החלום - סיפור קצר

רותי 11

New member
החלום - סיפור קצר

החלום פורסם ב משלים וסיפורי זן
סיפור בודהיסטי שאספתי מסיפוריו של טל.

היה היתה אישה שחלמה חלום.בחלומה, רדפה אחריה דמות מגודלת, שהיתה חצי גבר וחצי מפלצת.
היא ברחה ממנו בהיסטריה כשחולפת בכל רחובות העיר וככל שרצה מהר יותר
כך הגביר הגבר- מפלצת את מהירותו. לפתע נתקלה האישה בחומה ענקית.
כאן כשל כוחה וכבר לא היה לה לאן לברוח. עמדה משותקת באימה ובמוחה מתרוצצים עשרות תסריטי בלהה על הצפוי לה,
ואז, בהחלטה אמיצה להתייצב מול הצפוי, הסתובבה לעבר הרודף שאת נשימותיו
המאיימות כבר חשה בעורפה ושאלה :"מה אתה מתכוון לעשות לי?"
והוא, שתק, התבונן בה וענה:
"אני??? אין לי מושג, החלום הזה - שלך".

כי כך חלומות, כמו דמיון יכולים להפוך את הבלתי אפשרי- לאפשרי ומעשי.
המשיכו לחלום ותחשבו על זה.

MTFNK

New member
אבל בחלום רגיל אין לנו באמת בחירה. קורה מה שקורה...

בגלל זה גם יש לנו סיוטים - חלומות שהולכים בדיוק למקומות שמהם אנחנו הכי פוחדים ולפעמים זה יכול להיות גם דברים הזויים שקורים בחלום.
&nbsp
לעומת חלומות צלולים שבהם אנחנו מכוונים את החלום ואפשר גם לבחור להתעורר מהם בכל רגע

הקושי שלי בסיפור

הקושי שלי בסיפור המקסים הזה שגם אם חולמים חלומות ומכוונים מטרה והכל ברור ונהיר בחלום היקום בסוף שולח/מכוון אותנו למה שטוב לנו -לטובתנו העליונה ולא בהכרח למה שאנחנו רוצים
האם יש דרך להסביר את הסטירה בין הדברים ?

רותי 11

New member
אנחנו תמיד מכוונים למה שאנחנו משדרים

נכון זה לא תמיד עומד בכפיפה עם הרצונות שלנו
כי להזכירך המנהל הגדול זה התת מודע ולא המודע

אז איך בעצם שולטים בחלומות שלנו הרי אין לנו שלידה על התת מוד

מודע
האם צריך להיות בעבודה עצמית של להבין את התת מודע , בכוונה רשמתי להבין ולא להקשיב
דנה

הדרך לחלום צלול

שזה שליטה בעולם החלומות זה בגדול לפי מה שהבנתי ( אך לא ניסיתי כי אני מעדיפה חלום ספונטאני עם מסרים ולא מתוכנן),
להגביר מודעות ולהכניסה לחלום יש כל מיני טכניקות לשם כך לדוגמא לרשום חלומות לספור את אצבעות ידייך בחלום
כל מיני טריקים ושטיקים שיאמנו את המוח הישן להיות מודע לעולם החלום.
ככול שהמודעות גוברת השליטה במתרחש בחלום גוברת בהתאמה

אם היקום שולח אותנו להיכן שטוב לנו

אולי היקום יודע יותר טוב מאיתנו מה אנחנו באמת צריכים ורוצים. כי אני לפחות יודע... שמה שאני רוצה הוא שיהיה לי טוב, והדברים שאני רוצה באופן אישי, הם דברים שאני מאמין שיעשו לי טוב. כך שאני אישית לא רואה שום סתירה. או שלא הבנתי אותך נכון

היי חברים

אני אנסה לחדד קצת את כוונתי
אני יכולה לחלום ביום ובלילה לזכות בלוטו ובעצם להיות אדם מאד עשיר וכל הזמן בחלמות זה יהיה נוכח והייקום לא ישלח לי זכייה בלוטו או לא יעזור ה לבקשתי להיות אדם עשיר כי זה לא לטובתי העליונה להיות אדם עשיר
אז יש פה סתירה בין החלומות שלי ובין מה שהיקום יכוון אותי
והלוא אם אני חולמת בלילה ,כלומר המסר מגיע מהמצב התת מודע של המוח
אז פה יש לי קצת קושי שאם חולמים בעצם יוצרים מציאות חדשה
דנה

אוקיי

לפי דעתי, הסיפור של רותי הוא סוג של מטפורה למציאות שאנחנו יוצרים לעצמנו. חלומות צלולים חופפים למציאות שלנו. ההבדל בינם לבין חלומות רגילים הוא, שבחלום צלול אנחנו מודעים ליכולת שלנו לשלוט בו. גם בחלום רגיל אנחנו יכולים לשלוט, פשוט אנחנו לא מודעים לכך. החלום מציב בפנינו אפשרויות ואנחנו בוחרים איך לפעול. הסיבה שאפשר לפרש חלומות בצורה עמוקה היא, שאחרי החלימה, אפשר להביט על המעשים שלנו בחלום כצד שלישי ובכך להפיק מוסר השכל. כך החלום הצלול הוא בעצם מטפורה לאדם שמודע לכוחו לשנות את המציאות שלו על ידי הרצון. אם את רוצה לזכות בלוטו, ולא זוכה בלוטו, כנראה שבעצם את לא באמת רוצה לזכות בלוטו, גם אם נדמה אחרת. את הדברים האלה אפשר להבין רק בדיעבד. כוח הרצון שלנו הוא אדיר, אבל הוא פועל מתוך רצון אמיתי בלבד. ולזכות בלוטו הוא לא באמת רצון אמיתי, אלא אמצעי לקבלת דברים אחרים כגון: שקט, שלווה, מעמד, חופש וכדומה. אלו דברים שמאד משמעותיים עבורינו. ואם אנחנו באמת רוצים אותם, אנחנו נקבל אותם בדרכים שיותר מתאימות לנו, לאו דווקא דרך זכייה בלוטו, "לטובתנו העליונה"

סתם מחשבה שחלפה לי בראש

ניראה לך שיש מישהו בעולם שרוצה לזכות בלוטו סתם ככה לשם הזכייה ? ועוד בסכומים של כמה מליונים ?
אני אישית ממש אבל ממש לא מכוונת לכך , אף פעם לא שלחתי טופס

אני לא מאמין בכך

לכל דבר שאנחנו רוצים יש סיבה למה אנחנו רוצים אותו, הוא בא לשרת מטרה מסויימת בעולם שלנו. מהי המשמעות של זכייה בלוטו בכלל? היא ריקה מתוכן עד אשר אנחנו יוצקים לתוכה משמעות מסויימת. ללא המשמעות הזו, לא יכול להיווצר הרצון, שכן הרצון נובע מצורך פנימי למשהו מסויים. כך, שאם אנחנו מדברים על זכייה בלוטו, משמעותה עמוקה הרבה יותר ממה שנראה לעין בתחילה.

למעלה