החיפוש לדעת

mga-abir

New member
החיפוש לדעת

חיפוש היכן נחפש את התשובות?אין צורך מאחר ותשובה נותנת דעת. לדעת זה לא מספיק.לדעת זה כמו לקרוא על אימון כושר,האם זה מספיק? חישבו על כך.עלינו לחוות יותר מאשר לדעת.הלדעת שייך לאני.האני מחפש בחוץ.נלמד את האני שיחפש פנימה.שלא יפריד אותנו מהחוץ אלא יחבר.יחבר אותנו אל הטבע אל הבריאה,אל החיים.לא עושים זאת בעזרת חיפוש מנטלי כל שהוא בגלקסיות הרוח פרי מחשבתינו.עלינו לחוות את הנשקף סביבנו בתוכינו,אז נטיב להבחין בין האשליה ובין האמת. בברכה אביר

חוכמית

New member
אביר- איך???

איך חווים את הנשקף סביבינו בתוכנו??? איך נדע שאכן אנו מבחינים היטב או לא?? איך נדע שמה שאנו מבינים או חושבים שמבינים אכן כך הוא ולא ה"אני" מדבר מתוכנו??? מודה על תשובתך.

mga-abir

New member
חוכמית.

עלינו להתמזג עם היקום עם הסביבה,לא לנתח את מה שרואים במוחינו אלא לחוש ולחוות.כמו שרואים תינוק עם חיוך מאלף,התחושה שעוברת היא האמיתית. עלי להשיב ביתר עומק לענין,אולי בפעם אחרת,סליחה בברכה אביר

אביר אין זה אוהב והוגן מצידך

להעלות כזה נושא קיומי ולא לתת תשובה למי ששואל איך אנה ממך באחיותך לענות לחוכמית ולעזור להה לחוות את מה שאתה יודע כבר כי הרי מה שווה כל הידע שיש לנו על האמת והקיום אם אין אנו מלמדים אותו לאלה הרוצים לדעת אז אנה הרחב וענה לחוכמית ביתר פירוט והקדש מזמנך ואהבתך לתשובה.. אור ואהבה ממני אמיר

דרדרית

New member
האם הכל צריך לחוות??

היי אביר תשובות אומנם נותנות דעת אז- אשאל: איך חווים כאב? קופצים מהגג ונפצעים? האם כל דבר באמת צריך לחוות כדי ללמוד ממנו? מה רע ב- לדעת? מה רע באשליה? האם היא לא נותנת לנו תחושת אמת? האם החוויות האמיתיות שעברנו הן הן היחידות?? הייתי בסדנא מסויימת ובעיניים עצומות העביר אותנו המנחה לתחושה שאנחנו ברחוב מסויים בתל אביב, בשיא החום עד כדי צימאון, ראינו הכל דימיון, נפגשנו עם אנשים מוכרים והכל בדימיון. אח"כ יצאנו החוצה, היה לילה, הסתובבנו ברחוב מסויים וראינו וחווינו. תאמין לי אביר- שהחוויות שעברנו בדמיון היו ממשיות לא פחות מהחוויות האמיתיות!!! אז - החוויה לא הייתה אמיתית אבל נתנה את אותותיה במוח. היכן האשליה? היכן האמת? היכן העשייה? היכן המחשבה? - הכל במוח אביר. המוח לא מבחין כמו שאנחנו חושבים. הוא מתעתע בנו. גם הדעת והידיעה עוברת למוח. אנחנו במודע עושים את ההבחנות הללו. האני הפנימי והחיצוני שלנו לא תמיד מופרד. הוא שלם כשהוא אחד. אז האדם מאוזן. לא כן?? מקווה שתמצא את הפתרונות שלך. אני פשוט חיה ו....זורמת ללא ניתוחים מיותרים דרדרית

למעלה