החלה שנה"ל בבי"ס לאמנות תיאטרון הבובות בחולון

השבוע הראשון ללימודים ../images/Emo99.gif../images/Emo171.gif../images/Emo202.gif

כמה תובנות התחלתיות: איך בית הספר? ---> אדיר! מורים נחמדים ומאוד מלומדים, קבוצות לימוד קטנות ואנשים מאוד מעניינים! איך הנסיעות לשם? ---> לא נורא בכלל! איך האירוח? ---> מושלם, היה שולחן קפה ועוגיות במשך השבוע הראשון וזה ממש ממש נעים שחושבים על כל פסיק בדרך... יש אפילו מיקרוגל לחמם אוכל, אז הבאתי ולא אכלתי ג'אנק! אומרים שכל ההתחלות קשות, אבל השבוע הזה לא היה קשה בכלל- הכרתי הרבה אנשים בכל מיני שיעורים ופגשתי טכניקות חדשות לעבודה על בובות- משחק ובנייה גם יחד. היה לי שיעור מעניין ביותר על פרויד- מעניין שבאוניברסיטה לא יודעים להסביר בכזו פשטות את התאוריה שלו...
למדתי שלא כל-כך קל להפעיל בובת מוט (היד כואבת אחרי שמחזיקים אותה מעל הראש ב90 מעלות במשך הרבה זמן) ומצד שני שיש מקום לפתיחות גדולה בנושא של הכנת בובות ואפשר ליצור כל-כך הרבה דברים לא קונבנציונאליים... אז איך לומר- אני
שהיה לכולם שבוע מצויין ואני מחכה למפגש כבר.... (צ'ופרים עליי!)

ברור שאפשר...

אני לומדת בבית הספר לתיאטרון בובות בחולון- במסלול בובנאות והפעלה וגם במסלול תאטרון בובות ככלי טיפולי זו השנה הראשונה שלי שם

יעל0403

New member
אאההה בחולון

גם אני לומדת שם שנה שניה אני לומדת את הקורס אנטומיה ובתכנון שלי לקראת שבוע הבא להצטרף לקורס נוסף עקב זה שהקורס שלי לא נפתח באיזה קורסים את משתתפת אם אפשר לשאול

יעל0403

New member
שחושבים על זה

פימו בובת מוט טיפולי שמעתי את זה מתי שהוא השבוע יכול להיות או שאני חולמת

וואו, נשמע כייף !!

אין ספק שאם הייתי גרה במרכז הייתי גמני סטודנטית במרכז ... ואגב לא הגבתי לך אז בשירשור אבל עבודות הפימו שלך יפהפיות !!

החלה שנה"ל בבי"ס לאמנות תיאטרון הבובות בחולון

בשעה טובה, בשמחה ובהתרגשות נפתחה השבוע שנה"ל תש"ע בבית הספר לאמנות תיאטרון הבובות בחולון. השנה לומדים בביה"ס מעל 100 סטודנטים. פרופיל הסטודנטים הולם את תפיסת עולמנו: מגוון גילאים, רב תרבותיות, אינטגרציה של ניסיון חיים, סקרנות וכישרון. יחידים ומיוחדים שנאספו יחדיו כדי להתמסר לתהליכי למידה. בהצלחה לכולם! ב-17/12 נקיים ערב חגיגי לבוגרי המסלולים "תיאטרון בובות ככלי טיפולי" ו"אמנות הקרנבל בקהילה" על המסלולים: 1. "תיאטרון בובות ככלי טיפולי" - מסלול ללימודי תעודה המקנה הכשרה מקצועית בהנחיית קבוצות ובהנחיית מפגשים אישיים, באמצעות שימוש בטכניקות וכלים מתחום תיאטרון הבובות. ריכוז המסלול: דר ' נטע אורן. כבר השתלבו במקומות עבודה ב: מרכזים טיפוליים, בתי ספר, פנימיות ופרוייקטים מיוחדים עם אוכלוסיות מגוונות:פנויים-פנויות, נפגעי נפש, עולים חדשים מאתיופיה וילדים עם קשיים חברתיים ורגשיים. 2. "אמנות הקרנבל בקהילה" - מסלול הלימודים מקנה למשתתפים בו הכשרה מקצועית בהנחיית קבוצות בקהילה, בנייה ועיצוב בובות ענק ומסכות למרחב הציבורי. תוכנית הלימודים מקנה ידע מעשי בתחומי הבנייה, העיצוב וההפעלה של בובות ומסכות קרנבל. בנוסף, משתלמים הסטודנטים בהנחיית קבוצות ועבודה בקהילה על מאפייניה הייחודיים. הלימודים כוללים שיעורים בבית הספר, התנסות מעשית ב"עדלאידע" ועבודה קהילתית עם מגוון קבוצות בעיר חולון. מלגות לימודים מיוחדות מוענקות למתחייבים לעבודה במרכזים הקהילתיים בחולון. העבודה - בשכר.

ברכות לאילן, למורים,לעובדי המרכז ולתלמידים

לרגל פתיחת שנת הלימודים החדשה בבית הספר של המרכז בחולון
זו אכן שעה טובה, שמחה ומרגשת ואני מאחל לכולם שנה נפלאה, קסומה, מפתיעה ומלאת ידע והתנסויות מגוונות
לא יודע אם שמת לב להודעה שהעלתה חבובית ובה היא מתארת את חוויותיה משבוע הלימודים הראשון, את אותה התרגשות הנושבת מדבריך ואולי אף יותר ( טוב, היא צריכה גם לנהל... ) חשתי כשקראתי את מה שתארה לנו לכן אני גם משרשר אותה להודעה זו על מנת שחברי הפורום יוכלו לקרוא אותן יחד. שוב בהצלחה לכם הצלחה שלכם היא הצלחה של כולנו

אופסססס תיקון טעות

כמובן שהתכוונתי לכתוב: ( טוב, היא לא צריכה גם לנהל ) ברח ה: הלא הנה תוקן

אכן פספתי את ההודעה של חבובית

תענוג לקרוא ולדעת איך הדברים נראים מצד ה"משתמש". לגבי הקפה, בשבוע הבא הסטודנטים יתבקשו להביא כוס זכוכית או ספל לעצמו/לעצמה - לא מקמצנות, מסיבות אקולוגיות. אותי קצת היה קשה לראות שם השבוע היות שהייתי עמוק בנבכי העבודה על האתר (יש מצב שעלייתו לאוויר תדחה ביום - מקווה שלא).

ידעתי שתשמח לקרוא ולכן הסבתי את תשומת ../images/Emo23.gif

אכן תענוג!!! הצטערתי לשמוע שיש סיכוי שעלייתו תדחה אם כי יום זה לא נורא כ"כ ולמרות זאת נשמח שיעלה כמתוכנן ידע אותנו כשתדע סופית בבקשה אם חלילה המועד ידחה תמיד נוכל להאשים את שעון החול שהעלתי עם ספירת הימים עד לתאריך המקורי מי יוכל לבוא בטענות?! בכל זאת זה שעון חול...לא רולקס. שבוע טוב והמשך הנאה גם משבוע הלימודים השני

הי חבובה שלנו

כבר אתמול קראתי את הודעתך וחשבתי שאוכל להגיב עליה בשעות הערב במקביל להשתתפותי בפינה של חגית אבל... תיכנונים לחוד ומציאות עוד יותר לחוד וכנראה שאכן תיכנונים טיבם להשאר ברוב המקרים בשלב התיכנון אז השתנו לי התוכניות ובסופו של דבר לא סיפרתי על השבוע שלי וגם לא הגבתי לדברייך שברגע שקראתי התרגשתי כ"כ ממה שתיארת וסיפרת... ממש שומעים ומרגישים את ההתלהבות והשמחה שלך מתוך הכתוב. בהחלט מוסיפים לתחושה הטובה מעצם הלימודים גם האכפתיות, המחשבה והדאגה לכל הפרטים מסביב עד לקטנים שהזכרת כ " תובנות התחלתיות " חברים מענינים ללימודים ומורים כמו שהזכרת באמת הופכים את הכל לחוויה שמגמדת הכל, כמו הנסיעות שנראו מאיימות ועכשיו ממש לא!!!!! וגם אכלת ולא ג'אנק פוד - מה יכול להיות מושלם לא יותר
אני משוכנע שעוד תלמדי טכניקות רבות ומגוונות שישמשו אותך לכל החיים ולגבי פרוייד - כמה קל ונעים יותר כשהכל נעשה באהבה ומתוך אמונה והתלהבות ולא כשהפרופסור או המרצה כבר עייפים מעצמם...אני מאמין שהבנת את כוונתי
גם את הכאבים ביד, בכתפיים ואפילו בגב שנוצרים בעת הפעלת בובות מוט ( שאני אגב מאוד אוהבבבב ) אני מכיר באופן אישי בתחילת דרכי עבדתי בתיאטרון שרוב הצגותיו התבססו על בובות מסוג זה תוסיפי לזה שהן לא תמיד נבנו באופן מקצועי והיו כבדות ומסורבלות ולך תפעיל ותשחק תוך כדי במשך 50 דק'
אבל כמו כל דבר מתרגלים, לומדים לעשות את זה נכון יותר...הכאבים אולי לא נעלמים לגמרי אבל עוצמתם פוחתת. אני שמח שאת
התיאור שלך הפך גם אותי ל
מבלי שהייתי שם ועל כך ועל השיתוף - תודות לך
גם אני מחכה למפגש שלנו בקוצר רוח, עם או בלי צ'ופרים ( למרות שאני מה זה אוהב צ'ופרים
) שבת חמימה ונפלאה לך

למעלה