החיים הם פשוטים.

• פותח הנושא koryz
  • פורסם בתאריך

koryz

New member
החיים הם פשוטים.

ברור, שהם מה שאנו עושים מהם. מובן יחד עם זאת, מי שלא בוחר לקרוא את כל הספרי ההעשרה העצמית והאלו אז כן, אולי קשה לחיות והחופשי חודשי עלה והדלק והלחם והאורז והכל אולי אפשר ללכת למסעדה רק פעם בחודש (אני החלטתי שאני לא הולכת יותר. גם בגלל שכמעט באף מקום לא משלמים למלצרים שכר מינימום, אבל גם כי צריך לרדת מהעץ. בן אדם צריך לחיות לפי הרמת חיים שהוא יכול. ובחיי שבקניון יותר נחמד. אני ממש לא אוהבת שמלצרים מכרכרים מסביבי, ומפנים לי צלחות (ברוך השם יש לי עוד כוח לזה), ובסך הכל כשאני אלך הם יקבלו עוד שולחן, כלומר עוד טיפים. בקניון אתה אדם לעצמך) אז, לא מוכרחים לקנות רכב. ואפשר לקנות לחם אחיד. וחלב בשקית, אפשר לחיות גם באופן צנוע. ברור שמי שרוצה, מעמד יוקרה וכו', יעביד את עצמו בפרך אבל בשום מצב לא צריך לשכוח את הדרך. ואני הולכת בקרוב להגיע למקום שבו אני אהנה מהפירות - על מה אני מדברת? הכל בדיוק אותו דבר, זה אותו סוויץ' קטן בראש שמחליט, שעכשיו אתה מאושר עם לחם אחיד. וכן, אין לי מקצוע כזה יקרתי עדיין, לא קרה שום דבר. אפשר להסתכל על האנשים באוטובוס, לא כולם צעירים. אז מה? אפשר לחיות גם עם תחבורה ציבורית אנשים מלחיצים את עצמם. ולא תמיד בצדק כדאי למצוא מוטיבציה אחרת החיים הם העתיד, אבל גם כאן ועכשיו. וחובה עלינו להיות מאושרים. לפחות לנסות. (לפחות באדר) וכמו בלימודים, שיש מועד א, יש מועד ב'. אפשר לעשות קורס חוזר, סמסטר חוזר. אפילו לחזור על כל התואר כן, זה עוד כסף. אז ? כסף הוא בסך הכל אמצעי. ושפיות הדעת שלנו, לעניות דעתי, חשובה הרבה יותר.

liri30liri

New member
החיים מורכבים מורכבים כל כך

לדעתי בכל אופן הכל כל כך מורכב מעייף מתיש המלחמה היומיומית שלנו כבני אדם איך לשרוד יום איך לשרוד חודש ומי בכלל רואה מה יהיה עוד שנה שפיות הדעת שלנו היא חשובה יותר מכל עם זה אני מסכימה וכסף הוא בסך הכל אמצעי שבלעדיו את זרוקה ברחוק הוא הפך להיות פרט כל כך חשוב בחיים שלנו לא כמו פעם היום אין לך אז את לא יכולה להתקיים זה עצוב אבל כסף הפך להיות הנושא בחייו של כל אדם חוץ מהעשירים כמובן להם זה לא משנה עוד מניה פחות מניה אבל האדם הממוצע נלחם על אגורה

koryz

New member
תראי

הכל באמת תלוי בנקודת המבט זה נכון שהחיים "יותר קשים" מפעם (תלוי מאיזו נקודת מבט כמובן) אבל בגדול, האנשים בלחץ וזה אפילו יותר נורא מהמצב עצמו. פעם אנשים היו - עם מה שיש היו מתחתנים ומביאים ילד בבית ההורים. והרוב היו בעלי בגרות, לא יותר העניין הוא הפירסומות כולנו מאמינים באמת שאינטרנט זה חובה, וכבלים, ואמפי 3, פלפון עם אינטרנט, מצלמה דיגיטלית, מסעדה כל שבוע לפחות, רכב, וכו' הרי לא באמת הכל הוא בגדר מאסט והקיום המינימלי, בשביל מי שבריא ועובד, הוא אפשרי נכון יש שחיקה בשכר אבל באופן כללי רמת החיים עלתה הבעיה היא שאנשים משווים את עצמם לאנשים אחרים, ולא לעצמם וליכולותיהם לשכן יש פלזמה "42- אז גם אני רוצה לא חובה לא כולם טסים כל שנה לחול. ולא כולם מתקבלים לאוניברסיטה. ומצליחים לסיים, אם כבר מדברים. אבל יש מקום לכולם יש מקום לתת לבן אדם את הזמן הספציפי שלו, וכן, כשאת לומדת עכשיו, אז את משקיעה בעתיד ובדרך כלל במקומות עבודה יש פנסיה, אז זאת גם דאגה לעתיד, וכמובן יש שכר כלשהו חוץ מזה, שהחיים הם עובדות למשל, שכסף הוא חובה לשם מחיה - זה נכון לא יודעת אם זה עצוב, תאורטית ללא כסף יכולנו לשבת בבית ... ומה? ככה אנשים יוצרים, עושים משהו לתועלת החברה זה שזה לא כייף ומעייף ומרגיז זה משהו אחר. אבל זה בהחלט תלוי מתי. ולפני הכל, זאת עובדה. ברגע שאנחנו מפסיקים לשפוט עובדות, להתעצב ולהתכרכם, אנחנו יכולים לפנות אנרגיה לכתיבה בפורום ולעשרות דברים מועילים יותר, כמו לקטר, לדעתי קיטור הוא זרז מצויין (הפסיכולוגים מסכימים שזאת פרנסה טובה) אבל, זה שאנחנו שונאים לעשות משהו, עדיין לא אומר בהכרח שהוא דבר פסול. אז מה שאני אומרת, אם לך חשוב כסף, זה לגיטימי, ותעשי דברים, שיקדמו אותך לשם את רק לא חייבת ללכת לפי השבלוניה החברתית המקובלת תדעי מה את יכולה, ומה את רוצה ההשוואה היחידה החשובה היא בינך אל עצמך. כל עוד את רואה התקדמות, כל השאר לא משנה. (וממש לא מומלץ לחכות לסיום התואר כדי להרגיש טוב.)

למעלה