החיים יהרסו לאחי-פרק שתיים.

החיים יהרסו לאחי-פרק שתיים.

יש לי עוד נושא.. כמה שאני דואג לאח שלי בן 8 כמה שאני אוהב אותו..אני דואג מאוד לחיים שלו ולעתיד שלו בעתיד אנחנו 5 אחים במשפחה 4 בנים ובת אחד,הבת ושני הבנים נשואים,נותר אותי ואת הקטן שאני חולה עליו ודואג לעתיד שלו. אחשלי בן ה-8 תלמיד חכם שמתקדם בכיתה א' טוב מאוד (ואני אומר כל הכבוד!). הוא לומד בבית ספר משולב עם שומעים ולקוי שמיעה,למרות שאחי סובל יכולת דיבור,לא ממש גרועה..אבל מבינים קצת.. אז ככה אני התווכחתי עם ההורים בבית קשות..אמרתי להם אל תשלחו אותם לשם די הרסו לי תחיים שלמדתי בבית ספר כזה מה אין בית ספר אחר בשביל אתם לא קולטים?! אבל ההורים אמרו שזה הבית ספר הכי מתאים לו..ושם הוא יכול להתקדם,אמרתי להם אבל מה הקשר חרשים לבין ילד בבעית דיבור? אחי שומע..טוב מאוד מדבר לא כל כך ברור,ואת זה אני מאשים את מי ששלח את ההורים שלי לשלוח את אחי לבית ספר של לקוי שמיעה ואני כל כך דואג לעתיד שלו כל הזמן. אז מישהו יכול להגיד לי מה הקשר לילד בבעיית דיבור שלומד עם לקוי שמיעה בכיתה טיפולית?

LITAL200666

New member
סלח לי אני לא מתכוונת לזלזל בהורייך

אבל זה ממש מממש דפוק לשלוח ילד שומע עם בעיית דיבור לתוכנית של בי"הס מיוחד ללקויי שמיעה!!!מה הקשר ??? הוא חייב ללכת לקלינאית מקצועית כדי ללמוד לדבר!!! תגיד במקרה הוריך ח ירשים????..הורים חירשים לא תמ יד מבינים שילד שומע עם בעיית דיבור לא שולחים לבי"הס מיוחד של ל'קוי שמיעה!!הוא לא יתקדם שם!! ובנוגע אליך!אני מזה אבל מזה מבינה את הרגשתך!!זה בטח בי"הס ברמה של י ל ד בכיתה ו ' ולא ממשיכים להתקדם בצורה כזאת... אני האמת נתקלתי בתופעה כזאת שהיו מורים מסויימים שמזלזלים בילדים עם לקות שמיעה וחושבים שהם צריכים ללמוד דברים הכי קלים ולא קשים..הם עושים בכדי "להקל עלינו"..אבל הם לא מבינים שזה דוקא עושה ההפך ולא תורם לכלום! בקשר לביטוח לאומי אני גם בגיל הפסקתי לקבל קצבת נכות..וערערתי והמשכתי לערער! ולא הסכימו..עד שיום אחד אמרתי שילכו לקיבינימט!!!!נמאסססססס לי..הם כולם רמאים שם בביטוח לאומי ,עושים הכל לטובתם!! ואמרתי יום אחד אני אקדם את עצמי לבדדדדד בלי שום עזרה!! לומדת ועובדת בזכות עצמי!!! ודיייי כבר לפסימיות הזאת!?מזה עוזר שתגיד כל זמן "כולם דפקו אותי"????ככה לא תתקדם אם לא תממש את המטרות שלך

לאף אחד לא אכפת!

א. אני לא רוצה שאחי יצטרף לבית ספר עם חרשים כי אני יודע שבעתיד שהוא יגדל הוא ירגיש לא בנוח ב.בקשר למה שכתבת-'''ודיייי כבר לפסימיות הזאת!?מזה עוזר שתגיד כל זמן "כולם דפקו אותי"????ככה לא תתקדם אם לא תממש את המטרות שלך''' כן כולם דופקים אותי תגידי את בסדר??יש לנו מדינה יש לנו רווחה יש לנו ביטוח לאומי יש לנו סוציאלים יש לנו היום ההההכוווולללל והם צריכים לעזור!!!!!!!!!!!!! לא לשבת ככה במשרד עם כוס קפה לזלזל ולרשום במסמכים איקס!!

moran f

New member
לאיזו עזרה בדיוק אתה מצפה?

יש עזרה שסביר לצפות לה ויש עזרה שלא. מה היית רוצה שיעשו בשבילך עכשיו - לא לפני 10 שנים?

LITAL200666

New member
אז מה אתה תתחיל לחנך אותם?!

מזה יעזור שאתה לבד תתחיל לחנ ך את כל העולם????? אתה צריך להשיג רצונות ושאיפות שלך בדרך חוכמה ולא להגיד כל יום ויום "כולם דופקים אותי "

אתה לא מחליט על אח שלך

ההורים שלך מחליטים דיברת איתם ולא עזר, אז מה אתה רוצה שאנחנו נעשה? מישהו מקודם שאל אותך אם ההורים שלך חרשים? אולי בגלל זה הם חושבים שהוא צריך ללמוד בבית ספר הזה? אח שלך מדבר בשפת סימנים? ילד עם בעיות בדיבור שולחים למקום שבו יש אנשים עם בעיות בדיבור למרות שלדעתי, אם הבעית דיבור שלו קלה זה דווקא יחזק אותו ללמוד עם שומעים והוא ידבר איתם כל הזמן ויפעיל את הפה שלו כל הכבוד על הדאגה, אבל אין מה לעשות, החליטו שזה מה שמתאים לו אז סבבה, כשהוא יגדל עוד קצת הוא יוכל להגיד "אני לא רוצה ללמוד שם" ולעבור בית ספר. עכשיו מחלטים בשבילו ולך אין ממש שיקול דעת בנושא... אגב, אני לא מאמינה לך בזה שמזלזלים בך, כי אתה בא בגישה של "אתם חייבים לי הכול" ובגלל זה לא לוקחים אותך ברצינות. אתה גם לא ממש מפרט למה לא נותנים לך קיצבה, אולי אחוז הנכות שלך לא נמוך מסםיק בשביל ביטוח לאומי? בכל מקרה, יש דבר כזה שנקרא שיקום מקצועי, ויש לך זכות ללכת לשם ואף אחד לא יגיד לך לא כי כל אדם פגוע בכל מיני צורות זכאי לשיקום מקצועי, שם אתה הולך משלים בגרויות ולומד מקצוע ואחרי כל התהליך הם גם יעזרו לך למצוא עבודה. אז זה ממש לא הסוף בשבילך אתה רק בן 21 אתה עוד צעיר ועדיף לך לעשות את זה עכשיו כי מוטב מאוחר מאשר לעולם לא. אז לך לשיקום דחוף דחוף אל תבזבז זמן כי אתה חי עכשיו בהרגשה שנדפקו לך כל החיים.

למעלה