החיפושיות שלא הכרתם-כתבה בידיעות

Another Girl

New member
החיפושיות שלא הכרתם-כתבה בידיעות

מישהו כבר הספיק להציץ לכתבה הנ"ל בבוקר?(הייתי סורקת לכם אותה,אבל העיתון גדול עליי) מתוך הסיכום הראשי: "ג'ון לנון עבר התעללות מינית והתנסה ביחסים הומוסקסואליים* פול מקרטני כתב ללנון וליוקו אונו מכתב נאצה* ג'ון לנון שכב עם לינדה,לימים אישתו של מקרטני* וג'ורג' הריסון שכב עם מורין,אשתו של רינגו סטאר* ספר סנסציוני שייצא בקרוב חושף פרטים חדשים ומביכים על להקת החיפושיות"... ואני אומרת: רוב הפרטים ששומעים לפחות בקטע הזה לא חדשים,מלבד דבר אחד: ג'ון ולינדה? האמנם? מישהו ידע מזה או שעליי להתעורר ולהריח את הקפה?... מהתעמקות קצת יותר בכתבה נאמר שלפול היה צד גזעני שהתבטא בשיר Get back-שבמקור היה שיר מחאה על מהגרים פאקיסטנים שמילאו את רחובות בריטניה באותה תקופה.רק אח"כ שונו המילים לנוסח אותו אנו מכירים היום. וכמובן שיש שם עוד פרטים,אכתוב עוד בהמשך היום.

The Mad Hatter

New member
בקשר לג'ון ולינדה-

שמעתי על זה, כמו על ג'ורג' ואשתו של רינגו, בפורום הזה, דווקא. יכול להיות שפספסת. ובקשר לכתבה בכלליות-אני לא יודעת עד כמה צריך להתייחס לכל פרט ברצינות, אבל אם זה נכון...אני צריכה עוד לחשוב על זה. (והרי לכם הודעה מיותרת לגמרי P:)

Tomer 123

New member
לדעתי

ההתעסקות האובססיבית הזאת בחיים הפרטיים של ארבעת חברי הלהקה\ היא מיותרת וצהובה. לפי הכתבה, אין בספר הזה כמעט מילים על המוסיקה של הביטלס. זה פשוט לכתוב ספר על חיים של אנשים אחרים, ואני לא בטוח שאם ג'ון לנון היה איתנו הוא היה מאשר לפרטים המביכים האלו לצאת לאור. למה לא פשוט להקשיב למוסיקה, ולא להתעסק במי שכב עם מי (ואלו היו שנות השישים, להזכירכם), את מי שנא מקרטני ואת מי אהב לנון וכל מיני רכילויות מביכות שכאלו.

Another Girl

New member
מובן שלא...

זוהי כתבה שעוסקת בצד הביוגרפי של חברי הלהקה,שגם לו יש מקום בפורום. בכל מקרה,אני בעד... בכלל אם היינו שופטים אותם ואת המוסיקה שלהם על פי האופי וחייהם הפרטיים ספק אם היינו מאזינים להם ואוהבים אותם כיום.

ל נ ו ן

New member
ואני מצטט ...

"בכלל אם היינו שופטים אותם ואת המוסיקה שלהם על פי האופי וחייהם הפרטיים ספק אם היינו מאזינים להם ואוהבים אותם כיום." יצרת פרדוקס שלם במו ידייך , אחד שללא ספק עלול לפגום באהבתך והבנתך למוסיקה אותה את שומעת ... במילים אחרות ... אלמלא ה"אופי וחייהם הפרטיים" והרשי לי להוסיף המתיחויות , הסמים , הנשים , המרידות ,הבגידות , המין ,כל אותם דברים שהיו קיימים משחר המין האנושי , אלמלא כל אלא לא היינו זוכים לדעת ולהבין שלפנינו יצירה מסוג אחר , כזו שהתווית "יצירה בת אלמוות" מוטבעת עליה באותיות קידוש לבנה.

Another Girl

New member
הו ל נ ו ן יקירי...

כוונתי היא שאין לשפוט את הערכתנו למוסיקה על פי אופיו של הבנאדם,מחורבן ככל שיהיה. לא אומרת שכולנו מושלמים או שזה לא אנושי... אבל לכמה מעריצים שרופים מדי זה בהחלט יכול להפריע. אני לא רואה בזה פרדוקס. ואגב,נעים לראותך שוב,חי ובועט.

ואגב...

אם מדברים על אופי מחו**ן... לנון... השם שאתה מייצג כאן... אומן נהדר, אבל בן אדם...

ל נ ו ן

New member
מייצג ??

אני שמח שהפכתי למייצגו של סניור לנון , לעונג יהיה לי , אגב. דא עקא , אני לא. ואגב , בוא ספר לי ... מה אמור היה להיכתב שם , אחרי ה"אבל בן אדם" הבה נקשיב מאילו חומרים אתה ניזון ...

ובכן...

לא התכוונתי לכתוב כלום. השלם את החסר בעצמך. והסיבה לכך היא שאין ברצוני להסתכסך עם אוהבי ג'ון לנון בפורום (לא שאני שונא אותו, אבל, לא יודע בהשפעת מי, אולי יוקו אונו, ניגלו בו צדדים לא חיוביים במיוחד.

יטבת22

New member
אף אחד לא מושלם

מישהו מאיתנו יכול לשפוט מיהו אדם רע ומיהו אדם טוב? לנון, כמו כל אדם, היה מורכב הרבה יותר מדי מכדי שנוכל לפרק אותו בכזאת קלות. הוא היה רגיש ואטום, אגוצנטרי ואכפתי, דיבר על אהבה אבל שנא באותה עצמה בלי למצמץ בכלל. לא צריך הוכחות לכך שהוא עבר התעללות מינית בילדותו כדי לדעת שהוא נפגע לא פעם ולא פעמיים בחייו, והוא גם פגע בחזרה. אני מאמינה שהוא לא שיקר כשהוא אמר שהוא רוצה להעניק אהבה, אבל גם הוא היה מבלבל בקשר לטוב ורע, כמו כולנו. יכול להיות שהוא לא הדמות שהייתי רוצה להציב כמודל לילדים שאולי יהיו לי (אולי. אני לא בטוחה בקשר לזה). אבל לומר שהוא היה אדם רע זו השטחה של הדברים.

במיוחד לא ג'ון

אני לא שופט אותו, אני רק טוען שהוא היה מוסרי ברמת המילים, אבל מבחינת המעשים הוא לא היה דמות להערצה. בשום מקום לא טענתי שהוא היה אדם רע, רק אמרתי שהוא לא היה חיובי במיוחד. ואגב, בתגובה שלך את פורשת נימוקים מדהימים ללמה ג'ון לנון אינו מודל לדוגמה. תודה על העזרה!

הדאפי

New member
../images/Emo45.gif כנ"ל

רק חבל לי שאני לא יודעת להתבטא כמוך.. חשבתי בדיוק אותו הדבר כשקראתי את הכתבה.

Another Girl

New member
ועוד כתבה מאתמול...

מצטערת על העיכוב,אבל הנה כתבה שהתפרסמה אתמול (שוב)בידיעות אחרונות,"24 שעות" על הרצח המזעזע של נער בן 16 ע"י חבריו: "ג'אסטינה מורלי,רק בת 15,ידעה בדיוק איך לפתות את ג'ייסון סוויני(16),חברה הטרי,להגיע לחורשה נידחת: היא הבטיחה לו לקיים איתו יחסי מין.אבל שם,על-פי התכנית השטנית שנרקמה מראש,המתינו לו שלושה חברי ילדות שלו,שהלמו בו למוות באכזריות"... ..."השוטרים אומרים, כי ביום הרצח התכנסו שלושת הנערים באחד הבתים "וכינו עצמם" לרצח עם השיר "בחיפזון"(Helter Skelter")של החיפושיות. השיר הזה התפרסם בארצות-הברית בגלל מנהיג הכת הרוצח צ'ארלס מנסון"... מה שמזכיר לנו שוב כמה חולני יכול להיות מוחם של אנשים שמושפעים משירים עד לרמה קיצונית של ביצוע מעשי רצח וזוועה...ושוב אפשר להיזכר במנסון המטורף שהושפע משירים רבים מאוד של הביטלס,שבבסיסם הם מאוד תמימים. אין לגעת אם הנערים הושפעו מהשיר או שהוא פשוט סיפק להם "השראה" למעשה... אבל איזו מין השראה אפשר לקבל משיר בכלל ו-Helter Skelter בפרט? חומר למחשבה.

Another Girl

New member
מנסון...

צ'ארלס מנסון היה רוצח סדרתי שהתפרסם בשנות ה-60 עקב גל רציחות שביצע עם משפחתו וה"כת" שלו ברחבי ארה"ב. בין היתר רצחה חבורת מנסון את השחקנית שרון טייט,אז אשתו הצעירה של הבמאי רומן פולנסקי שהייתה בחודש התשיעי להריונה. לאחר מכן נטען ע"י מנסון עצמו ומקורביו שהוא הושפע אידיאולוגית בין השאר משירי הביטלס-ובעיקר מ"האלבום הלבן"-עם שירים כמו Helter Skelter,Revolution,I will(!) ועוד.

HelterSkelter1

New member
יש לי כתבה טובה על

הקשר בין השיר, שנקרא על שמי
לרוצח, וכשיהיה לי זמן - אני אעתיק אותה למחשב (היא הופיעה פעם בהארץ).

Tomer 123

New member
הנה תגובה מעניינת שקראתי בynet

מישהו שם כתב שהביטלס לא היו כל כך מוכשרים, והסמים הם אלה שעשו את העבודה בשבילם...

ל נ ו ן

New member
אגב get back

אני חושב שזה די מיותר לציין את העובדה הנ"ל אך מכיוון שאנשים נוטים ללקות בעיוורון אני אציין שמדובר בסאטירה , וסאטירה כידוע , מטרתה לצייר מציאות תוך שימוש בציניות , כזו שתאפשר לנו לפחות לנסות להביט במראה ולראות עד כמה כל מה שאופף אותנו בזוי .. בכלל זה הגזענות.

למעלה