החיים שלי מיותרים .

2014abc

New member
החיים שלי מיותרים .

אני מרגישה שחבל שבתקופה שנולדתי לא היה דבר כזה בדיקה שהיו עושים לנשים בהריון שבודקת אם העובר יהיה ברצף האוטיסטי ואם מגלים שכן עושים הפלה .
כי הייתי מעדיפה שלא להוולד .
אני כל היום לבד בבית עד שעה מאוד מאוחרת וחוץ מלהעביר את הזמן במחשב ולעשות דברים בסיסיים כמו לאכול ולישון אני לא עושה כלום בחיים שלי .
אין לי קשר קרוב לאף אחד ,אני לא מרגישה קרבה להורים שלי או לקרובי משפחה אחרים ואין לי קשרי חברים כלשהם אז אני לגמרי לבד .
אני מרגישה שכל החיים שלי יהיה בידיוק כמו שהם עכשיו .
אני לא מסוגלת להכנס למסגרת , גם לא למסגרת רגילה וגם לא למסגרת מיוחדת לרצף האוטיסטי .
אין סיכוי שאני אי פעם אהיה מסוגלת להכיר אנשים ולדבר איתם וליצור קשרים של ידידות או חברות .(ורוב הסיכויים שגם אם הייתי מנסה ברגע שהיו שומעים על האבחנה שלי אף אחד לא היה רוצה קשר איתי)
גם לא הייתי רוצה שיהיה שינוי בחיים שלי ושאני אפתח יכולת להכיר אנשים ולעשות דברים בחיים , אני פשוט מרגישה כאילו שהלידה שלי הייתה כל כך מיותרת ושהחיים שלי לא שווים כלום, זה כאילו שהמסלול חיים שלי זה לקבל אבחון כאוטיסטית ואז לעבור לכיתת תקשורת עם מורות וסייעות שהתייחסו אליי כאילו שאני מאוד מוגבלת וחסרת אינטליגנציה להבין דברים ואז אחרי סיום בית ספר להיות בבית ולהעביר את שאר החיים שלי בכלום .
ואני מרגישה נחותה בגלל שאני מוגדרת ברצף האוטיסטי , כל יום אני חושבת על זה הרבה . כל פעם שאני שומעת שמישהו אומר שלהיות אוטיסט זה בסדר ושזה לא בושה אני מרגישה כאילו שמנסים ליפות את המציאות ולהתחמק מהאמת .

מזדהה, אבל...

אוטיזם, כנראה, מתבטא כרגישות מאוד מאוד דקה ומיוחדת שבגלל זה יוצרת ניכור כמעט טוטאלי מסדר היום הנורמטיבי וגם לא מאפשר תחושת קירבה אמיתית וספונטנית לרוב האנשים אם לא לכולם,
אבל,
לפחות לדעתי וממעט חוויותי אותה רגישות שהיום גורמת לחוש כמו מתה ואף גרוע יותר מאפשרת מגע שאין כמותו לדיוק אם ימצא לך האדם המתאים או תנאים מיטיבים,
וזה אפשרי.

שכאומרים שאוטיזם אינו בושה לא מתכוונים שאינו כרוך בקשיים מטורפים אלא שעצם הזהות אינה בעיה ודרך גישה כזאת אפשר לקדם סיכוי לסביבה מיטיבה יותר,
בוודאי יותר מזו שרואה באוטיזם פגם או לקות או מחלה

אין מצב שכל מי שישמעו על האבחנה שלך יברח ממך, אוטיזם,ולא במקרה, מקבל יותר ויותר ייצוג חיובי במדיה, ובמידה שאפילו מאפשרת לנו סיכוי שכל אנשי המקצוע והאקדמיה כל כך בהולים לשלול מאתנו,
יש לא מעט אנשים שאפילו גאים בהיות אוטיסטים, כמוני למשל, אם כי ברור שבחברה של היום זה סבל ויאוש וחרדה שחבל על הזמן

2014abc

New member
תגובה

אני לא מסכימה עם מה שכתבת על הרגישות , לדעתי זה קצת מכליל כי זה לא נכון לגבי כל האנשים ברצף האוטיסטים אני הכרתי אנשים ברצף שאין בהם רגישות מהסוג הזה והסיבות שסדר היום שלהם לא נורמטיבי מאוד שונות לכל בן אדם .
כמו שהסיבה העיקרית לזה שאני כרגע לא חיה את החיים שלי בצורה לדומה לאנשים רגילים היא שמבחינתי להיות ברצף האוטיסטי זאת בושה גדולה , כי אני יודעת שמבחינה מדעית אוטיזם מוגדר כפגם , ואוטיזם היא כותרת שמתחתיה יש "רשימת מאפיינים"(שזה גם הדעות הקדומות שחושבים שכל האנשים בהגדרה הזאת אותו דבר ושיש לכולם את כל הקשיים והמאפיינים מהרשימה ב-100%) שמתוארים כשונות קיצונית (התיאורים של ההגדרה נשמעים לי כאילו שאומרים שבעצם לאוטיסט אין בכלל תודעה אנושית ויש לו סוג שונה לגמרי של מח), ורבים מהסעיפים של הרשימה הזאת לא נכונים לגביי , אבל בעייני אנשי המקצוע והאנשים הרגילים ,אם אני ברצף האוטיסטי זה אומר שאני אחת מאוכלוסיית האוטיסטים ביחד עם האוטיסטים ברמות תקפוד הנמוכות ביותר ואני לא דומה לבני האדם הרגילים,אפילו שזה מוכר שיש רמות תפקוד שונות .
זה מזכיר לי שפעם שמעתי אשת מקצוע אומרת שלדעתה כל הדיבורים על תפקוד גבוה זה שטויות כי אוטיסט זה אוטיסט.
ובגלל זה אני לא אוכל ללכת למקום שבו אנשים יראו אותי בתור "האוטיסטית" ושאני אהיה מוקפת באנשים שאני מקנאה בהם כי הם רגילים , ואני ארגיש את השונות ביני לבינם ויהיה לי קשה להיות במקום כזה.
כי חוויתי את זה בתיכון כשהייתי בכיתת תקשורת בתוך תיכון רגיל ומאז שסיימתי את הלימודים אני מרגישה הקלה גדולה שאני לא צריכה להתמודד עם הדברים האלה יותר ואני לא מסוגלת לחזור למקום שבו אני יחווה את זה עוד פעם .

גם בקשר לתחושת קרבה אני לא חושבת שזה נכון לכולם , בשבילי קשה לפתח קשרים עם קרבה לאנשים בגלל הקושי למצוא נושאי שיחה והקושי עם התחושת שונות מהם שגורמים לי להרגיש מתח ותחושה לא נעימה כשאני איתם ככה שיש לזה סיבה וזה לא רק ככה בגלל שאני ברצף.
ולצערי כבר אני כבר לא אוכל להכיר אנשים חדשים ולנסות לפתח קשר איתם כי אני לא אהיה מסוגלת לספר להם שאני מוגדרת ברצף האוטיסטי .

נראה לי שזה נדיר שיש משהו במדיה על הרצף האוטיסטי ובכל הכתבות בנושא שיצא לי לראות רק הדגישו עד כמה אוטיסטים הם שונים ולא יכולים בלי יחס מיוחד , זה לא משהו שיגרום לנו להראות טוב יותר בעיני החברה

אז בחרת לאמץ לעצמך את כל הסטיגמות ?

בחירה שלך, לא מתערב בה, אלא שלפחות לדעתי השונה לגמרי מזאת של כל שרלטני המקצוע, ואין לי ספק שהמדע לא הצליח לספק עד היום שום תובנה הדומה ולו במעט לאמת על אוטיזם ועל זהות האוטיסט, המניעים שלי שונים ואף הפוכים לגמרי מכל מה שהנ"ט שאין להם ולו את מעט האמפתיה שתאפשר להם ולו לשער או לדמיין שיכול שיתקיים גם אדם השונה מהם ולו מעט חושבים שהם יודעים.

אני לא מסתגר מחמת הבושה, ולא מתחבא מאף אחד, ולא חי בבועה, להפך, בדיוק בגלל שאני אדם הכי פתוח אני לא יכול ולא רוצה להשתלב בבלא בלא בלא חסר הרגישות של המרחב הנורמטיבי.
בשבילי קשר עם אדם משמעו הכל, הכל, הקול, אז אני לא מסוגל לקיום כה סתמי חסר דעת ולב ורגישות כמו זאת של סביבתי שבגלל שאינה מסוגלת לקיים ולו מעט רפלקציה וביקורת עצמית מטילה עלי ובי את כל מומיה

במקרה של אוטיזם אין בכלל מדע, רק פוליטיקה ומהסוג הכי מכוער ונחות שלה, ובגלל זה אין לאקדמיה שום יכולת לראות ולהרגיש אנשים שהם הדדיים ורגישים ועדינים מדי מכדי להיות נגישים לבריונותה

בחרת להקשיב לאנשי מקצוע, זכותך, אני יודע שאף אחד מהם אינו יותר משרלטן אלים ומכוער

דעתה של החברה אינו הפרמטר היחיד הנחשב בעיני, הרוב לא תמיד צודק, למעשה הוכח היסטורית ואחרת שהוא תמיד טועה.

קשה לי מאוד לפתח קשרים אבל זה לא בגלל שאני מוגבל אלא רק בגלל שבניגוד לנ"ט אני ממש ובאמת אוהב בני אדם ואכפת לי מהם

מרגיש בכל נימי את שונותי

והחברה, הסביבה, המשפחה, וכולם תמיד הדגישו לי ששונות שווה פגם מכוער, בעיני מי שמתייחסים כך לשונות הם המכוערים, והטיפשים, שוב, בחירה שלך עם מה ועם מי להזדהות.

schlomitsmile

Member
מנהל
פעם, ובמקומות מסויימים גם כיום,'יהודי' היה מילת גנאי, אז מה?
אגב, גם 'אשה'.
יש אנשים, ואפילו חברות, שחושבים שלאשה יש פחות שכל ויכולות,
שהיא בעצם גרסה פגומה של גבר מלבד יכולת ההולדה שלה.
ויש, למרבה הצער נשים החיות באותן חברות,
שהפנימו את צורת המחשבה המעוותת הזאת.
אבל יש גם נשים שלא

הבחירה היא בסופו של דבר שלך
ושל כל אדם אחר המשתייך לקבוצה שיש כלפיה סטריאוטיפים מסרסים
האם להתיישר לפיהם או להשאר נאמנה לעצמך.
&nbsp
אגב, יש דוקא לא מעט יצוגים אמיתיים לאוטיסטים במדיה, לא בהתאם לסטריאוטיפ.
ממליצה לך להכנס לסעיף 'סרטים' בקישורי הפורום שלנו,
ותיכף אעלה בהודעה נפרדת עוד קישור "טרי" כזה

&nbsp
אם תעזבי בצד מה אנשים אחרים חושבים- בא לך עשות רגע "תרגיל מחשבתי"?

אילו היה לך מקל קסמים, מה היית עושה בחיים במקום השגרה הנוכחית שלך?
&nbsp

2014abc

New member
קשה לי לחשוב על זה

מאוד קשה לי לדמיין את החיים שלי במצב אחר , הייתה תקופה שחשבתי ללכת להתנדב עם בעלי חיים אבל אז הבנתי שאני לא יכולה כי אני לא יכולה ללכת למקום שיש בו אנשים.
לפעמים אני מרגישה שזה קצת חסר לי שאין לי בכלל עם מי לדבר ואין מישהו שמעריך אותי ומחבב אותי ולפעמים כשאני רואה אנשים שכן יש להם את זה אני קצת מקנאה בהם אבל אני יודעת שזה משהו שלא יוכל להיות לי .

אני יודעת שהסטריאוטיפים לא נכונים אבל קשה לי שלא להרגיש נחותה ,
זה שיש סטריאוטיפים זה חלק בלתי נפרד מהמציאות , וחלק מהסיבה שאני לא אהיה מסוגלת לספר לאנשים שאני מוגדרת ברצף האוטיסטי זה שכשהם ישמעו את זה הם יתחילו לראות אותי כ"האוטיסטית" ויתחילו לנסות לקשר כל מילה שאני אגיד וכל דבר שאני אעשה לסטריאוטיפים שהם שמעו עליהם .

הייתי אצל פסיכולוגית שאמרה לי שברגע שאנשים יראו איך אני מדברת ואיך אני מתפקדת הם יבינו שהסטריאוטיפים שהם חשבו לא נכונים וככל שהם יכירו אותי הם לגמרי יפסיקו לראות אותי כאוטיסטית ויתחילו לראות אותי כבת אדם כמו שאני , לדעתי זה ממש לא נכון .

schlomitsmile

Member
מנהל
האם בדקת את זה? או שמראש החלטת שזה לא נכון?
"אוטיסטית" "אשה" - אין בעצם בעיה בזה שאנשים יקשרו את המילים האלה אלייך,
השאלה היא מה משמעותן עבורם.
הטענה שהכרות אישית וקשר אישי כן/לא יגרמו לדעות קדומות שליליות להתנדף,
ראויה בחינה ובדיקה, לא?
ולא מול בנאדם אחד, אלא מול כמה אנשים.
אם תמצאי אפילו מספר קטן של אנשים שאיתם טענת הפסיכולוגית תתגלה כנכונה,
יתכן שזה ייתן לך מספיק שימחה=אנרגיה חיובית כדי להתניע את חייך לכיוון חיובי עבורך.
השאלה היא האם את מוכנה לנסות.
זה מפחיד לנסות, כי תמיד קיימת האפשרות של כשלון.
אבל קיימת גם אפשרות שכן תמצאי כמה יחידי סגולה כאלה, שתמצאי שימחה ומשמעות.
גם אם נראה לך כרגע שהסבירות נמוכה, היא קיימת
וכדי לגעת בה, אין מנוס מלשלוח אליה יד, לנסות.
אולי אם תקראי/תשמעי דבריהם של א"סים שניסו והגיעו, שטוב להם, זה יחזק אותך
(כן יש כאלה! מה שמוכיח שעצם זה שמישהו א"ס, שאת א"סית,
לא שולל את הסיכוי לחיים טובים).

2014abc

New member
אין לי אומץ לנסות

הדבר העיקרי שגרם לי לחשוב שזה לא נכון זה שכשהייתי בבית ספר הרגשתי שגם אחרי היכרות של 3 שנים המורות והסייעות של הכיתה המשיכו לראות אותי ואת כל הכיתה בכלל דרך נקודת מבט של סטריאוטיפים.
ולמרות שאני יודעת עד כמה זה לא נכון להסיק דבר כזה, כי הם אנשי מקצוע, אני עדיין מרגישה כאילו שזה באמת ככה .

והראייה הסטריאוטיפית היא לא הסיבה היחידה לזה שאני לא אוכל להכיר אנשים , אני גם לא אוכל בגלל שקשה לי למצוא נושאי שיחה עם אנשים
ולפעמים אני מרגישה עם אנשים רגילים תחושת שונות שלא נעימה לי ואני מקנאה באנשים על זה שהם רגילים.
הרגשתי את זה במיוחד כשהייתי בתיכון ולפעמים היו ילדות מהכיתות הרגילות בשכבה שניסו ליצור איתי קשר והרגשתי כמה התחושה של הקנאה והשונות מהם לא נעימה לי וזה גרם לי להרגיש שגם אם הם נראות לי נחמדות אני באמת לא אהיה מסוגלת לדבר איתם .
אני מרגישה שגם בלי קשר לכלום לעולם לא יהיה לי את האומץ להיות בסיטואציה כזאת שאני אספר למישהו שאני מאובחנת ברצף האוטיסטי.
וגם אם יום אחד אני אקבל את האומץ הזה סיכוי נמוך שאחרי זה אני אוכל לדבר עם הבן אדם ולפתח קשר כלשהו.

פעם מישהי שגם היא מאובחנת ברצף סיפרה לי שהיא הכירה חברות וכבר מההתחלה היא ישר סיפרה להם על האבחנה שלה והם התייחסו אליה רגיל לגמרי.
לדעתי יכול להיות שהם כן קצת התייחסו אליה כשונה והיא לא הרגישה את זה

לא מבין את האמון המוחלט שלך באנשי מקצוע

אני לא מאמין בהם בכלל ולא סומך עליהם בשום דבר.
גם לא חושב שלאוטיסטים יש בעיית תקשורת,
אין ספק שאנחנו זקוקים לתקשורת שונה מהמקובל ולמסגרת שונה מהמקובל,
ותפישת המציאות שלנו ולכן גם תפישת הזולת, האחר, האדם והעולם, שונה מהמקובל ובדרך ששמה אותנו על מסלול התנגשות עם הסביבה,
אלא שדווקא בגלל זה להפליל את עצמי כאדם הכי לא ראוי כמו שאת עושה זה פשוט הדבר הכי נורא שאדם יכול לעשות לעצמו,
את כאילו מפנימה לגמרי וללא שום ביקורת את כל מה שאחרים אומרים וחושבים ורואים,
אומרים שזה אופייני בעיקר לאוטיסטיות ומטעמים אולי מובנים (שגם כך מצבם של הנשים בחברה נחות ונשים ובנות נוטות יותר להאשים את עצמן ולהזדהות עם המבט החברתי....)
אבל באמת שפשוט קשה לשמוע מה את מעוללת לעצמך.

למרות מה שאנשי המקצוע מעוללים לנו והתחושה הכללית שהסביבה כל הזמן כופה עלינו אוטיזם אינו פשע, אינו נחיתות, אינו פגם ואינו לקות,
אפילו להפך,
אם תלמדי כמה ולמה ואיך רגישותיך בסך הכל מאפשרת לך גישה הרבה יותר מקורית, מוסרית, אוהבת ויצירתית לזולת,
שאת חשה את כל מה שאת חשה בגלל שאת פתוחה ורגישה מהממוצע,
וזה לא שכולם בסדר ורק את לא,
יש מצב שתוכלי למצוא ולהמציא לך חיים באיכות וברמה שכל האנשים שבהם את מקנאה כל כך לא יודעים אפילו לדמיין

קל זה לא, אבל זו האמת, ולאמת יש חשיבות, בוודאי לאוטיסט ותמיד עדיף לחיות את האמת

schlomitsmile

Member
מנהל
בגלל קומץ גברות מרובעות את גוזרת על עצמךמאסר עולם בצינוק?

בגלל המוגבלות והמקובעות שלהן את לא נותנת לעצמך סיכוי?
&nbsp
מה תחומי העניין שלך?
&nbsp
הבכור שלי למשל, בגילך וגם לו קשה מאד בקטע של שיחה עם אנשים
(בכלל, הרבה ממה שכתבת מהדהד לי אותו)
אבל לאחרונה השתתף בקבוצה לא"סים ובה פגש חבר'ה שאוהבים אנימה,
והנה- פתאום יש 3 אנשים שכייף לו לדבר איתם
ואפילו לנסוע יחד לכנס אנימה שהיה לאחרונה.

schlomitsmile

Member
מנהל
יש לך אומץ לא לנסות?
נכון, זה מפחיד לנסות, יש בזה סיכון.
אולי תהיה תוצאה טובה ואולי תספגי עוד מכה.
אבל לא לנסות זו מכה בוודאות.
אז מה יש לך להפסיד בלנסות?

לפעמים אנחנו מעדיפים את המכה המוכרת
מאשר לנסות להאמין שאולי יש סיכוי ואז לחטוף
כאילו מפחיד פחות להמשיך לזחול על קוצים מאשר לנסות להתרומם ולהסתכן בנפילה.
אני מבינה את זה זה

ובכ"ז, את דנה את עצמך לעונש כבד על לא עוול בכפך,
כשבאמת יכול להיות לך יותר טוב, אם רק תתני לעצמך סיכוי.
ברור שכדאי לעשות את זה לאט ובזהירות,
למצוא את הדרך, המינון, המקום, הקצב הנכונים לך.
לכן שאלתי מה תחומי העניין שלך,
זה יכול להיות קצה חוט להתחיל ממנו.

2014abc

New member
זה מאוד קשה

אני גם מרגישה שזה שאני כבר חמש שנים בבית וכבר רגילה לזה שאני לא צריכה להתמודד עם דברים כאלה בשגרה שלי זה מאוד מוסיף על הקושי.
מאוד קשה לבחור לקום אחרי שנים במקום מוגן במיוחד כשאני לא יודעת אם זה יהיה טוב יותר.

אני אוהבת בעלי חיים , אין לי ממש עוד תחומי עיניין

schlomitsmile

Member
מנהל
מאמינה לך לגמרי
אם בכ"ז תבחרי לנסות, יש לא מעט עמותות למען בע"ח ששמחות לקבל מתנדבים,
ולא מעט כלבים וחתולים שישמחו עוד יותר

לפעמים מדובר אפילו פשוט בלבוא פעמיים בשבוע כדי להוציא כלבים מהכלביה לטיול.
הנה כמה קישורים (יש עוד) :

https://www.ruachtova.org.il/?who=בעלי חיים

https://spca.co.il/בואו-להתנדב/

http://www.letlive.org.il/

כל מה שצריך לעשות זה לכתוב להם מייל (או להתקשר) ולהגיד שתשמחי להתנדב,
כדאי, אם אפשר, גם לפרט קצת מה יתאים לך לעשות.

schlomitsmile

Member
מנהל
אולי באמת
אם תחשבי על הכלבים המסכנים בכלביות, שכ"כ מחכים שתבואי
להוציא אותם לטיול וללטף אותם, זה ייתן לך כח לבחור לקום. בשבילם.
דמייני את זה קורה: את פותחת את דלת התא,
וכלבלב חמוד שסגור שם כבר יומיים רץ אלייך בשימחה, מלקק אותך, נובח,
ואז את מלטפת אותו ולוקחת אותו ברצועה לטיול

&nbsp
כמו שראית בקישורים, זה לא רק כלבים ולא רק הוצאה לטיול,
אבל זה הדבר הכי פשוט, ובלי מחוייבות,
אולי מתאים לפחות כצעד ראשון.

סביר שאנשים ירגישו שאת אוטיסטית

חלקם יותר חלקם פחות, אלא שלא כולם יראו בזה פגם, אפילו להפך, למשל לאוטיסט או אוטיסטית כמוך הדרך שבה את מדברת ומתבטאת ומרגישה את העולם מגלמת בסיס לתקוה למוצא מבדידות והזנחה והתעלמות.

אוטיסטים מוצאים לא מעט משמעות ותקווה כשהם מגלים שיש עוד אנשים שחושבים ומרגישים וחווים את העולם כמותם

HoneyBadger

New member
אולי האבחנה שלך לא נכונה?

אחרי שאמרו לי שיתכן שאני בספקטרום אין דבר שרציתי יותר מלקבל אבחון כזה, אולי באמת את לא אוטיסטית ואלי האבחנה הזו מהווה לך נטל וגורמת לך להרגיש חסרת ערך

HoneyBadger

New member
אני לא מיפה

יש אתגרים קשים אבל באמת שלא הייתי מתחלף עם אף אחד

למעלה