החלבון עוברי יצא לא תקין

החלבון עוברי יצא לא תקין

התחלתי לבכות עכשיו כמו ילדה קטנה,אתמול ההיתי אצל הרופאת נשים שלי, מהמעבדה פיקססו לה את תוצאות החלבון עוברי למי שמבינה: הסיכון לפי הגיל והבדיקות 1:79 ולפי גיל בלבד 1:1127 . ליד התוצאה של הגיל והבדיקות היתה כוכבית שאומרת שיש לפנות מיד למכון הגנטי בתאום עם הרופא המטפל. בקיצור אני כבר נכנסת עוד מעט לשבוע 19 ולכן אני חייבת לבצע את הדיקור מי שפיר. מי עשתה את הדיקור מי שפיר ? ומה אפשר לספר לי על זה? מבקשת עידוד... חני

גלידוש

New member
זה עוד לא אומר כלום

גם לי היו תוצאות לא טובות של חלבון עוברי, התקשרו אלי מהמעבדה בבי"ח להגיד לי את זה ולקבוע לי תור ליעוץ גנטי. הלחץ כמובן היה בשמיים. הלכנו ליעוץ גנטי שם הפנו אותנו לבדיקת מי שפיר והבדיקה יצאה תקינה לגמרי. שמעתי על כ"כ נשים שהתוצאות של החלבון עוברי יצאו לא תקינות ובסוף התברר שהכל בסדר. אני ממליצה לך לעשות את בדיקת מי שפיר, זה לא מאוחר מידי. אל תלחצי ואני מקווה שהכל יהיה בסדר. המון בהצלחה.

אמאילי

New member
תקבעי מהר בדיקה, אבל תשתדלי

לא להלחץ ידוע שחלבון עוברי היא בדיקה סטטיסטית בלבד ובהרבה מקרים שגויה. מי שפיר זה לא נורא. נכון שיש סיכוי של חצי אחוז להפלה, אבל במקרה שלך אין לך אפילו התלבטות. אני עשיתי אצל ד"ר רוזן (הבדיקות המקדימות היו טובות, זו היתה בחירה שלנו) בבי"ח מאיר הבדיקה לוקחת - דקה. והכאב הוא של דקירה ולא יותר. נראה לי שבמקרה של תאומים בכל מקרה כדאי לעשות מי שפיר ועפ"י תל השומר - אפשר לעשות מי שפיר עד שבוע 21, אבל שבוע 19 זה ממש טוב. מחזיקה לך אצבעות
אמא של אילי

להרגע ומהר !

עובדה שחלבון עוברי היא בדיקה סטטיסטית וכבדיקה כזה הדברים הם לא שחור או לבן גם אם התוצאות נמוכות זה לא אומר שום דבר לא להלחץ זה הכי חשוב בקשר לדיקור לא עשיתי אבל שווה לך לעשות רק בשביל השקט שלך ובבקשה להרגע!!!!

היי רוני

גם לי יצא בזמנו תשובה גבולית (1:461)ומאוד נלחצתי, בכיתי במשך שבוע אבל החלטתי לעשות את בדיקת מי השפיר והיום אני לא מצטערת כי אני רגועה וידעת בוודאות שהכל בסדר. ביצעתי את הבדיקה בתל השומר אצל דר' אברהם אדריאן, רופא מקסים! גיסתי עשתה אצל הרופא שעובד איתו דר' ברוך פלדמן- גם מומלץ אני רוצה לומר לך משהו שגם לי אמרו שקיבלתי את התוצאות של החלבון עוברי, זה אומנם לא כל כך עזר אבל בכל זאת צריך לזכור שזו בדיקה סטיסטית, כדאי לעשות את המי שפיר ואני בטוח שהכל יהיה בסדר. מאחלת לך המון
שגית

mili999

New member
גם אני

לי היה חלבון עוברי גבוה ועשיתי מי שפיר באיכילוב, התוצאה תקינה. שמעתי על המון תוצאות כמו שלי ובמי שפיר הכל תקין. המי שפיר בכלל לא כאב לי, נחתי הרבה אחרי והיה לי קשה נפשית עם הבדיקה, אבל אין כמו לקבל את התוצאה המרגיעה. המלצה - תעשי את הבדיקה (אם את מחליטה לעשות) כמה שיותר מהר כדי לגמור עם זה. אל תתדאגי בקשר לשבוע - אני עשיתי בשבוע 21.

rinutza

New member
זה עדיין לא אומר כלום. יש לי חברה

שהתוצאה המשוכללת שלה היתה 1:50 - היא כמובן עשתה מי שפיר אבל יש לה היום תינוק בריא ומדהים בן חצי שנה - בכל דבר יש טעויות, בטח בבדיקה סטטיסטית. לא לדאוג.

ליזי38

New member
חלבון

עוברי של 1:28
בכיתי יללתי הרגתי את עצמי מחרדות ופחדים, עשיתי מי שפיר והכל תקין. תנסי לא להעלות את רמת החרדה שלך יותר מידיי תעשי מישפיר (לא נעים אבל לא נורא) והכל יהיה בסדר. בהצלחה

דנהקמה

New member
רינוצ' מתי התל"מ שלך../images/Emo149.gif../images/Emo127.gif../images/Emo35.gif../images/Emo41.gif

את לא אמורה כבר.... (מצטערת שנדחפתי לשרשור).

rinutza

New member
ב-10.03.2003 - אבל ככל שעוברים

הימים אני מקווה שהוא יחליט לצאת קודם - הוא כבר ממש כבד.

מיכלקו

New member
לי היה 1:110 בהריון הקודם

ומה אני אגיד לך, הילדה איינשטין קטנה. ועכשיו ברצינות: בדיקות החלבון העוברי מאד לא מדויקות. לא חסרות כאלה שקיבלו תוצאות כמו 1:4 והכל היה תקין, ולהיפך: כאלה עם תוצאות טובות שהתגלו אצלן בעיות. אז באמת כדאי להרגע. אם עשית שקיפות עורפית, חשוב לראות את התוצאה: היא משקפת יותר מאשר החלבון העוברי. אני עשיתי דיקור מי שפיר בשני ההריונות מתוך החלטה מראש וללא קשר לתוצאות. לא מפחיד, לא כואב ובטכנולוגיות של היום, אם עושים אצל רופא טוב, לא מסוכן. ועדיף הסיכון להפלה חו"ח כתוצאה ממי שפיר, על גידול ילד עם מומ גנטי. זו הסיבה שעשיתי. שיהיה בהצלחה.

מאז

New member
תגידו, למה עושים בכלל את הבדיקה הזו

מאז שאני כאן בפורום, נתקלתי כבר פעמים רבות בשרשור דומה לזה (מישהי שקיבלה תוצאה לא טובה בחלבון עוברי, נלחצה, וכולם הסבירו לה איך זה לא מעיד וזו בדיקה לא אמינה, בצירוף סיפורים מרגיעים). אם זה ככה, אז למה בכלל לעשות את הבדיקה? נראה שהיא סתם מלחיצה בלי סיבה! מה דעתכן?

lulyK

New member
אני באמת לא רציתי לעשות

אבל נאמר לי שבודקים גם משהו שקשור לתפקודי שליה (לא זוכרת בדיוק). יש עם הבדיקה הזו המון אזעקות שווא, האמינות שלה עומדת על 65% (לעומת כמעט 90% של השקיפות העורפית) אבל כרגע לפחות זה מה שמשרד הבריאות החליט לתת לנו. אני בסוף כן עשיתי אותה, גם בגלל שהרופאה שלי בכ"ז המליצה לי, וגם בגלל שרציתי להוסיף מה שיותר נתונים סטטיסטיים לחישוב (לא רציתי לעשות מי שפיר)

לזכור שזאת תוצאה סטטיסטית בלבד

כבר דובר כאן רבות כמה שהבדיקה הזאת מלחיצה. התשובה היא סטטיסטית בלבד. חוץ מזה, שאם אני זוכרת נכון, לפעמים יש בעיה עם התוצאות בהריון עם תאומים. אז קודם כל, אני עשיתי מי שפיר למרות שהתוצאה אצלי הייתה מצויינת. אני יכולה לספר לך שיש סיכון להפלה וצריך לקחת אותו בחשבון. למרות זאת - אנחנו החלטנו לבצע את הבדיקה בשני ההריונות, למרות הסיכון. הבדיקה עצמה (הדקירה) אורכת בדיוק 2 דקות ולי היא כאבה הרבה פחות מבדיקת דם. והכי חשוב ללכת לרופא מקצועי!! אז שיהיה בהצלחה

תודה רבה רבה לכולכן,אתן מקסימות

טוב,נכון לעכשיו,העיניים שלי עוד שורפות,עוד לא כ"כ נרגעתי,מקווה לטוב. דיברתי עם הרופאת נשים שלי ,היא דיברה עם המעבדה הראשית בירושלים,עם המנהלת ,כפי הנראה,הם טעו בחישוב גיל ההריון שלי,בשבוע אחד,משום שהווסת האחרונה שלי היתה ב 15.10 ,אבל באולטרסאונד האחרון הרופא אמר שנקלטתי יותר מאוחר לכן נחשב את הווסת האחרונה בתאריך 22.10 , אז הרופאה שלי ביקשה מהמנהלת שתכין חישוב מדויק כפי הנדרש,והמנהלת אמרה שהיא תכין מחר (היום הם לא עובדים בירושלים) אבל היא אמרה שטעות של שבעה ימים,סביר להניח,לא תשתנה בהרבה,היא אמרה שבדר"כ יש תשובות חריגות כשיש להם פער של גיל ההריון ב 10 ימים ויותר. טוב,בקיצור היה סיפור ארוך יותר,פשוט עייפתי מלספר. אגב,אני לא בהריון עם תאומים,יש לי בבית שיהיו בריאות תאומות בנות ארבע וחצי ועכשיו אני בהריון עם עובר אחד. תודה רבה לכולכן על החיזוקים. חני

Patty

New member
אל דאגה!! זה קל להגיד אבל לפחות

תנסי להירגע. אני קיבלתי תוצאה 1:45 וגם נלחצתי ועשיתי מי שפיר בבלינסון וברוך ה' יצצאה תוצאה תקינה בהצלחה!!

ayush

New member
פטי ../images/Emo24.gif מה שלומך ??? נעלמת !

באיזה שבוע את כבר ? ואיך המרגש ?

יש לי חברה של 1:9

היא עשתה מי שפיר והקטן היום עולה לכיתה א' אז אין הרבה מה לידאוג. תעי מי שיר ותמשיכי עם חיוך

יש לי חברה של 1:9

היא עשתה מי שפיר והקטן היום עולה לכיתה א' אז אין הרבה מה לידאוג. תעי מי שיר ותמשיכי עם חיוך

בתי91

New member
רוצה לעודד אותך! ../images/Emo24.gif

אני קוראת את הפורום 6 חודשים וכל-כך הרבה פעמים קראתי הודעה בדיוק כמו שלך, ואחרי מי שפיר הכל היה בסדר. אני לא אומרת שלא צריך להתייחס לתוצאה - צריך ללכת לעשות מי שפיר. אבל... הבדיקה מאוד מיושנת ויש עליה הרבה ביקורות של רופאים שאומרים שאין בה טעם כי אחוז הטעויות שלה גבוה, ובכלל אם המדינה היתה מוציאה אותה מסל הבדיקות כבר ממזמן לא היו מתייחסים אליה.

למעלה