החיים

so be it

New member
החיים

מה זה בעצם החיים שלנו? שאנחנו חיים באופן כמעט לא מודע, דקה אחר דקה, שעה אחר שעה, יום אחר יום, חודש, שנה, שנים.... המהות שלנו במקום הזה, הנוכחות שלנו, ההשפעה שלנו, החשיבות שלנו כל כך קטנה, כל כך בלתי נראית, כל כך לא משמעותית, אנחנו נולדים, אנחנו חיים ואנחנו מתים, מצד אחד אנחנו עולם שלם, ומצי שני לעולם בכלל לא אכפת.. אתה יכול להרגיש כל כך רע מבפנים, כל כך מתוסכל, כל כך מת בלי שאף אחד מכל האנשים בעולם ישימו לב, אתה יכול לצרוח עד שתהיה חרש או לבכות עד שיגמרו הדמעות והעולם ימשיך בשלו..וישתוק.. אז בשביל מה אנחנו עוברים את כל זה, למה פיתחתנו את הטכנולוגיה, את הרפואה, את המדע אם החיים שלנו כל כך שבריריים? אם החיים כל כך חסרי חשיבות.. אנחנו באים והולכים ולאף אחד לא באמת אכפת.

l i 7 5

New member
החיים מתחילים מהרגשה פנימית..

לא שמת לב כאשר אדם שמח אותם חיים נראים טוב יותר פתאום? איך שנבנה את הפנים שלנו הדורש מעצם קיומו בנייה, כך יראו לנו החיים. וכך לגביי איכפתיות כשנרגיש איכפתיות כלפי עצמנו והערכה כנה ואמיתית ללא יומרה כמובן להשגנו האישיים, נרגיש את האיכפתיות של הסביבה . לי.

איילת פ

New member
כמה שאלות לי אלייך...

1. מדוע אתה חושב שאנחנו חיים באופן לא מודע ? כלום לא צריך מודעות לכתוב את שכתבת ??? בוא נשאיר את הלא מודע - בלא נודע, עדיין נשאר הרבה, לא ?? הכאן ועכשיו !! 2."החיים שלנו" ??? - כקולקטיב ? איך שאני רואה את זה לי יש חיים, לך יש חיים .לי יש מטרות, גם לך והן אולי שונות ??? אם אתה מחפש אמת אחת, משמעות-אוניברסלית - נראה לי שהדבר יהיה קשה... אני מאמינה בהרבה משמעויות שמשתנות בהתאם לאדם המדובר ... ואני מניחה שאתה מחפש את שלך ???! אני גם בטוחה שתמצא . 3.מי זה העולם הזה שאתה מדבר עליו ? זה שלא שם לב ? שלא שומע אותך? זה ששותק ? - אני מכירה אנשים פרטיים (בעולם) וטבע . לי איכפת !!! נראה כי גם לך איכפת. *** האם קראת את הספר של ויקטור פרנקל - "האדם מחפש משמעות" ?

מודע ולא מודע...

אומנם יש חלק מודע וחלק לא מודע במוח.. אומנם יש דברים שאנו מבצעים מתוך מודעות ויש דברים שאנו מבצעים לא מתוך מודעות.. אבל להגיד שאנו חיים באופן מודע לא מקובל לא בפילוסופיה ולא בפסיכולוגיה.. יש דברים ויש דברים ואין טעם להכליל ולהחליט... הדברים הם לא שחור ולבן.. יש המון צבעים וכך גם החיים.. אם אתה תסתכל על החיים מנקודת מבט פאסימית ככה גם ייראו החיים שלך.. החיים שלך תלויים אך ורק בך ואיך שאתה בוחר לחיות אותם
אם אתה בוחר לא להיות משמעותי.. לא להיות נוכח.. אתה גם לא תהיה.. אתה מציג את החיים שלך לאחרים כמו שאתה חי אותם ומרגיש אותם.. פעם שמעת על המשפט- אם אתה לא יודע מה זה רע אתה גם לא יודע מה זה טוב? ופיתחו את כל הטכנולוגיה בשביל אנשים שכן רואים את הדברים בצורה מציאותית

yariv10

New member
קודם כול

זה לא נכון שלאף אחד לא אכפת מהאנשים שהולכים לעולמם,אבל התוכל להאשים את האנשים שהם ממשיכים לחיות בכל זאת? פיתחנו את הטכנולוגיה והרפואה בדיוק בגלל הסיבה שציינת שלאף אחד לא אכפת ממנה..לעקב אנשים מללכת לעולמם (לך תידע אולי בעתיד יצליחו אף למנוע את המוות, אי אפשר לדעת כול העתיד לפנינו..) החיים אינם חסרי חשיבות,אתה החלטת שהם כאלה. אך מצד שני אני מבין אותך,זה פשוט מרתק האינסופיות של החיים האלה,רק שאני מסיק מסקנות אחרות בעניין זה.

sleeper22

New member
תאר לעצמך

שאתה עכשיו תקוע במיטה, בלי חוש ראייה, שמיעה ותחושה ואין לך שום כניסה של נתונים מהעולם החיצון. ואתה מקבל אינפוזיה ואתה חי, כלומר אתה כמו מצח ויש לך עכשיו 20 שנה להעביר במצב הזה. כלומר מה נשאר לך ? מחשבה. מה אתה יכול לעשות? לחלום. אז נניח עכשיו שאתה חולם מציאות כלשהי. האם לחלום בפני עצמו יש משמעות ? כמובן שאין... לעומת זאת יש לחלימה משמעות בשבילך. משמעות שאתה יוצר לעצמך. אתה יכול לחלום שיש לך אפילו גוף שברירי ואז יהיה לך אתגר לתקן אותו (רפואה) . תאר לך שהייתה לנו יכולת לעוף... לא היינו צריכים מטוסים. כל מתכנני המטוסים לא היו צריכים להפעיל את היצירתיות וההיגיון שלהם ולתכנן מטוסים. הם פשוט יצרו אתגר והחליטו שליצור מטוסים זה משמעותי בשבילם. ואם הייתה לך משמעות ? למה היית מצפה ? אם משמעות החיים שלך הייתה להיות אוכל של חייזרים (כמו שתרנגולות משמעותם להיות אוכל שלנו), היית נהנה מזה? עדין היית חי לצורך פיטם העיקר שתהיה לך משמעות ? כמובן שלו, כי אדם רוצה להיות מאושר והדרך היא שהוא יצור את המשמעות בעצמו ולא אחרים בשבילו. ולכן לאף אחד לא אמור להיות אכפת חוץ ממך.

למעלה