החיים והמוות ביד הלשון ...

dor119

New member
החיים והמוות ביד הלשון ...

זה לא בדיוק חיים ומוות אבל רוח האימרה נכונה למה שהיה לי היום במבחן .
זאת הזדמנות שתבינו מה עובר בראש של בוחן במהלך מבחן .
מעשה שהיה כך היה :
בחורה במבחן שיגרתי נוהגת ברמה טובה . מגיעים לכיכר מתומרר , שימו לב לא מעגל תנועה .
(בכיכר מתומרר קיימים תמרורים המורים על מתן זכות גם כשאתה נוסע בתוך הכיכר .)
זה אלמנט חשוב במבחן . היא מגיעה למקום שבו צריך לתת זכות , מגיע רכב מימין ...אנחנו מסתובבים
בכיכר כך שהמהירות איטית , היא מבחינה ברכב מימין שמגיע בנסיעה ושהזכות שלו הרגל שלה על הברקס
אני מרגיש בלימה קלה אבל אנחנו ממש בקו הצומת ..ועל הקו ממש אני בולם מפני שאנחנו במרחק פגיעה מהרכב החוצה
היא ממלמלת " אבל אני בלמתי " לא הגבתי וכמובן שמכאן אני משחזר את האירוע בראש שלי כשכל פרט עובר לי בראש החל
מהבלימה הקלה שלה ועד המילמול שלמעשה משתמע לכמה פנים והשאלה שעוברת לי בראש .... וזה מה שחשוב לי כבוחן
האם היא מבינה את האירוע ? האם היא מבינה את ההבדל בין : "כיכר מתומרר " ל "מעגל תנועה " ואיך להתייחס לבלימה שלי
האם היא הייתה בזמן ? האם נתתי לה את כל האפשרות להתבטא ?
לניתוח האירוע יש משמעות להמשך המבחן ... מפני שאם המסקנה שלי היא חד משמעית שאני צודק בבלימה והיא לא מבינה למעשה
שהיא הייתה בכיכר ולא במעגל תנועה הרי שאין טעם להמשיך במבחן אפקטיבי .... ואם יש לי ספק כלשהו ממשיכים רגיל ובסוף מחליטים .
המסקנה שלי מניתוח האירוע תוך כדי המבחן היא : הבלימה הייתה במקום , לא הייתה לי בררה , אין לי ספק שאם אני לא בולם אנחנו מסכנים משמעותית את הרכב
החוצה עד כדי תאונה .... אבל על אף המסקנה הזאת החלטתי להמשיך במבחן כרגיל .
אחרי כשתי דקות אנחנו מגיעים לצומת נוספת כשאני דורש שמאלה ומיד אחרי זה עוד פעם שמאלה ההוראה הכפולה ניתנה מפני שהצמתים קרובים מאד .
(הוראות נפרדות מלחיצות את התלמיד ולא נותנות לו זמן מספיק בצומת השניה ) .
היא פונה שמאלה ומתמקמת בנתיב לפנייה ימינה ... כמו שכתבתי זה כל כך קרוב שכבר אין אפשרות שמאלה..... אני אומר בלחש : " אבל ביקשתי שמאלה "
מה עונה התלמידה : " אני כל כך מבולבלת מהרכב שחתך אותי קודם " עניתי לה מיד : " הרכב לא חתך אותך , את חתכת אותו , אם את לא יודעת הזכות
שם הייתה שלו " היא כמובן לא ענתה .
אם נשאר אחוז אחד של התלבטות מהמסקנה הראשונה שלי ...בדיבור עכשיו היא הסירה סופית את ההתלבטות שלי . זהו המבחן נגמר חוזרים למשרד .

MyTaoWay

New member
מעניין
תודה על השיתוף

למעלה