החירשים חסמו את הכניסה למתחם הכנסת

30 יום לשביתת החירשים

הממשלה - חירשת. ההדברות הסתיימה אמש בלא כלום. הממשלה: "נתן על פי המצב במשק" מה ינתן??????? מתי ינתן?????? כל ההסכמים שנחתמו בעל פה ובכתב לא הניבו פירות. אלא גזירות כלכליות כמו: עלית מחיר הדלק ב-7 אגורות לליטר?????. עליה בתעריפי הטלפון, 14,5 אגורות לדקה שיחה ביום. כדי שלא תשאר לנו אגורה מהקצבה הזעומה להתקשר למוסדות ציבור שהמענה שמקבלים מהם הוא לאחר המתנה ארוכה? שכר הדירות עולה בגלל עלית הדולר ומה לא? ואת שהבטיחו גם כן לא רואים. נח להם כך בכסאות המרופדים! כל מה שסוכם ממילא יורד בדלת האחורית עוד לפני שניתן??????. חומר למחשבה.

החירשים חסמו את הכניסה למתחם הכנסת

החירשים חסמו את הכניסה לכנסת החירשים צפרו אתמול בצופרים וחסמו את הכניסה לכנסת, בהפגנה שנועדה לעורר תשומת לב שרים וח"כים לשביתת השבת הנמשכת 30 יום בקרית הממשלה. היום תתקיים, פגישה בין ראשי המאבק לבין מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אולי יצא עשן לבן?

צלף

New member
לפי הידיעות בעיתונות

הפגישה עם מנכ"ל ראש הממשלה בוטלה עקב לחץ משרד האוצר שרוצה לנהל את המו"מ בעצמו, כדי שלא יהיה מצב כמו בשביתת הנכים שמנכ"ל המשרד התחייב להסכם בלי שנועץ עם האוצר... מקור לידיעה הארץ

שביתת ציבור החירשים ליום ה-32 ../images/Emo104.gif

ואין חדש. האוצר מנסה לתרפד גם את המעט שיש, כל הנסיונות להשיג משהוא ???????????????????. ובזמן פיגוע בן ישנם כל כך הרבה חללים, התקשורת איננה מפרסמת מספרי פקס לטובת ציבור זה וכתוביות. אני מתביישת!

צלף

New member
עקב עתירה, קצבת נכות מלאה עד גיל 18

עקב עתירה, קצבת נכות מלאה עד גיל 18 כל הזכויות שמורות לארץ כ2,000- ילדים חירשים וחולים יקבלו מעתה קצבאות נכות מלאות, בעקבות עתירה לבג"ץ. את העתירה הגישו דוד הרפז, אב לילדה חירשת, ועמותת "שמע". נטען בה, באמצעות עורך הדין יעקב פרצוב, כי המצב שבו ילדים חירשים מקבלים קצבת נכות מלאה עד גיל שמונה, אך רק 50% מהקצבה מגיל 8 עד 14, ו70%- מגיל 14 עד 18, לוקה בחוסר סבירות קיצונית ומהווה אפליה. מתשובת הפרקליטות לעתירה מתברר שהמדינה מסכימה לשנות את התקנות כך שכל ילד חירש יקבל קצבת נכות מלאה עד גיל 18. עוד מתברר, כי האוצר מסכים להרחיב את ההסדר כך שגם כמה מאות ילדים הלוקים במחלות שונות ומקבלים קצבה חלקית החל מגיל 14 יקבלו קצבאות מלאות. מדובר בילדים שמקבלים טיפול בדיאליזה, טיפול למניעת דחייה של השתלות ועירויי דם לטיפול בטלסמיה והמופיליה. רותי סיני

מגיל 18 ומעלה

יפסיקו חס וחלילה לחיות? התרופות והמכשור עולים סכומים גדולים ביותר שאינם כלולים בחלקם בסל הבריאות. מה יקרה אז???? ילכו להלחם עם ועדות רפואיות כדי לקבל את מה ש-הוועדות אינן נותנות? או ימשיכו לשבת ליד משרדי הממשלה כדי לקבל את הזכות לחיות בכבוד????

צלף

New member
כבדי שמיעה וחרשים מעל גיל 18

אלו שמשכילים זכאים לשיקום מקצועי שבד"כ כולל כיסוי הוצאות שכר לימוד + קצבת נכות + הוצאות לאבזרי עזר לצורך לימודים. הבעיה שזה ניתן רק פעם אחת. למשל אני למדתי תואר ראשון בפיסיקה (והמשתי לתואר שני) עד שגילתי שפיסיקה לא מתאים לכבדי שמיעה כמקצוע... אז הייתי צריך ללמוד מחשבים שמתאים יותר. וגם במקצוע הזה אני צריך לצאת כל הזמן להשתלמויות כדי לשמור על הרמה המקצועית... והראש מתפוצץ מרוב השכלה...

צלף

New member
כבדי שמיעה וחרשים מעל גיל 18

אלו שמשכילים זכאים לשיקום מקצועי שבד"כ כולל כיסוי הוצאות שכר לימוד + קצבת נכות + הוצאות לאבזרי עזר לצורך לימודים. הבעיה שזה ניתן רק פעם אחת. למשל אני למדתי תואר ראשון בפיסיקה (והמשתי לתואר שני) עד שגילתי שפיסיקה לא מתאים לכבדי שמיעה כמקצוע... אז הייתי צריך ללמוד מחשבים שמתאים יותר. וגם במקצוע הזה אני צריך לצאת כל הזמן להשתלמויות כדי לשמור על הרמה המקצועית... והראש מתפוצץ מרוב השכלה...

Brendan

New member
לחזור לשולחן הדיונים

הודעה לעיתונות מטעם דובר משרד האוצר: ------------------------------------ האוצר קורא לנציגי החירשים לחזור לשולחן הדיונים לאלתר כותרת: דיונים מעמיקים התקיימו בין נציגי הממשלה ונציגי החירשים לאורך מספר פגישות בין הצדדים. כוונת נציגי הממשלה בפגישות אלו הייתה להביא לסיום השביתה ולהגיע לפתרון אשר ייתן מענה לדרישות העיקריות של החירשים. בדיונים השתתף הממונה על התקציבים, אורי יוגב. כל זאת, בשעה שמתקיימים בכנסת דיונים על הפחתות משמעותיות בקצבאות המוסד לביטוח לאומי ובתקציבי משרדי הממשלה. חרף המצב הכלכלי הקשה והצורך לבצע הפחתות משמעותיות בתקציב הממשלה, הוצעה לחירשים חבילת הטבות אשר נותנת מענה לדרישותיהם העיקריות ובכללה סל תקשורת חודשי בגובה 288 שקלים לחירש העובד. למרות זאת, חזרו בהם החירשים והעלו את דרישותיהם מעבר לדרישות ההתחלתיות, מה שמנע התקדמות במשא ומתן. חבילת ההטבות שהוצעה לחירשים כללה את סל התקשורת שביקשו, הגדלה בשעות התרגום אשר להן הם זכאים, וסכומים משמעותיים לציוד מיוחד. ----------------------------------------------------- לינק להודעת הדובר כאן

למעלה