החיים שלי הם תוהו ובוהו אחד גדול

החיים שלי הם תוהו ובוהו אחד גדול../images/Emo70.gif

מה עושים? מאיפה מתחילים לסדר? אשמח לשאלות מובילות, כך אוכל לענות ולתת תמונה ברורה על עצמי ועל מצבי. אני זקוקה לעזרה רצינית/גדולה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
לא במקום אימון

אני לא בטוחה שאפשר כך בפורום לתת עזרה מספיקה. אנסה לשאול שאלות להתחלה. מה קורה בחיים שלך? מה גורם לתוהו ובוהו שאת מרגישה? מהם הדברים שחשובים לך בחיים? ענבל www.DoCoaching.com

מנסה לענות על השאלות.. (תודה ../images/Emo13.gif)

מה קורה בחיים שלך? - אני עונה על שאלה כזו מנקודת ראיה של תוהו ובוהו בחיים לא כי יש לי בלאגן בכל הדברים שקורים בחיים וצריך לעשות בהם סדר, אלא יש בלאגן מתוך כל הכלום הענק שקורה בחיים שלי. יש פה ושם דברים שקורים, אבל לא מתפקדים כמו שצריך. למשל, לימודים. אני נרשמת לקורס במסגרת התואר, לא מצליחה ללמוד אותו במשך התואר ולא מגיעה למבחנים. (אני ADD בנוסף לכל). מעבר לכך, אני בת 30, רוצה לצאת מהבית, אבל כרגע לא עובדת (לא עובדת שלוש שנים, בגלל פחד גדול להכנס למעגל העבודה בגלל טראומה שעברתי, בעניין הזה אני מטופלת (פסיכולוגית) ומקוה למצוא בהקדם). מרגישה תוהו ובוהו גדול מאוד כבר הרבה זמן ולא יודעת איפה למצוא את קצה החוט שממנו אני צריכה להתחיל לעשות סדר.
מה גורם לתוהו ובוהו שאת מרגישה? - אני מרגישה מאוד פאסיבית בזמן האחרון, אני נמצאת אחרי תקופה מאוד לא קלה, של דכאון, חרדות, מתח אינסופי ופגיעה עצמית. עכשיו אני מנסה לבנות הכל מחדש, ומאוד קשה לי. אני גרה עם ההורים, ולפעמים מרגישה שזה חונק, שיש התערבויות, יש התפרצויות על ניהול החיים הקלוקל שלי (שכל יום מנסה למצוא דרך איך לשקם את חיי בו). - אני מודה שאתמול היה "שמח" בבית בגלל זה.
ההתערבויות מצדם חונקות אותי, אני מנסה לבנות את החיים שלי מחדש, ומרגישה מזועזעת כל פעם שקמה התערבות כזו. - לכן עלתה לי מחשבה לראש שאולי אני לא מארגנת בצורה נכונה את המטרות שלי, אולי המטרות שלי הן אחרות לגמרי כרגע, אולי אני צריכה קודם לעזוב את הבית (וכמובן לשים דגש על מציאת עבודה) וזו צריכה להיות מטרה בעדיפות ראשונה בוערת, ואצלי ברשימה היא דחוקה ממש בסוף.
מהם הדברים שחשובים לך בחיים? למצוא את היעד המקצועי שלי ולהתפתח בו. אני לומדת כרגע תואר ראשון בניהול וחטיבה בפסיכולוגיה. - אני מוצאת בו תואר כללי, או תואר שיטיב כהשכלה לחיים. להיות עצמאית בכלל החיים. - מיציאה לדירה שכורה שבה אני גרה לבדי, נוהגת בביטחון בכבישים ברכב משלי. - ובגדול פשוט חיה ודינמית (בדיוק כמו שיש צורך להפגין דינמיות והתמצאות בנהיגה בדרכים). (להיות עצמאית ולצאת לדירה משלי, זה אחד מהרצונות שלי, אבל אני לא יודעת אם אני "משוחדת" כרגע בגלל התלהטות המוחות שהיתה אתמול בבית.

ענבל כהן חמו

מנהל
מה יאפשר לך לחיות?

איך ייראו החיים שלך חיה ודינאמית? מה טוב בזה? איך תרגישי? איזה ערכים שחשובים לך בחיים יתקיימו? (אמרת עצמאות, מה עוד?)

שלחתי מסר,

מחר אענה על שאלותיך ביתר ריכוז. לילה טוב, ותודה על הרצון לעזור.

אני רואה חיים מלאים..

בדירה שכורה בחולון (עיר ילדותי) אליה אני שואפת לעבור, אגור בגפי, אנהל את חיי באופן שבו לא תהיה שום התערבות בחיי ובפעולותי. אהיה עצמאית מבחינת החלטות והוצאתן אל הפועל, אהיה מאוד מסופקת מהחיים שלי בכלל. מעבר לדירה, אעבוד במשרה חלקית בוקר, במשרה מעניינת וסביבת עבודה נעימה ושקטה. יש לי סדר יום מעניין, שבו אחרי העבודה אני הולכת לעיסוקי הפנאי שלי, אם מנוחה, אם טיול בעיר, סידורים, קניות, ספורט, בילוי באמצע היום, ביקור אצל ההורים (אפשר גם א.צהריים
) לימודים אם באוניברסיטה ואם בבית וכד'. ההרגשה שלי היא סיפוק אדיר מבחינת החיים שאני מנהלת ומבחינת העצמאות שאני מקיימת. - זו התחושה שלה אני מייחלת היום. - אני מרגישה שאני חיה, מממשת את עצמי, וממשיכה בדרך המימוש הלאה.. - זה מה שטוב בהרגשת הסיפוק. קשה לי להגדיר את הערכים ממש, אולי אפשר למצוא אותם דרך מה שכתבתי?..

ענבל כהן חמו

מנהל
ערכים

כמה מערכים שעולים מתוך מה שכתבת - עצמאות, עניין, סיפוק, מימוש עצמי, משפחה, השכלה, ספורט, מנוחה, FUN. עצמאות עולה בתור ערך מרכזי מאוד, זה נשמע מקום שמאפשר עבורך הרבה מאוד. התמונה שציירת חיה ואמיתית. אולי זה המקום להתחיל ממנו? היית רוצה לעשות צעד בכיוון זה, או שיש משהו אחר שמדבר אלייך יותר?

כרגע אין לי יכולת לצאת אל העצמאות..

כדי לצאת מהבית ולממן את עצמי בחוץ אצטרך תחילה למצוא עבודה. לכן זו המטרה שכרגע נמצאת בראש רשימת היעדים. - מציאת עבודה חלקית ל-4-6 שעות בבוקר. כבר כדי לקדם את המטרה הן למצוא עבודה והן לעבור לדירה משלי, אני אפנה לאחד מהפורומים ואשאל מה הוא השכר לעבודה חלקית (פקידותית וכד') למשרה חלקית בין השעות שציינתי.

ענבל כהן חמו

מנהל
מה עוד אפשר לעשות?

איזה עוד דברים את יכולה לעשות כדי למצוא עבודה? האם העבודה שאת חושבת עליה תגרום לך ענין וסיפוק?

../images/Emo13.gif ישנם דברים בתכנון..

שלא ציינתי כאן.
אני יודעת שהעבודה שכרגע אני מחפשת היא לא עבודה שבה אפשר להתפתח לכיוונים מקצועיים, אני מחפשת משרה אדמניסטרטיבית (פקידות, מזכירות וכד' - אפשר לראות בחתימה שלי בדף שבניתי
)כרגע, שתכניס כסף ותכניס פרופורציה לסדר היום. בהחלט נראה לי שאצטרך לעבוד כמה חודשים או תקופה קצרה כדי לאזן את החסכון שעליו אני מסתמכת כרגע (לא מצב אידאלי, אני יודעת). אני בהחלט מקוה שהמשרה הפקידותית שאמצא תהיה בתחום שכן יעניין. כרגע לגבי תחום מקצועי לעתיד - אני לא יודעת דבר.

ענבל כהן חמו

מנהל
איך עוד אפשר לעזור?

לאיזה כיוון היית רוצה להמשיך - עזרה ומיקוד בנושא חיפוש עבודה? בחירת כיוון מקצועי לחיים? משהו אחר? כדי לעזור לך להתקדם, את צריכה להצביע על הכיוון. ענבל. www.DoCoaching.com

נושא חיפוש עבודה - זמן עבודה..

אני קצת נרגשת ולהוטה כרגע, מחר אני מוזמנת לראיון עבודה, למשרת ניהול פורטל באינטרנט. נראה שהמשרה מבוססת על כישורים אדמניסטרטיביים. כששאלתי לגבי היקף המשרה, המזכירה לא ידעה לתת לי פרטים ואמרה שמחר יסבירו לי הכל. - אני מהרגלי רצה עם המחשבות, וחושבת על המשרה הזו כמשרה מלאה. - יתכן שאופתע מחר. בכל אופן, אני אומרת שאם המשרה עוסקת בתחום שיהיה לי נחמד להיות בו אולי אוכל כן להקדיש מעצמי למשרה מלאה? אבל מה עם הלימודים והחיים שלי? פה אני מרגישה שאני הולכת וקוברת את עצמי בשעות רבות במשרד, במקום להנות מהחיים כרגע. נראה שאני לא כ"כ ממוקדת לגבי היקף המשרה הרצוי לי. אם זו חצי משרה אז אני אומרת לעצמי 4-6 שעות (כש-6 שעות זה כבר יותר מדי בשבילי). ואם אני אומרת משרה מלאה אז זה עד 16.00 ולא 17.00.

ענבל כהן חמו

מנהל
מחשבות חיוביות

כרגע אני שומעת אותך מוצפת במחשבות שליליות - אם אקבל את המשרה והיא תהיה הרבה שעות, לא יהיה לי זמן לעשות כלום. אני מציעה לך לחשוב על המשרה המעניינת שמציעים לך, ועל הענין והסיפוק שהיא תביא. אחרי שתבואי בגישה חיובית לראיון, ויציעו לך את העבודה, תוכלי לחשוב ולשקול איך כל הדברים מסתדרים ביחד. יש לך זמן לחשוב על זה.

אוקי, חזרתי מהראיון, ו..

עדיין לא הקימו את הפורטל, צריכה להתקיים הדרכה, אך עדיין לא קבעו עם הבן אדם של ההדרכה יעד להדרכה. המשרה היא בהיקף של 5-8 שבועיות - מהבית! כעקרון כמשרה שניה זה יכול להתאים, אבל לא כעבודה קבועה. אני מחפשת עבודה חלקית עד 6 שעות ביום מא'-ה' - קבוע. היא אמרה שהיא ממשיכה לראיין ותקח אותי בחשבון ברגע שיתחילו להזיז עניינים. בקשר לשכר המוצע - גם את זה הם לא יודעים עדיין.. בקיצור, צריך ללכת ללשכת התעסוקה ולמצוא משהו לעניין. אני די יודעת שמשרה מלאה לא תתאים לי, ומשרה חלקית כרגע יותר מתאימה, אני חושבת שאתקבע על משרה חלקית וזהו. תודה, ענבל.
ד"א, אולי מישהו יוכל לומר לי, מי הוא איש המקצוע שאליו פונים כדי למצוא פוטנציאל תעסוקתי, לפרק יכולות כישורים ומיומנויות אישיות, ולמצוא משרות נוספות שאליהן אוכל לפנות לבקשת עבודה? - אשמח אם מישהו יוכל לעזור בעניין הזה.

Yin

New member
מה הפעילות הגופנית שאת עושה?

ובאיזו מסגרת?

שאלה חשובה לדעתי.. ../images/Emo13.gif

כרגע אני לא עושה פעילות גופנית, אבל בהחלט רוצה להתחיל בכך. לפחות לעכשיו, עד שאכנס לאיזו שהיא מסגרת ספורטיבית (ואשלם כסף עבור כך..) אני רוצה להתחיל ללכת הליכה מהירה בין 7-8 בערב (שעה נהדרת ונעימה להליכה). לאחר שאכנס למקום עבודה, אוכל לממן לעצמי מסגרת ספורטיבית, שבה אכנס לאירובי (חיטוב ועיצוב) ועוד חוג של התעמלות משחררת, כמו קיקבוקסינג או משהו בסגנון.

Yin

New member
שינוי קטן -

זוהי טכניקה חזקה מאוד. כיוון שאנני מאמן שלך אני מרשה לעצמי לעוץ לך: תעשי שינוי קטן, עדיף בהרגלי התזוזה ויותר עדיף להכנס למסגרת. לשינוי שכזה יש פוטנציאך לחלחל ולהעצים תחומים אחרים בחייך. בהצלחה, עדי

אני חושבת שזה עוד מוקדם מדי..

ההתחייבות תגיע לאחר שיהיה לי קצת סדר בדברים. כרגע כאמור, הכל נמצא בתוהו ובוהו.

ההתחייבות כבר התחילה

בזה שאת עושה דבר חדש כדי לעשות סדר בדברים, משהו שכנראה לא עשית קודם. אז כבר יש כאן התחייבות מסויימת. ואולי זו הראשונה בתוך סדרה? כל מעשה ולו הקטן ביותר לכיוון שינוי הוא ביטוי של התחייבות כי אחרת הוא לא היה קורה. אז למה את מוכנה להתחייב כרגע? השאלה מופנית אלייך לא כדי לספק לי תשובה אלא לעצמך.
גם צעדים קטנים הם התחייבות גדולה ומשמעותית ויכולים להיות כייף אדיר בדרך לתוצאה המיוחלת. בברכה,

למעלה