החיים מורכבים בכל מקרה..

החיים מורכבים בכל מקרה..

אז נכנסתי לכאן לפני כמה חודשים, חשבתי שיש לי משהו בדרך לזוגיות מינימום, המציאות הראתה אחרת, אפילו הראתה סימנים של אי מוכנות מצידי לחלוק אחרי כל כך הרבה שנים לבד, שש שנים
איך שהזמן עף .. היום ובכלל אני בקטע של לבד, המון לבד, מאלה שבוחרים לבד משעמם מאשר יחד משעמם יותר וחלול כל כך, ובתוך הלבד יש ניצוץ פה ניצוץ שם, ובכל פעם שמופיע משהו קצת נכון או רציני אני ישר מתחילה להיסתכל קדימה צעד או שניים, אני מודה אני מאלה שתמיד רואים קדימה, ואם אני במערכת יחסים אחרי חודש חודשים אני יוצאת מתוך הענן של ההתאהבות ומביטה על עצמי מהצד, אני חושבת שזה עזר לי בהמון פעמים לראות ולחשוב צלול יותר.

ברוכה הבאה לפורום../images/Emo39.gif

אני חושבת, שכדאי לצאת מההתאהבות ברגע שהיא "נגמרת" ולא לאחר תקופה מסויימת אחרת הקסם פג. דבר שהוא מאוד קשה ליישם הוא גם להיות מאוהב וגם להסתכל על עצמך מבחוץ. אני חושבת שאני מסוגלת לעשות את ההפרדה אך להודות בכל מה שמשתמע מכך ביני לבין עצמי בלבד. אך עוד לא היתה לי ההזדמנות
(מכיוון שרק כעת, חשבתי על כך)

חי

מערכת ההגנה שלך עובדת שעות נוספות,כמו שכתבה פרי ,למה למהר לצאת מההתאהבות ולהביט עם הראש,אפשר לשלב את שניהם יחד ,נשמע כאילו את מכינה לעצמך דרך מילוט. לדעתי החשש מקשר מחייב הוא ברור וההגנות ברורות ונחוצות אף יותר,אך האם זה שווה את הבדידות?

rolan

New member
לפח איך שנראה ../images/Emo54.gif

הלחוץ הזה... הבדידות לא שווה את מה שכוללת מערכת זוגית, על כל המשתמע מכך... חי יקירתי
אני כל כך מבינה על מה את מדברת כשאת אומרת: "ובכל פעם שמופיע משהו קצת נכון או רציני אני ישר מתחילה להיסתכל קדימה צעד או שניים"... גם אני מאלה, ודווקא בשל כך, בחרתי בזוגיות... כאשר הייתי לבד, תמיד "צחקתי" לפני חברים, משפחה ובנותיי, שאני כנראה אזדקן עם הכלב שלנו... ועם הצחוק הזה, באה צמרמורת, ראיתי עצמי, אשה בודדה חיה את חייה לבד עם כלב קטן וקופצני, מחכה לסופי השבוע שבנותיי יגיעו, עם/בלי משפחותיהן וזה נראה כמו לקוח מסרט של "הולמארק"... המצב הזה, לא התאים לי, והיום כאשר יש לי זוגיות מופלאה עם איש מדהים, אני יודעת שבכל מחיר, לא הייתי מוותרת וחוזרת ל"לבד" - החופשי והעצמאי כ ב י כ ו ל. תחשבי על זה... בבקשה.... בשבילי

בונוסית

New member
אני מהסוג של יחד...

אבל אני גם מבינה את הצורך שלך בלבד. במיוחד כשיש ילדים.. כמו שאמרת, החיים מורכבים ... אבל, יש גם גונים אפורים של ביחד ולחוד לפעמים אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה
(הוא נראה לי זולל )

אני כל כך רחוקה מ-לבד

אני יודעת לבחור אותו, למדתי לתת לעצמי את הזמן של הלבד שלי גם כשיש את ההוא שם. אני ממש מאלה של היחד אוהבת יחד חולקת יחד, אבל ככל שהזמן זז ויש עוד מערכות ועוד פגיעות, אז המערכת החיסונית אכן עובדת שעות נוספות, פשוט לא נותנת לעצמי ליפול אז מידי פעם ולמרות הכיף מסתכלת מהצד נראה לי יותר בטוח. לא מוותרת על זוגיות, רוצה להגיע לזוגיות שונה אמיתית אחרת, שיש בה את כל היופי שהיה גם בהתחלה, שהעוצמות יהיו מלהיבות ולא נוחות.

ואולי חי

המערכת החיסונית כל כך איתנה ומנגנוני ההגנה נוקשים עד שאינך מאפשרת לעצמך מפגש , התנסות, הכרות ... יוסי

שלום יוסי ../images/Emo20.gif

ניפגשנו כבר בפורום אחר בעבר... תשובתי - כן ולא יש בדברייך מהאמת במיוחד בתקופות מסוימות, של אחרי פרידה וכו.. אבל מפעם לפעם זה באמת בה ממקום נכון יותר כפי שכתבת איתן, אולי זה קצת נוקשה ויותר מידי חזק וחזק ממני, אבל בהחלט כשאני מזהה משהו שנראה בכל אופן בריא וראוי אני לא מונעת מעצמי להכיר ..פשוט לאט יותר.

נפלא חי

זהירות בנסיבות שכאלה היא אכן בריאה וראויה... ואגב באיזה פורום נפגשנו ... אפשדי גם במסר ... מכל מקום ברוכה הבאה, אני מבקר כאן לעיתים קרובות. יוסי

פרק ב - אז גם תשובתך אליי היתה

קצרה וממצא שאני "בסדר"
אבל הייתי בניק של -מזל היחידה או מוצאת אותך - שמחה שעוד ניפגש
ו

עלמה 3

New member
היי חי, כשהפחד משתלט ...../images/Emo20.gif

קל לומר... הרי את מודעת...שהפחד קיים...ושולט בך ובוודאי שאת מבינה שהוא בולם אותך ומונע ממך להכניס לחייך..קלילות..זרימה..אופטמיות ובכלל ליצור זוגיות. ואת מצאת לך מנגנון... שזה בסדר להיות לבד..וזה לא נורא, חי , קחי את הפחד הזה בידיים, תסכלי לו בעיניים ויחד איתו תצרי זוגיות... מגיע לך , תני לעצמך, תתנסי בלי שהפחד יבלום אותך מהעשייה.

נכון עלמה../images/Emo13.gif

כרגע ובימים אלה ממש מנסה להפריד בין הפחד לבין הזהירות וזה אפשרי באמת.

rolan

New member
בואו נחשוב יחד... ../images/Emo132.gif

אולי נתייחס לזוגיות שלנו כמו אל עוד דברים אחרים בחיים. למשל... הילדים שלנו - נולדים, גדלים, מתבגרים ואז.... עפים מהקן לימודים - יש להם פרק זמן מוגדר... לא מתאים... חברויות למיניהן - יש כאלה ואחרות, שטחיות יותר ועמוקות יותר... גם הן מתישהו מסתיימות... הבית - מתגוררים בו, כל זמן שהוא מתאים, מתישהו גם עוברים למקום אחר... עבודה, בגדים, חפצים ועוד ויוד, הרשימה יכולה להתארך לאינסוף... אז תגידו לי, בצדק, יש כאן מערכת שלימה שמבוססת גם על רגשות, אמון, אהבה וכו', או קיי... ובכל הדברים שמניתי למעלה אין?... בחלקם יש יותר, בחלקם יש פחות, אבל בכל זאת אנחנו עדיין ממשיכים לעשות את אותם דברים כמובן מאליו ואל מערכת זוגית אנחנו חוששים להכנס שמא... צאו וחישבו... וכל מה שנותר לי לומר - אנחנו חיים פעם אחת בלבד (אוהי
) סביר שלא תהיה פעם שניה, לכן כדאי למצות את מה שיש, גם במחיר שיום אחד יגמר... קפיש
אני לא ממש....

"מי הזיז את הגבינה שלי"

פשוט נכון מה שאמת, צריך לחיות ובכל מקרה צריך אז צריך עד כמה שניתן לעשות זאת ואפילו עם
ומכל דבר קטן לא לעשות פיל ומכל דבר טוב לבנות ארמון. אגב מי הזיז את הגבינה שלי הוא פשוט ספר נהדר שחיזק אותי בחודשים האחרונים לא רק בשינויים שעברתי במערכות יחסים אלא בכלל ללמוד שתמיד יכל להיות אחרת ותמיד אפשר להמשיך משם..

rolan

New member
אם בספרים עסקינן... ../images/Emo63.gif

ספר שהשפיע עלי מאוד, בתקופת "גיל ההתבגרות" שלי ובניית העצמי שלי מחדש, הוא האלכימאי. אני ממליצה לך (ולכולם) לקרוא אותו, עבורי הוא מעיין תנ"ך...

שלום חי

אני מהמאמינים שכשמגיע האיש/ה הנכון, הוא עוזר לפחד להתמסמס. אני הגעתי ממקום של ביטול טוטלי לזוגיות, באמת באמת לא האמנתי עוד באהבה, וקסם, בא איש אחד מקסים , ממקומות של פחד די דומים, וביחד הצלחנו לצעוד לעבר שער האהבה מחדש (איך מממשים אותה זה כבר סיפור אחר, אבל זה שייך לעץ שלי :). זה פשוט קרה, למרות החשש העמוק בבסיס שנינו. אז קחי לך את הלבד שלך, שלא פחות חשוב להיות גם בתוכו, תפיקי ממנו את המיטב, ואת תראי, כשיבוא ,זה יבוא מעצמו.הלב יוביל, למרות החשש.

rolan

New member
זה כל היופי ../images/Emo20.gif

בפורום הזה... אתמול, שלשום דיברת אחרת והיום... ענבר
אני גאה בך
ותמשיך לא לפחד ואפילו תעזרי לאחרים...

rolan

New member
אוףףףףף איזו התנסחות...

רציתי לומר... תמשיכי לא לפחד ואפילו תעזרי לאחרים... זה מההתרגשות...

למעלה