החיים הקשים של כוכבי הספורט

oshiko

New member
החיים הקשים של כוכבי הספורט../images/Emo4.gif

(סתם, הפורום קצת יבש היום ואתמול, באורח יוצא דופן, אז אני קצת מרענן את הבצורת) שתי ידיעות שהופיעו היום במקומות שונים מראים לנו שוב (כאילו שלא ידענו) שיש דרג, ויש משהו אחר. אם אני לא ממש טועה, ספורטאים, כולל כוכבי כדורגל וכדורסל, אמורים להיות בעלי פרופיל גופני גבוה. קשה להאמין שכולם צולעים, סוחבים כאבי גב, או חולי אסטמה. אחרי הכל הם אמורים לרוץ 40 או 90 דקות על המגרש, לא? ובכן, ראה זה פלא. באתר הרשמי של צה"ל, למשל, אפשר למצוא היום רשימה שמרכיבה פחות או יותר את נבחרת המחזור של הכדורגלנים המשרתים כיום בצה"ל. השוער הכי טוב, המגינים, החלוצים וכן הלאה. התפקיד הפופולרי ביותר הוא עובד רס"ר. גיל ורמוט כנראה מורעל במיוחד - הוא כבר מש"ק ברה"ץ בצריפין! אפשר להבין שספורטאים מחוננים, אם אכן הם אושרו להיות כאלה ע"י ועדה אובייקטיבית, מקבלים הזדמנות להמשיך בקריירה, ועקב כך מאשרים להם להיות יותר זמינים באזרחות לצורך עיסוקם. בכל זאת אני לא נותן את ההנחות האלה כל-כך בקלות. האם גל פרידמן, שהגיע להישג הספורטיבי הרם ביותר (מדליית זהב) גם היה עובד רס"ר? [שמעתי שהוא סיים קורס חובלים]. במילים אחרות, מעבר למקרה הפרטי הזה, האם אין לקבוצות הכדורגל והכדורסל, שתרומתן לא בהכרח גדולה יותר לספורט, אבל הכסף הגדול אצלן, השפעה גדולה יותר על השיקולים? אם יש למישהו ספק, שיראה את הידיעה הבאה על שיחרורו המוקדם של הכדורסלן יותם הלפרין, ועוד למען מה? לצורך צירופו לקבוצה לא ישראלית. אכן, רק שיקולים לאומיים. גם אנחנו רוצים.
 
../images/Emo122.gifאויש..דרכת על יבלת...

ולמה? אנו (הבן ואני)באים מענף רכיבת האופניים בו אנו מעורים מאד. מאז היותו בן 6 ועד לגיוסו בגיל 19 היה צמוד לאופניים. עם הגיעו לגיל 12 החל להתאמן בקבוצה תחרותית (בעודי נגרר אחריו), הגיע להשגים מרשימים, השתתף בתחרויות בחו"ל והגיע לשלב בו הומלץ ע"י האיגוד לספורטאי מצטיין. בענף האופניים לא כמו בכדורגל הענקת ספורטאי מצטיין ניתנת במשורה (בכל גיוס אולי, אולי שני רוכבים). הבן לא הצליח לקבל את מעמד הספורטאי ובמנילה רשם את השריון כעדיפות ראשונה ולשם הלך. כל הספורטאים שהתקבלו במחזורי הגיוס הרלוונטיים אינם משרתים בצה"ל. אחד שוחרר עם פרופיל 24 לאחר ש"סבל מדיכאון" אחרי הטירונות.כעת רוכב במרץ בקבוצתו. שני קיבל פטור מקורסים בח"א ולאחר ששובץ כעובד רס"ר באחד הבסיסים, הוציא 21 שוחרר וכעת מתאמן בקבוצה אירופאית. שלישי שלא התאימו לו השעות בבסיס בת"א, שוחרר מטעמי בריאות. מי שליווה את ילדיו במסלול ספורטיבי עד הגיוס יודע בודאי איזו השקעה נדרשת כדי להגיע להשגים(זמן, כסף תמיכה מורלית ומה לא).כל זה נמחק כלא היה. אחד משחקני בית"ר ירושלים לא יכול היה להשתתף במשחקי הנבחרת מאחר ושוחרר מצה"ל על אי התאמה, כדי שיוכל לשחק שינו את הפטור מסיבת בעיות ת"ש. אז תסבירו לי איך הגיעו לזיקים החבר'ה עם "מנטליות חברתית על סף העברינות" כמאמר העיתון השבוע.
 

oshiko

New member
כאמור, יש דרג ...

גם במוסיקה יש הנחות למוסיקאים מחוננים. אבל שם זה נעשה באופן מסודר, על השולחן, לא בכל מיני ישראבלוף, ושם אין קבוצות השפעה של בעלי הון כמו בכדורגל וכדורסל. אני לא חושב שהשוער של מכבי חיפה יותר נחוץ לספורט הישראלי מן העיסוק באפניים של הבן שלך. באחת הכוננויות בצפון הוקפצנו בתור מילואימניקים לרמת-הגולן. לא הותרו יציאות אפילו לפלאפל בקצרין. בשבת אחה"צ הגיעה מונית ספיישל, ואספה את אחד מחברי לפלוגה, שהיה שוער מפורסם בליגת העל. לזכותו לפחות ייאמר שהוא בתור כדורגלן בכיר שירת בשיריון (וגם סתם היה אדם הגון ונחמד). אני לא חושב שכל ספורטאי צריך ללכת לצנחנים או לגולני ולקטוע לחלוטין את הקריירה. אני חושב שצריך לעשות את זה על השולחן, כמו שקורה עם מוסיקאים, על בסיס קריטריונים שוויוניים בין ענפי הספורט השונים; אני חושב שהספורטאים בעלי הפטור צריכים לתרום לטובת הכושר בצה"ל, ולא להיות עובדי רס"ר עם סעיפי ליקוי פיקטיביים. כחייל יצא לי להיות מודרך על-ידי מדריכי כושר כעמיר כחולי (שהיה אז אלוף ישראל בריצת 100 מ') ועדי בן-ארי (שהיה כוכב כדורסל בהפועל ירושלים). כל הישראבלוף שקורה היום לא לרוחי.
 

שויו

New member
אני איתכם....

אצלנו נושמים כדורגל 24 שעות ביממה. (4 בנים בבית). הגדול התגייס לפני 3 שב' (אני הנודניקית עם הטירון במ.צ שלא מרוצה) הבן השני כדורגלן. משחק בקבוצות ליגה . כיום בן 15. יודעת על הרבה כדורגלנים שהם לא מי יודע מה מחוננים בספורט ובקושי עשו צבא. כדורגל זה ספורט מלוכלך, בעיקר כל העסקנים מסביבו (ואנחנו מרגישים את זה כבר בגיל הזה , נוער) אז אני לא מתפלאה. אני הבהרתי לבן כבר מזמן שאין אצלנו דבר כזה לא לעשות צבא, להיפך אני חושבת שהוא יכול לתרום המון בעיקר בתחום ולהיות למשל מד"ס או משהו כזה.
 
למעלה