החיים שאחרי?B.A

logout1

New member
החיים שאחרי?B.A

שלום חברים , אני קוראת מידיי פעם את מה שאתם כותבים וממש שמחה לדעת על כמות המידע שאפשר לחלוק ולייעץ :)

רציתי לשמוע את דעתכים:
אני מסיימת השנה לימודי תואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה
שנה הבא אני מסיימת תעודת הוראה לפסיכולוגיה, החלטתי לעשותה בקטע של דבר מעשי עד שאמצא את דרכי לאנשהו
אני דיי מבולבלת יש הרבה תחומים שאני מתעניינת בהם , בחלומי הורוד הייתי רוצה לעשות תואר שני בפסיכולוגיה קלינית- נוירו- פסיכוביול..

כרגע בחיי המטרה שאוכל להתפתח ולקבל שכר גבוהה, כן אני מאוד מנסה למצוא מקצוע או תחום לימודי שייתן לי מענה על כן וכמובן שיהיה לי מעניין ומספק.
לגבי העניין אני מוצאת עניין מהר מאוד כך שאין בעיה עם תחום.
אולם אני מרגישה שאני קצת הולכת לאיבוד

מה אני אוכל לעסוק לאחר סיום התואר?חוץ מההוראה

האם יש תחום של התמחות ספציפית ללא תואר שני בפסיכולוגיה שניתן לעסוק בו כמו למשל לימודי אבחון דידקטי?

אולי משהו בלי לימוד התמחותי?

הצעת לתואר שני שיספק עבודה בשכר נאה?

גילו נאות אני מתכוונת להגיע לממוצע של 88- 90 לתואר

reakwind

New member
היי

אם את לא מעוניינת בתואר שני טיפולי האפשרויות שלך הן מחקר (שמכוון בעיקר לאקדמיה ולא לתעסוקה) או תארים יישומיים בתחומי החינוך ו\או פסיכולוגיה אירגונית. כלומר תארים שמכוונים למקצועות הייעוץ (שהבנתי שמצב שוק העבודה בהם הוא מאוד תחרותי)
כדי להיות מאבחנת את צריכה תואר שני.

Philip Jr

New member
נשמע שאת אומרת דבר אחד, אבל עושה דבר אחר..

וסלחי לי מראש אם דבריי קצת יעצבנו אותך.

אני מבין לחלוטין את הצורך בסיפוק, את הבלבול מרוב תחומים מעניינים ואת הרצון להרוויח שכר נאה, אבל את חייבת לקחת בחשבון ש:

1. בתחומי הפסיכולוגיה נדרש תואר שני כדי להיות מוסמך באיזשהו תחום כפסיכולוג, או לימודי תעודה לא קצרים בהרבה כדי להיות מוסמך בדברים אחרים..

2. מרבית הפסיכולוגים, בטח שהצעירים, נאבקים לא מעט כדי להגיע לשכר סביר, בטח שנאה - גבוה. זה לא המקצוע המיטבי בנוגע לשכר.. והוראה? הוראה זה בטוח לא הדרך לשכר נאה (לצערי הרב אגב - יש לי רק כבוד למקצוע הזה ולעוסקים בו).

3. בכיוון הארגוני - יעוצי (שדורש תואר שני..) יש אפשרות להרוויח שכר נאה, אבל התחרות גדולה מאד והשוק די מוצף ביועצים ארגוניים למיניהם. בקרוב יהיו יותר יועצים מעובדים אם את שואלת אותי, ולכן תצטרכי לעבוד מאד קשה כדי להתברג בתעשייה הזו.

בהצלחה בכל מקרה..
נעם

rozmari100

New member
אולי תארים שניים הקשורים לתחום ההוראה והייעוץ

תואר שני בייעוץ חינוכי או תואר שני בליקויי למידה. יש תכניות מאוד טובות ומאוד פרקטיות במכללות להוראה שדורשת כתנאי קבלה תעודת הוראה (כמו בבית ברל למשל שיש שם תכנית מאוד ותיקה של ייעוץ חינוכי). מהבחינה הזו את עומדת בהחלט בדרישות. אלו תחומים שמעניינים אותך ?

למעלה