החיסון לאבעבועות

evemon

New member
החיסון לאבעבועות

שלום, יש לי שתי בנות, האחת בת שנתיים ו3 חודשים והשניה בת 3 חודשים. את הגדולה הייתי צריכה לחסן נגן אבעבועות בגיל שנה אך אני מאוד מתלבטת אם לחסן או לא. אני לא ממתנגדי החיסונים, להפך, אני מבינה את החשיבות שלהם ואת כל שאר החיסונים חיסנתי בזמן. למרות שחששתי מאוד וקיוויתי שהם יעברו בשלום ואכן כך. הבעיה הספציפית שלי עם החיסון לאבעבועות היא היעילות של החיסון. ידוע לי כי לאחר קבלת החיסון קיימת עדיין האפשרות לקבל את המחלה, אומנם בצורה מוחלשת אך עם זאת האפשרות קיימת. מה שמלמד על יעילות החיסון כבעייתית. גם עם קבלת זריקת הדחף בגיל 6 אני לא יודעת מה יהיו ההשלכות של החיסון בגיל מבוגר יותר - כלומר בגיל 20 - 30 כאשר להן יהיו ילדים שעלולים לחלות במחלה. האם החיסון יהיה תקף עד אז? מה יקרה אם הבנות יחלו במחלה בגיל הזה? מכיוון שכשהיו קטנות לא קיבלו את המחלה בעקבות החיסון. האם הן תיצטרכנה לקבל זריקות דחף כל כמה שנים? אני לא יודעת אם אני רוצה שהן יצטרכו לחיות כך. אולי באמת עדיף להן להתחסן בדרך הישנה של הידבקות במחלה וזהו??? ואז אני אהיה שקטה שהן מחוסנות לכל החיים. בנתיים החלטתי לא להחליט.... לחכות עוד שנה או אולי שנתיים ואם הן לא תידבקנה עד אז לחסן את הגדולה או אולי את שתיהן ביחד. האם ההחלטה שלי נכונה? האם יש לכם מידע נוסף שיכול לשנות את דעתי לכאן או לכאן? ובכלל עד מתי אני יכולה לחכות עם החיסון לפני שיהיה מאוחר מידי? ועוד שאלה לגבי המחלה... מאיזה גיל נשמר הזיכרון החיסוני למחלה, כלומר אם הקטנה תידבק במחלה לפני גיל שנה (לא עלינו) האם אני יכולה להחשיב אותה כמחוסנת. תודה רבה

חיסון לאבעבועות

שלום רב, מטרת הפורום היננה מתן מידע לגבי חיסוני ורפואת מטיילים. את מוזמנת להפנות את השאלות לפורום רפואת ילדים.

למעלה