממנו כטובה אישית לבנות רק עוד בית אחד נוסף. הנגר הסכים, אך לא היה קשה להבחין, שליבו יוצא אל החופש והוא לא מרוכז בעבודה. הוא השתמש בחומרים פשוטים והעבודה בכללותה הייתה באיכות נמוכה. זו בפירוש לא הייתה הדרך לחתום קריירה של מצוינות. כאשר סיים הנגר את מלאכתו, הגיע המעסיק אל הבית, העניק לנגר מפתח לדלת הכניסה ואמר: "זה הבית שלך, זו המתנה שאני נותן לך". הנגר המזועזע אמר בקול שקט: "לו רק הייתי יודע שהבית הזה מיועד לי, הייתי עושה הכל בצורה אחרת". מוסר השכל : אנו בונים את חיינו והזוגיות יום אחר יום, לעיתים אנו לא משקיעים את הטוב ביותר שאנו יכולים לתת. ברגע של "זעזוע" אנו מבינים שאנו צריכים לחיות בבית שבנינו, ואם היינו יכולים לחזור לאחור ולא תמיד ניתן להחזיר את הגלגל אחורה..... היינו עושים את זה בצורה שונה וטובה יותר. זכרו, החיים הם "פרויקט עשה זאת בעצמך", הגישות שלכם והחלטות שאתם עושים היום, "בונים" את ה"בית" בו תחיו מחר. הגיע ב

חיה את החיים בלי חרטות

זה נראה לי הדבר הכי חשוב. ומנסה יותר להיות במערכת זוגית.

ורוניקה תוכלי לפרט יותר

למה את מתכוונת כשאת אומרת:" חיה את החיים בלי חרטות "

היי ורוניקה

הבעיה היא בניקוד אם את חיה את החיים בלי חרטות (ר בפתח) אז הכל בסדר השאלה היא אם את חיה את החיים (כמו רבים אחרים) עם חרטות (ר בשוא) מה שעושה את כל ההבדל.....

bat41

New member
כמו וורוניקה...

כל עשייה, בחירה או החלטה שעשיתי בעבר, גם אם לא היתה הכי חכמה או מוצלחת היתה הנכונה ביותר לאותו הרגע ולכן, לא חושבת שיכולתי לפעול אחרת. ואם לא הייתי עוברת את הדרך שעשיתי , לא הייתי נמצאת במקום שאני בו. לבוא היום ,בדיעבד, ולומר מה הייתי עושה אחרת?? מה החכמה? כל היופי הוא לטעות וללמוד....

TaliaLev26

New member
איזה סיפור מקסים!

אני בהחלט הולכת "להעביר אותו הלאה"! בכל אופן, אני למשל עשיתי המון טעויות בעבר ואני קוראת להן טעויות רק בגלל שלא עשיתי את אותן החלטות בלב שלם ומה שדחף אותי לעשות אותן זה הפחד מן הכישלון ולכן אני מתחרטת... להתחרט בלי יכולת לתקן זה באמת אחת ההרגשות הגרועות ביותר כך שבאמת בגלל שבניתי את "ביתי" בצורה לא מספיק טובה כך גם אני מרגישה- לא כל כך טוב... אבל צריך רק ללמוד מזה לעתיד ולנסות לא לתת לפחד להתגבר עליי ועל הרצונות שלי. תודה על הסיפור הנפלא!

תודה לך על השיתוף ../images/Emo24.gif

יש משהו שאנחנו יכולים לעזור על מנת שתרגישי טוב יותר בהקשר של ביתך?

לדעתי ../images/Emo13.gif שתייכן מתבלבלות בין

חרטה לכעס/האשמה ועוד.... לא התחרטת על כלום? רק היום התחרטתי על מכנסים שקניתי לפני שעתיים בלחץ ועוד...

bat41

New member
חרטות ( ולא חארטות...../images/Emo13.gif )

כמו למשל, מכונית שקניתי לפני שנים כשהייתי תחת לחץ נוראי...וזה היה שיעור לא נורמאלי עבורי: לא לבצע רכישות תחת לחץ!! אבל את הנעשה אין להשיב והחרטה גורמת לי להרגיש רע. לכן, אני מיד מדחיקה את המחשבה ורק שואלת את עצמי מה אני לומדת מהמקרה להבא. במקרים שהאקט הוא הפיך, (למשל קניית מכנסיים שאפשר להחליף..) החרטה יכולה לגרום לי לנסות לתקן . חרטה על דברים שאי אפשר כבר לשנות ו "הנזק כבר נעשה".... לא מסוגלת לסבול את ההרגשה הזאת.

אופיפה

New member
סיפור יפה וחכם!

אמנם את הנעשה אין להשיב, אבל לפחות ניתן ללמוד מהסיפור שהכוח לשנות וליצור מציאות טובה יותר ביידים שלך. וזה מעודד! תודה.

למעלה