החלום ושברו

החלום ושברו

שלומות, שאלתי פעם את השאלה הזו בפורום עברית בנענע, קיבלתי תשובה אחת לא מספקת ועוד תשובה ממש ממש לא מספקת (ליגלגה על שמי בפרהסיה) מאיזו אחת שמכנה את עצמה בשם של שורש מסויים, אז לדאבוני אני נאלץ לשאול את אותה שאלה בפורום כבוד זה. המושג "חלום ושברו" מדבר על "שברו" = פתרונו של אותו חלום ? או החלום שנשבר ואיננו עוד. בתודה מראש אפצ'י.

ת י א ה

New member
זה מה זה פשוט

אני חושבת... חלום שלא התגשם. משהו שמאוד מאוד רצית בו והוא לא קרה, לא התממש. זה בעצם אכזבה גדולה.

גנגי

New member
לבריאות.../images/Emo8.gif

יש בנענע אנשים איומים, שורשים איומים, לגלגנים איומים. מי בכלל נכנס לשם! בוא אלינו, יא אפצ'י, לכבוד הוא לנו!
אנחנו לא נשבור לך את החלום!

גרי רשף

New member
במקור זה פתרון החלום (שבר=הסבר)

בימינו זה קיבל משמעות חדשה כפי שציינת. חלומות פז!

מוגג

New member
והמקור שופטים פרק ז

יג וַיָּבֹא גִדְעוֹן וְהִנֵּה-אִישׁ מְסַפֵּר לְרֵעֵהוּ חֲלוֹם וַיֹּאמֶר הִנֵּה חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְהִנֵּה צְלִיל לֶחֶם שְׂעֹרִים מִתְהַפֵּךְ בְּמַחֲנֵה מִדְיָן וַיָּבֹא עַד-הָאֹהֶל וַיַּכֵּהוּ וַיִּפֹּל וַיַּהַפְכֵהוּ לְמַעְלָה וְנָפַל הָאֹהֶל. יד וַיַּעַן רֵעֵהוּ וַיֹּאמֶר אֵין זֹאת בִּלְתִּי אִם-חֶרֶב גִּדְעוֹן בֶּן-יוֹאָשׁ אִישׁ יִשְׂרָאֵל נָתַן הָאֱלֹהִים בְּיָדוֹ אֶת-מִדְיָן וְאֶת-כָּל-הַמַּחֲנֶה. {פ} טו וַיְהִי כִשְׁמֹעַ גִּדְעוֹן אֶת-מִסְפַּר הַחֲלוֹם וְאֶת-שִׁבְרוֹ וַיִּשְׁתָּחוּ וַיָּשָׁב אֶל-מַחֲנֵה יִשְׂרָאֵל וַיֹּאמֶר קוּמוּ כִּי-נָתַן יְהוָה בְּיֶדְכֶם אֶת-מַחֲנֵה מִדְיָן. מעניין שמשמעויות השונות של שבר מרומזות כאן - 1- במובן תבואה, מזון "צְלִיל לֶחֶם שְׂעֹרִים". 2- במשמעות פתרון המשבר את האוזן. 3- ובמשמעות הפשוטה של נפץ ומכה - 20 וַיִּתְקְעוּ שְׁלֹשֶׁת הָרָאשִׁים בַּשּׁוֹפָרוֹת וַיִּשְׁבְּרוּ הַכַּדִּים וַיַּחֲזִיקוּ בְיַד־שְׂמאוֹלָם בַּלַּפִּדִים וּבְיַד־יְמִינָם הַשּׁוֹפָרוֹת לִתְקוֹעַ וַיִּקְרְאוּ חֶרֶב לַיהוָה וּלְגִדְעוֹן׃ 21 וַיַּעַמְדוּ אִישׁ תַּחְתָּיו סָבִיב לַמַּחֲנֶה וַיָּרָץ כָּל־הַמַּחֲנֶה וַיָּרִיעוּ וַיָּנִיסוּ (וַיָּנוּסוּ)׃ 22 וַיִּתְקְעוּ שְׁלֹשׁ־מֵאוֹת הַשּׁוֹפָרוֹת וַיָּשֶׂם יְהוָה אֵת חֶרֶב אִישׁ בְּרֵעֵהוּ וּבְכָל־הַמַּחֲנֶה וַיָּנָס הַמַּחֲנֶה עַד־בֵּית הַשִּׁטָּה צְרֵרָתָה עַד שְׂפַת־אָבֵל מְחוֹלָה עַל־טַבָּת׃ ןלא נשכח כי גם השם גדעון קשור לניתוץ וגדיעה. וכמובן שברי רגליה של המנכלית היקרה.

גרי רשף

New member
../images/Emo171.gifואם כבר שרים שירי תהילה לנעמי..

..נעמי התנכית היא מימי שפוט השופטים (כלתה של רות), והימים ימי קציר השעורים. אכן- כלי נגינה ומיתרים סובבים בחלומי!

דווקא נעמי הזאתי

חמותה של רות היתה אישה מאוד אמביציוזית ומלאת יוזמה. דחפה את הכלה שלה יפה יפה כדי שזו תשיג לה את הבעל המועדף ותביא בסוף לעולם את השלשלת שממנה יצא דוד המלך

אוֹחַ

New member
רות זו - היתה לה דרך משלה להתמודד

עם פולניות: "כי אל אשר תרצעדי ארצעד, באשר תליני אלין, עמך עמי ואלוהייך אלוהי. באשר תמותי - אמות!"

גנגי

New member
נכון, תבורך,

מצאתי את מי להאשים. תרנגולת, בואי הנה שנייה, מה זה צריך להביע הכרעיים האלה שלך? את יודעת מה קרה לי בגללך? את לא מתביישת להסתובב לי ככה בפורום עם הכרעיים האלה ולשבור לי את ההליכה? את רוצה שאני אעשה ממך מרק?

נֵץ

New member
צאן ברזל =

כבשים שבזמן הגז מפיקות צמר פלדה... (בדיחה עם זקן עד הרצפה)

אל תמות.

ההדגשה אינה במקומה. באשר תליני אלין - זו הופלניות האמיתית! שלילנד
מחַלֵקֵת תלונות הציבור.

למעלה