החיקוי כתופעה

החיקוי כתופעה

הפעם אני מעלה נושא שכל היום מתלוצצים עליו אבל הגיע הזמן לדון עליו ברצינות. אני מדבר על זמרים שמחקים זמרים גדולים מהם. בקול, בצורת הגייה, בצורת הופעה או בכל דבר. הראשון שהתחיל עם זה היה מנדי גרופי על תקן אברהם פריד. כולם התלהבו וב"משפחה" לא גמרו אז להתלהב מזה. השני הוא כמובן אפרים מנדלסון על תקן בן דוד. השלישי הוא אחד בשם איתי כהן על תקן שטרייכר. הרביעי הוא ברוך עבוד על תקן יעקב שוואקי. כולם נכשלו כישלון חרוץ. רק מנדי גרופי עוד שורד איכשהו>>>

<<<

שורד. השאלה היא, מה מביא אדם מכובד לחקות מישהו אחר במקום להציג את מרכולתו הגנטית האישית? יותר מכעיס זה כאשר זה הופך להיות פלוס ברזומה של החקיין ונתפס כמעלה טובה ברפרטואר האישי שלו. אני זוכר הופעות של מנדלסון בחגים במתנס רוממה בירושלים. צעירי הצאן התלהבו ואילו אנו הבוגרים יותר קברנו את עצמנו ממבוכה. הנסיונות הכושלים לחקות את הקול העמוק של בן דוד יצרו תוצאה של בס צורמני וכבד. למה אנשים אצלנו מתביישים במה שחנן אותם הקב"ה?

כשלון ???

תלוי מה זה נקרא אצלך כשלון ?!?! מנדלסון מפוצץ בהזמנות להופעות באירופה באירועים שונים גרופי ברוך השם יש לו כל לילה חתונה ברוך עבוד מצליח יפה מאוד בארצות הברית את הרביעי הנני לא מכיר לצערי . אם הצלחה מתבטה במכירת קלטות ודיסקים אז יתכן שהם לא ממש הצליחו. אבל אם זה מתבטא בפרסום שגורם ליותר הזמנות לאירועים אני חושב שהם מאוד מאוד מצליחים .

מתנדב

New member
מנדי ג'רופי תמיד היה לו קול כמו של

פריד, הוא זמר מעולה, ויש לו הרבה הזמנות לחתונות, אנשים פשוט חוטפים אותו היום...

אני חושב שאתה טועה

לדעתי אין לזמרים הנ"ל כושר חיקוי אלא כך זה יצא שהקול שלהם דומה לזמר אחר. לגבי הצלחה ? אני חושב שאפרים מנדלסון הצליח מאד ללא קשר למה שהקול שלו דומה.

נכון ולא נכון

אמנם לאפרים מנדלסון יש בבסיס, ואני מדגיש- רק בבסיס, קול דומה לורדיגר אם כי הוא כמובן נחות הרבה באיכותו ביחס למקור, אבל מנדי גרופי וכל היתר הקול הטבעי שלהם פשוט לא קשור למקור אפי` לא בקשר עין. מנדי גרופי למשל מחקה רק את הקנייטשים של פריד אבל בקול, שים לב, הוא פשוט שונה.

החיקוי כהצלחה...

תסלח לי אבל מנדלסון מצליח מאוד והוא נחשב היום לזמר די גדול כנ"ל ג`רופי שלא הייתי משווה אותו לפריד כי אני למשל אוהב אותו יותר נפשיו, לגבי איתי כהן אז אם המחוקה יורד אז גם החיקוי יורד הבנת את זה ברוך?

aesh50

New member
הסרת ספק מליבי!

בויכוח שלך עם קומבינטור נטיתי לחשוב שאכן אתה מבין במוסיקה והטעם שלך מעדיף את מ.ב.ד. אבל עכשיו שכשכתבת שג`רופי עדיף עליך מפריד הוכחת שאין לך הבנה בסיסית במוזיקה.

נעלבתי עד עמקי נשמתי...

האמת היא שאת ג`רופי ראיתי הרבה יותר בהופעות ובחתונות ולדעתי הוא הרבה יותר חי ושמח ולכן אני אוהב אותו, אין לי בעיה שתחלוק עלי אבל להוכיח מכאן את מה שאמרת לא הייתי מוכיח.

ועוד דבר...

אתה צריך להבין שיש אנשים, כן כן אנשים עם שתי עיניים אף ואוזן שלא כל כך אוהבים את פריד, וקח לך את זה לתשומת ליבך.

אתה סותר את עצמך

בהודעה אחרת אמרת שאם הוא היה רואה את פריד בחתונות הוא היה אוהב אותו פי מאה.

זאת לא סתירה...

לשיטתו פריד הוא פי מאה יותר טוב מג`רופי אך מורדכי טוב מפריד פי מאתיים.

למעלה