החיים הקצרים שלנו

rshilkrot

New member
החיים הקצרים שלנו

חיים של בני-אדם קצרים בטירוף תשאלו איש זקן, איך עבר הזמן שלך עד כה בחיים? מהר, לאט, היית עושה את זה שוב? לדעתי הוא יגיד שהוא היה מכן לחזור 80 שנה אחורה בזמן ולחיות הכל מחדש, כי יש כ"כ הרבה שהוא לא עשה, והזמן שניתן לו לא הספיק. אני מתסכל אחורה ואומר - כבר??? כבר עברו 20 שנה? אבל איך? השנייה הייתי בן 15, צעיר ונמרץ, רץ להספיק לשיעור היסטוריה ואני מתחיל לחשוב אחרת... שעולם מתנהל לו לאיטו כבר מילארדי שנים לפניי, והוא ימשיך להתנהל לו לאיטו גם עוד מילארד שנים אחרי... ושהחלק שלי בו הוא קטן וקצרצר כהרף עין. חיים של בן-אדם.

IC4

New member
מחשבה פחות אישית

חשבתי על זה שאם בנאדם היה חי נגיד באופן IMMORTAL הוא לא היה מפחד מכלום אנשים היו רוצחים ואונסים ועושים מה שבא להם למרות שאז אולי דברים כאלה שאנחנו מחשיבים רעים כלל וכלל לא היו מתיחסים אליהם באותה צורה כלומר אנשים לא היו מתחתנים עד שהמוות מפריד ביניהים אלא חיים כל פעם עם חברים לתקופה מסוימת
כלומר כמו אנרכיסטים שמאמינים שאם לא היו חוקים אז אף אחד לא היה מפר אף חוק כי לא היה לו טעם לעשות זאת או משו כזה. לא יודע כבר בדיוק גם לא היית מפחד ממה יקרה לך אחרי המוות -- אגב מחשבה על קארמה מישהו פעם בשרשור על צמחונות אמר שבגלגול חיים הבא ,של מי שלו הגיב, הוא יהיה פרה ויסבול כמוה עכשיו אני חושב על זה איזה מן טמטום זה? אתם חושבים שפרות חושבות לעצמם - שיט איזה באסה שגלגול שעבר הייתי בנאדם שצחק וניצל פרות? זה פשוט טמטום HENCE כי אני מאמין בטבע, איני מאמין בגלגול נשמות

מה קרה?

אל תיקח אישית אבל זה נשמע כמו מחשבות הרהור וחרטה לפני יום הולדת 50... מסקנה- תנצלו את הזמן! כי כשאנחנו קטנים אנחנו מחכים להתבגר וכשאנחנו כבר מבוגרים אנחנו רוצים להיות ילדים קטנים... אבל הכי חשוב: BE HAPPY

דנה^^

New member
בעיקרון

ככל שתגדל הזמן יעבור לך יותר מהר אם נדבר על שבוע מחייו על ילד בן 5 לעומת שבוע מחייו של איש בן 80 יש הבדל ענק כי השבוע מהחיים של ילד בן 5 תופס 52*5\1 בעוד שהשבוע מתוך החיים של איש בן שמונים תופס 52*80\1 כמובן שההבדל עצום, ואותו שבוע תפס חלק יותר מרכזי בחיים של ילד בן 5 מאשר של איש בן 80, ולכן (מעין סיכום של כל המסקנות שלכם..) צריך לנצל את הזמן עוד עובר יחסית לאט, אבל- פה מגיעה עוד בעייה, כי אותו איש בן 80 הוא חופשי ויכול להחליט לעשות מה שהוא רוצה (למרות שלא בדיוק, כי הוא כבר תפוס על חוקים מסויימים ועל דברים שצריכים להיות בצורה זו או אחרת) ואת הילד בן 5 ישר מכניסים למסגרות ללא יכולת לבחור משהו עצמאי משלו ברוב המקרים.

למעלה