החיים שלאחר המוות

גריני

New member
החיים שלאחר המוות

לנור (ולמשתתפי השיחה הנוספים) אז רצית לדעת מה אחרים חושבים בענין ואני שמאוד "אפופה" בזה גם (למה?! - לא יודעת, אולי סתם "סקרנות אינטלקטואלית"? ואולי יותר....) ומבלה בשל כך שעות רבות באינטרנט בחיפוש אחר חוויות NDE (כן, אלה ש"טעמו" וחזרו.... מוות קליני.... המנהרה... האור.... וכו´) חושבת ש: החיים בשום אופן לא מסתיימים - לעולם! הם רק מקבלים צורה אחרת. האהובים שלנו שהסתלקו מאתנו לא נעלמו לתוך איזשהו ריק, הם קיימים - רק בממד אחר, הם אפילו מאוד קרובים אלינו (בדר"כ) וכן מנסים לתקשר איתנו מידי פעם בחלומות (כמה מכם חלמו שהוא/היא חזרו?....) ובאמצעים שונים (זוכרים את ענין השירים ברדיו?). מה ש"נגמר" זה הגוף הפיסי, אבל התודעה, המחשבות, הזכרונות, התובנות.... כל אלה נשארים. והחיים כאן הם בית ספר אחד גדול ומשוכלל! אנחנו לומדים כאן בפיסי דברים שכנראה לא ניתן, או קשה, ללמוד בממד אחר - שאיננו פיסי. ולצערנו, הלימודים האלה כרוכים בכאבים, כי טבע האנושות הוא שלומדים רק מתוך כאב, רק כשרע לנו - מחפשים תשובה, או דרך, או נחמה.... אנשים רבים שמצאו את הדרך הרוחנית מדווחים שהתחילו אותה מתוך כאב (בין אם פיסי או נפשי). והגלגולים השונים הם לא לתיקון (שזה מונח דתי!) אלא ללמוד דברים נוספים שלא למדנו בגלגול הקודם ואם מישהו מתעקש על "לתקן" - אז מדובר בתיקון מערכות יחסים, שזה הדבר הכי חשוב אותו באנו ללמוד... והכל מסתכם בעצם ב: "ואהבת לרעך כמוך".... כי זה לב הענין - לאהוב כמה שיותר. ישנו ספר מקסים (לדעתי) שממחיש חלק מהנאמר כאן ומומלץ, בכל מקרה: האחד - ריצ´רד באך. ואם מישהו תוהה לגבי האמונות שלי: אינני דתית, אני לא מקבלת את כל האיסורים שמלווים את הדת, אבל אני חושבת שהדת נשענת על עקרונות נכונים, הבסיס שלה אמת, רק שברבות הימים הצטרפו כל מיני אלמנטים "זרים", הייתי אומרת אפילו "פוליטיים" לכך - דברים שנובעים מהצורך שיש/היה לאנשים מסויימים לשלוט על אנשים אחרים, להכתיב להם מה מותר ומה אסור, ומכאן התחילו ה"הפחדות" למיניהן. נדמה לי שזה מספיק....
שבת נהדרת ושלווה לכוווווווווווווווולם, גריני

noor נור

New member
ל-nyxp ,וגם לגריני ול"אחרים"...

ומה אם לא יהיה יותר כיף אח"כ? ואולי אחזור בצורה/דמות שלא תאפשר לי? או בעלת תכונות אופי שלא יתנו לי? ואולי ניצלתי מספיק את הזמן בעולם הזה, שבעולם הבא "יעבידו" אותי בעבודת פרך כי כל כך נהניתי פה ועשיתי מה שבראש שלי? הרי אנו "אמורים" לעשות בעולם הנוכחי- את המכסימום , על מנת שיהיה הכל טוב, על מנת להבטיח לנו שבגלגול הבא יהיה עוד יותר טוב. ומה אם אני מנסה ולא ממש מצליח לי? אז אהיה צריכה לסבול עוד אילו שלושה או יותר גילגולים עד שאגיע למה שאהיה מרוצה ממנו? אם היו "מבטיחים" לי שמגילגול לגילגול אנחנו רק משתפרים הייתי מוכנה לעוד סיבוב? לא נראה לי. אלו הרי לא דברים רציונאליים, וכל אחד מרגיש וחושב כרצונו. לי באופן אישי, כל "הצידוקים" לעולם הבא, ולגילגול נשמות, מחזק רק יותר ויותר את המחשבה שרוצה שהכל יסתיים בעולם הנוכחי. כן- אשתדל למצות את המכסימום- עכשיו, כן- אשתדל להיות האם הכי טובה שאני יכולה להיות, כן- אשתדל להיות בת זוג הוגנת, כן- אנסה לא להזיק לאף אחד, כן- אנסה להנות, לאהוב , לשמוח, כן, וכן, וכן- אך היות וכל זה עבודה כל כך קשה - מסתפקת במה שיש ולא רוצה יותר מזה. מקווה שלא הירעדתי את הרוחות ושיהיה שקט הלילה
.

גריני

New member
נור היקרה

אני שומעת בתגובתך המון פחד.... מה יהיה אם....? והאם מישהו מבטיח? אז רק בכמה מילים, לענות לך, שאני לא מאמינה שמישהו מבטיח! אבל מצד שני, גם לא מאמינה בלשבת ולדאוג בנוסח "מה יהיה"? לא בעולם הזה ובודאי שלא בעולם הבא.... ואם כבר - אז מתאים לי להתחבר לדברים חיוביים וכיפיים (הלוא לדאוג/לסבול/לכאוב וכו´ אפשר תמיד.... וכשנגיע לנהר - נמצא דרך לחצות אותו), אז בינתיים אני מעדיפה לדמיין את כל הטוב, כל היפה והאהוב שהמוח ה"מעוות" שלי
רק יכול להעלות על הדעת. ואהבתי את המשפט שלך: כן- אנסה להנות, לאהוב , לשמוח זו הרוח!! באהבה, גריני

סר גון

New member
אני מאמין

שהמוות הוא של הגוף הפיזי, בעוד שהנשמה נשארת. אני יודע שזה לא הגיוני, אבל גם החיים לא הגיוניים. סר גון

למעלה