החינוך בהרצליה

eopeace

New member
החינוך בהרצליה

בתקופה האחרונה ישנו ויכוח - האם עלייה בזכאות לבגרות מ 54% ל 69% בהרצליה היא מספקת ולמה הרצליה אחרי זה עדיין במקום הרביעי בשרון? ובכן, כמובן שהעליה אינה מספקת אך ברור כי המגמה חיובית וצריך להמשיך בה - הרצליה אמנם במקום הרביעי אך בהפרש קטן מאוד מאלו שלפניה, לעומת הפרש של 20% לפני 5 שנים. אי אפשר כמובן ביום לעקוף את כולם, אך זה יקרה בתוך שנה-שנתיים. למרות כל זאת, אתמול התפרסם נתון חשוב ביותר. כיוון שאחוז הזכאות לבגרות הוא מכלל התלמידים, ישנו נתון הבודק זאת מכלל שכבת הגיל. על פי נתון זה הרצליה היא במקום השני בהפרש של 2% מהמקום הראשון. נתון זה מראה כי הרצליה משקיעה בכלל שכבת הגיל ולא מחפשת רק מצטיינים שיביאו בגרות. הביטוי לזה הוא בעליה מ 30% ל 70% בעוברים לתיכון מחטיבות ביניים בשכונות ובכך שאחוז הזכאות לבגרות בשכונות הוא קרוב מאוד לממוצע העירוני.

סיסמאות

מה אני אגיד-ואני מורה במקצועי-אצל גרמן הכל סיסמאות, פירסומות וגרפים יפים.

eopeace

New member
מורה

כמורה הגיע הזמן שתלמד לקרוא גרפים - זה מייצג מידע אמיתי - עובדות, שניתן למצוא אותן באתר משרד החינוך למשל. בוא אתה תלמד אותי - מה ההבדל בין סיסמא לעובדות? - אולי סיסמא הינה ריקה מתוכן - הרי מה שרשפי עושה כל היום זה צועקת סיסמאות - עוד לא ראיתי שום דבר בעל תוכן מכיוונה או מכיוון כל אחד מהמועמדים האחרים. העובדות הן ההצלחה בחינוך - במקרה זה - זה לא סיסמא

מצטער

אני לא מורה למתמטיקה ולא אקח קורס בשביל גרפים. ובנוסף אני לא מורה ללשון ולכן לא אוכל להסביר לך את הפירוש בין סיסמא ועובדה. אבל אשאל את רכזת הלשון בביה"ס שלי ואתן לך תשובה, במידה ואתה מעוניין? כמורה אני חוזר ומגדיש אין הצלחה בחינוך בעיר.

eopeace

New member
סיסמאות

עדיין לא אמרת כאן שום דבר קונקרטי - אני מביא שוב ושוב נתונים, מגובים במחקרים של משרד החינוך, חלקם אף פורסמו בעיתונים. תגיד לי אתה, כמורה, למי היית מאמין? עדיין לא אמרת... מה אתה מלמד?

כמורה

כמורה אני מאמין למה שאני רואה בשטח. קיצוצים, פיטורים,מכריחים אותך לעבור לביה"ס של גרמן (החדש). אתן לך דוג' ב-3 השנים האחרונות אני לימדתי בכיתות מב"ר (כיתות לתלמידים הזקוקים לעזרה מסיבית לבגרות). בתקופת לנדאו הכיתות האלו פרחו, התלמידים השיגו תוצאות מרשימות ביותר (נדמה לי הם היו זקאים בסיבות 50%). הכיתה שמונה 25 תלמידים התפצלה לשני קבוצות במקצועות רבים וכך למורה היה נגישות לכל התלמידים. גרמן לפני שנה קיצצה באופן דרסטי בפרויקט: התלמידים לומדים הכל ביחד (ותבינו בשבילם זה לא קל...) למעט מתמ' ואנגלית, בוטלו רכז ויועצת המב"ר, פחות עזרה והרשימה עוד ארוכה. אני חוזר ומגדיש כמורה אני רואות את התוצאות בשטח-אתה יכול להביא את העובדות שגרמן מוכרת לך, אבל אני תמיד אדע את האמת. יש הבדל עצום בין להיות חבר ועדת החינוך ולקנות את מה שאומרים שם והבדל עצום לבין להיות מורה ולראות דברים בשטח. מכיוון שאינך מורה לא תבין אותי הרבה... ומדוע זה חשוב מה אני מלמד?

eopeace

New member
כיתות מב"ר (זכאים, אגב, לא "זקאים")

אני לא מתמצא בשינויים בכיתות מב"ר אשר בתחום משרד החינוך, אבל בכל מה שאמרת לא נאמרה מילה על כך שכתוצאה משינויים כלשהם היתה ירידה בתוצאות ולא עליה ושיפור - את התוצאות ניתן לראות, כפי שכבר הראיתי וכל אחד יכול לראות אותן באתר משרד החינוך.

התוצאות יגיעו בקרוב

המחזור שהתחיל את לימודיו עם קיצוצי גרמן, התחיל היום כיתה י"א' בעוד שנה שהם יסיימו את לימודיהם בתיכון, נראה את התוצאות. מה שאני כן יכול להגיד שהתוצאות של בחינות הבגרות של כיתה י' לא מזהירים כל-כך. אגב, מצטער עם אני לא צלול במוחי בשעות הבוקר וכתבתי בטעות "זקאים" ולא "זכאים".

החינוך בהרצליה על הפנים

אנחנו מספיק מחונכים כדי לחשוד בכל מי שמתבל את דבריו באחוזים, על מנת ליצור רושם אמין. מי כתב את תשדיר השירות העקום הזה? אנחנו לא פראיירים ויש לנו גישה לנתוני משרד החינוך והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. הרצליה במקום הרביעי בשרון וזו עובדה, שלא ניתן לעמעם אותה בשפע של שקרים. מקום אחרון!!! הכסף של החינוך מושקע ביועצים ובפקידים במקום בתלמידים!!!! בתי הספר נראים כמו אורוות והמחשבים (היכן שיש) כמו מוצגים היסטוריים. אז תפסיק לעבוד עלינו, החינוך בהרצליה על הפנים. וחבל!!!!

eopeace

New member
איזה התלהמות - מה קרה?

בסה"כ מקום רביעי ומקום אחרון זה לא אותו הדבר. מקום אחרון בשרון זו הוד השרון - מקום חמישי. הרצליה במקום רביעי - אף אחד לא אמר דבר אחר - בזכאות לבגרות מבין הנוער הלומד בבתי הספר. עם זאת, מקום רביעי בהפרש של 3% מהמקום הראשון, לעומת הפרש של 20% לפני חמש שנים - ישנה עליה באחוז הזכאות לבגרות בכל שנה ובשנה הבאה נהייה במקום הראשון. מעבר לזה, מבין כלל שכבת הגיל (להזכירך, לצערנו, לא כל הנוער נשארים עד לסיום לימודיהם), הרצליה נמצאת במקום השני בשרון - וזה הופיע בזמן השרון אתמול. כמו כן, הרצליה היא העיר בעלת ההשקעה השניה הגבוהה בארץ לתלמיד בסך 10,800 ש"ח - גם זה נתון שפורסם בעיתונות - עיתון הארץ, לפני כחודש וחצי. אז, בלי מספרים, בלי נתונים, בלי עובדות, כיצד אתה בא בטענות? בלי תכנית לשיפור, בלי כלים, בלי ידע, מה אתה מציע?

לפני עיירת הפיתוח הוד השרון...

מקום 4 מתוך 5 - ממש משמח. שמתי לב שכולם כאן מורים (חוץ ממני) ומתווכחים על רמת הלימודים (שכאמור ירודה למדי). אנחנו מדברים כאן על ניהול גוף גדול שנקרא עיריה. צריך בשביל זה קצת יותר ממורה בבית ספר יסודי. אני חושב שאשלח כמועמדת את המורה שלי לתנ"ך מכיתה ג'. יש לה חיוך מאוזן לאוזן ומאוד ישרה (בעיריה כבר ילמדו אותה את כל הקומבינות).

eopeace

New member
חינוך מצויין בהרצליה

רמת הלימודים אינה ירודה. ההשקעה בחינוך לתלמיד בהרצליה היא השניה בארץ - זה היה כזכור חלק מהותי ממאבק ההורים לפני 5 שנים. אחוז הזכאות לבגרות עלה ב 3-4% לשנה בארבע השנים האחרונות אחרי שבתשופתו של לנדאו היתה ירידה של 10%. החינוך בהרצליה הוא הטוב בארץ וכולל את תכנית הדמוקרטיה, סקר האלימות, וכן הלאה.

eopeace

New member
חינוך מצויין בהרצליה

רמת הלימודים אינה ירודה. ההשקעה בחינוך לתלמיד בהרצליה היא השניה בארץ - זה היה כזכור חלק מהותי ממאבק ההורים לפני 5 שנים. אחוז הזכאות לבגרות עלה ב 3-4% לשנה בארבע השנים האחרונות אחרי שבתשופתו של לנדאו היתה ירידה של 10%. החינוך בהרצליה הוא הטוב בארץ וכולל את תכנית הדמוקרטיה, סקר האלימות, וכן הלאה.

לי לא היו טענות בנושא החינוך

מה שרציתי להדגיש הוא שמדובר על בחירות למי שצריך לעמוד בראש גוף שנקרא עיריה. הגוף הזה צריך לטפל במיגוון רחב של נושאים וביניהם גם חינוך, אבל זה לא העיקר. עדיין לא קיבלתי התייחסות לכל הנושאים האחרים המצויים עמוק בבוץ - למשל תשתית כבישי גישה קורסת למערב הרצליה, איכות חיים יורדת במערב העיר, סגל פקידות מנופח ומתנפח (והרבה אומרים כי לא יעיל), מצב נקיון לא משביע רצון, יחס לא הולם ולא הוגן של הפקידות העירונית - כולל ראש העיריה (לפי השמועות הרבה תושבים נזקקים למתן שלמונים לפקידות כדי לקדם נושאים), הגירה שלילית, אין ראיה מערכתית לטווח ארוך - הכל כיבוי שריפות ויש עוד הרבה בעיות.

eopeace

New member
טווח ארוך

דווקא כל הדברים שיעל גרמן עושה בעיר הם לטווח ארוך - כל פרוייקט, כל תכנון נעשה מתוך חשיבה של איך צריך שדברים יראו בעוד 5 שנים ובעוד 10 שנים. כך כשמדובר בספורטק ובמועדון הנוער, בפארק שיוקם בקרוב סוף סוף, בשתשתיות הכבישים, וכן הלאה. יעל גרמן ניצבה, בתפקידה, בפני הרבה החלטות מוגמרות שאי אפשר היה לשנות - ביניהן, חוסר הרצון של העירייה ושל קודמה בתפקיד לחייב את זיסר לכביש נוסף שיקל על העומס. את הכביש הזה יעל עושה עכשיו והוא יפתח בעוד שבועות ספורים (כמו שכבר נאמר, זה לא דבר שקרה מאתמול להיום, הכביש נמצא בתכנון וסלילה כבר מעל לשנה לפני שמישהו דיבר וידע מה זה ארנה) בעיר ישנה הגירה חיובית, השנה, לראשונה מזה 10 שנים. ניתן לראות זאת לפי פרסום מספר התושבים על ידי משרד הפנים לפני כחודש. ניתן אף לראות זאת לפי העלייה במספר תלמידי כיתה א' וילדי הגנים, השנה, לראשונה מזה שנים רבות. הרצליה היא אחת מבין שלוש ערים בעלות תו תקן איכות שירות ISO 9000 (יחד עם כרמיאל ורעננה). זאת אומרת, שהעירייה פועלת ודואגת שכל עובדיה, כנותני שירות בצורה זו או אחרת, יקבלו הדרכה ויהיה פיקוח שהם נותנים שירות יעיל ואדיב. כמובן שדברים עוד לא מושלמים, אבל העירייה עובדת קשה לטובת כך שהמצב יהיה טוב (לא משנה מי ייבחר לראשות העיר, בעוד מספר חודשים כאשר יסתיימו ההשתלמויות וההדרכות, וניתן יהיה לראות את איכות השירות, כל ראש עיר שיהיה יזקוף זאת לזכותו - אם חלילה זו לא תהייה יעל גרמן, אז כך גם הקרדיט לכך יאבד). שמועות על "שלמונים" זה בדיוק כך - שמועות - זה חסר בסיס ומנותק מהמציאות. ראש העירייה מקדישה מזמנה כדי לדבר עם כל מי שהיא יכולה - לא רק היום בזמן הבחירות אלא בכל זמן בחמש השנים האחרונות - כל מי שצריך היא מדברת איתו ועוזרת לו כשצריך - מבחינתה, לא ייתכן מצב שתושב העיר לא יקבל את תשומת הלב הדרושה מגורם כלשהו בעירייה והיא תלחם על כך.

eopeace

New member
תקלה

בשל תקלה במחשבי האישי נשלחה ההודעה שנמחקה פעמיים - היא היתה זהה ולכן, כנראה, שנמחקה...

למעלה