החינוך בישראל - לאן?

פיקולו

New member
החינוך בישראל - לאן?

תראו. אני בחור בן 23, שסיים בהצלחה 12 שנות לימוד כולל בגרות מלאה. אני בחור שמתעניין מואד בהסטוריה של המאה ה-20 ובעל ידע כללי עשיר מאוד. אני לא לומר לכן ולכם מי אני ומה אני אבל... אני בטוח שאתם שמעתם על סמינר המורות ש``נכשל`` בשאלות שהוצגו להן בתוכניתו של אמנון לוי לפני מספר ימים. רבותיי וגבירותיי...!!! שימו לב!!! ילדכם הולכים לבית ספר ששם מורות לא יודעות מה קרה במינכן 72. מורות לא יודעות מה מסמל האריה השואג בתל חי. מורות לא יודעות את התיקווה!!! מורות לא יודעות אם צפת היא עיר נמל או לא. אני חושב שהציבור צריך להקים קול צעקה לנוכח הפאשלה המטורפת הזאת. אם מורה לעתיד נשאלת מה מסמל האריה השואג בתל חי והיא עונה...פז`ו?? אנחנו בבעיה. אם מורה נשאלת מה קרה במינכן 72 והיא עונה....נפל גשר?? נכון, נפל גשר אבל לא במינכן ולא ב-1972. יש לנו בעיות קשות עם הערבים בעיות כלכלה בעיות תיירות בעיות ובעיות ובעיות אבל שימו לב מאיפה הבעייה האמיתית מתחילה!!! אשמח לקבל תגובות!!

שרי42

New member
פיקולו

אכן...זו בעיה קשה, אני רק שואלת את עצמי אלו בחינות הן עוברות לפני שהן מתקבלות ללימודי הוראה? מישהו כבר אמר לפני שהחינוך מתחיל מהבית וזה אומר לא רק ללמד את הילד לא לשלוח יד לשולחן של דודה רבקה לפני שאמא נותנת רשות...אלא לפתוח בפניהם עולם של ערכים ומושגים, לחשוף אותם לארועים שמתרחשים בארץ ובעולם, גם אם אלה דברים קשים ואולי כך לא נגיע למצב המביש שתארת

פיקולו

New member
אז מה את מציעה??

סביר להניח שיש לך ילדים. איך את יוצרת מצב כזה שהם ילכו לבית ספר ששם נמצאות מורות בעלות ידע בכל תחום ולא רק בשירי צ`כוב או בפרבולות מעופפות???

שרי42

New member
פיקולו

בהחלט יש לי, ומכיוון שכך, אני משתדלת כל השנים להיות מעורבת בצורה פעילה בועד ההורים של הכיתה ובועד המרכזי בכדי שאוכל להשפיע במה שאני יכולה. צריך לקחת בחשבון שרוב בתי הספר הינם בתי ספר ממלכתיים השייכים לעיריה ולהורים יש שליטה מועטה בכל הנוגע לבחירת המורים, אבל יחד עם זאת אם הועד הוא מספיק חזק בהחלט דבריו נלקחים בחשבון. ולשמחתי זה מה שקרה לנו שנה שעברה...בעקבות לחץ מסיבי של הועד הועפה מורה מבית הספר שחשבנו שהיא לא מתאימה למסגרת......אבל ביננו, כמה מקרים כאלה יש?

למעלה