החיפוש אחרי הפנינה החסרה (יענו המלצות)

מורנא007

New member
החיפוש אחרי הפנינה החסרה (יענו המלצות)

הדילמה היא כזאת: בפורום אגדות רוק בדרך כלל לא ממליצים על אלבומי רוק מתקדם, כמו גם בפורום תרבות פסיכדלית. כאן הוא הבית של הפרוג ולכן מכאן צריכות לצאת המלצות לפרוג! מאחר ואותי מעניין תת הג'אנר של רוק מתקדם סימפוני משנות ה-70 אני שואל: על איזה אלבום רוק מתקדם סימפוני משנות ה- 70 ששמעת בחודשים האחרונים את/ה ממליצ/ה?

B a z a

New member
על 2

Le cimetiere des arlequins שפשוט מעולה ו- Au dela du delire שטוב כמעט כמו הקודם. אבל בטח אתה מכיר אותם.

England - Garden Shed

אינגלנד - גרדן שד: אלבום בריטי נחמד מאוד, אמנם מושפע חזק מ'יס' ומג'נסיס, אבל עומד בזכות עצמו. יש שם שני אפוסים מרשימים למדי, ובסה"כ אלבום מפתיע לטובה.

מורנא007

New member
../images/Emo45.gif

כן, זה אלבום נחמד מאוד. למזלי הצלחתי להשיג אותו בויניל ב- eBay אחרי מאבק בידים לא קל ויקר ב- $62

למזלך?

לשלם 62 דולר על ויניל לא נשמע כמו "מזל", לפחות עבור חלק מהאנשים... למזלי מצאתי אותו ברשת תמורת תשלום צנוע של אפס דולרים ניו-זילנרים...

B a z a

New member
לא צריך לראות מי כתב את ההודעה מעלי

מספיק לקרוא אותה כדי להבין שמדובר בתגובה ברייטמנית טיפוסית.
אגב אני מסכים איתך - נראה לי מחיר קצת מופרז לשלם בשביל אלבום, אבל אם יש אלבום שאני ממש אוהב אני מוכן לשלם עד 100-120 שקל בשבילו כולל משלוח.

בהחלט, מסכים איתך

גם אני מוכן לשלם אפילו 62 דולר על אלבום מקורי, דהיינו ה"גלאס-מסטר" הראשוני שממנו יצאו כל העותקים. אבל לשלם כל כך הרבה כסף בשביל ***עותק**** של האלבום (לא המקורי - רק עותק!) זה כבר שוד לאור היום.

מורנא007

New member
המזל הוא שעותק אחר שלו נמכר ב- $80

רק אחרי שקניתי, נודע לי שהאלבום נמכר על גבי דיסק במחיר יותר שפוי.

דיסק? מה זה, צלחת מעופפת?

לא ברור לי הקטע הזה של הדיסקים. אתה מדבר על דברים מסתובבים כאלה, כמו שמכרו פעם במאה ה-20? ואני חשבתי שיש לך מחשב בבית....לא?

מורנא007

New member
אני זוכר ש

בזמנו (בערך לפני 5 שנים) כתבת מכתב בקשה ללייבל שהוציא את האלבומים של אנגלגדר על גבי דיסקים, וביקשת יפה מהם שידפיסו עוד דיסקים כעותקים של אנגלגדר. פירסמת את הדבר כאן או בנענע. אחרי שנה בערך הם אכן הוציאו CDs באריזת קרטון יפה, ו(בין היתר) על כך אמשיך להודות לך.
BTW, כידוע, תוכנות שיתוף קבצים היו קיימות כבר אז.

סיפור קלאסי

ובאמת, את אנגלגארד הכרתי באמצעות תוכנת שיתוף קבצים. שני האלבומים שלהם היו קשים מאוד להשגה, ורק בתוכנות כמו נפסטר (ז"ל) היה אפשר להשיגם. בגלל שהיה מדובר באלבומים מופתיים, מהטובים ששמעתי בחיי, אז החלטתי גם לקנות אותם. אבל רוב האלבומים שמופצים בעולם כיום אינם שווים קנייה. חוץ מזה, עברו מאז חמש שנים, לא? תוכנות שיתוף הקבצים הפכו הרבה יותר מהירות ויעילות. ומלבד תוכנות שיתוף קבצים, כיום יש גם בלוגים פרוגרסיביים שמספקים הרבה יותר חומר מכל תוכנת שיתוף קבצים אפשרית.

הכל נמצא בקומנטס

בתגובות (comments) יש לינק להורדה. בד"כ מדובר על rapidshare. ההורדה מתבצעת על ידי זיהוי קוקיז. אחרי שתיים-שלוש הורדות, הוא מונע ממך להוריד. מה עושים? פשוט: מוחקים קוקיז, סוגרים דפדפן, מתנתקים ומתחברים שוב. אז הוא מקבל IP חדש, קוקי חדש ואפשר להוריד שוב. עד המחיקה הבאה... קאפיש?

בתגובות של הפוסטים

הלינק לאלבום נמצא בתגובות לכל פוסט (כתבה) בבלוגים הללו. הלינק מוביל אל אתר הורדה כלשהו. אחרי כמה הורדות, לא מאפשרים לך להוריד (מזהים אותך). אתה צריך למחוק עוגיות (קבצי לוג במחשב), להתנתק ולהתחבר שוב. אז הוא לא יזהה אותך בתור משתמש ותיק. לכל משתמש חדש הוא נותן להוריד 2-3 פעמים בלי שום בעיה. אם אתה מסתבך, פשוט תקרא קצת על אתר rapidshare ותבין את הסיפור.

Ma†an

New member
תכלס זה לא עוזר, לפחות לי בגלל הראוטר :)

ותוכנות שיתוף-קבצים בהחלט מתו מזמן. וזה אף פעם לא השתפר, זה רק תלוי במי שאתה מוריד ממנו\כמות האנשים

למעלה