החלום של הרבי מקרעטשינף

החלום של הרבי מקרעטשינף

סיפור שמצאתי ברשת. מספר הרב דוד משה רוזנבוים, בן הרבי מקרעטשינף קרית גת: "בננו מנחם מענדל נולד לפנות בוקר של יום ראשון", "בחודש חשוון השנה היה בני לבן חמש. כפי שאני נוהג תמיד כשרעייתי הולכת ללדת, אני מתקשר כדי לבקש את ברכתו של אבי שליט"א. וכך, בשעה חמש לפנות בוקר, בדרכנו לבית הרפואה, התקשרתי הביתה. רציתי לדבר עם אימי שתודיע לאבי שאני בדרך לבית הרפואה, שכן הוא עצמו לא מרים את הטלפון. "המתנתי על הקו זמן מה, וכשראיתי שאין קול ואין עונה, חזרתי להתעסק בענייני הלידה. בהמשך חזרתי להתקשר שוב, והפעם למרבה הפתעתי, אבי שליט"א היה מעבר לקו. למען האמת, הייתי מופתע מאוד, שכן אבי מעולם לא ניגש להרים את הטלפון. כשבישרתי לו שרעייתי נכנסת בדקות הקרובות לחדר היולדות, בירכני בחום ובהתרגשות בלידה קלה. הרגשתי שמשהו בקולו של אבי שונה מעט, אך לא היה לי די הזמן לחשוב על זה; הייתי טרוד עד מעל הראש. "בשעה שבע בבוקר, כבר התבשרתי כי נולד לנו בן בשעה טובה ומוצלחת, ברוך ה'. התקשרתי שוב הביתה כדי לבשר זאת. גם הפעם תגובת אבי מאוד הפתיעה אותי. "אבי שליט"א אמר לי 'אל תשאל אותי בנוגע לשם עבור בנך, יש לו כבר שם והכל ברור'. מאוד נבהלתי. מה הכוונה יש לו שם? איזה שם כבר החליט אבי לתת לו? דבריו נראו לי מאוד סתומים ולא ברורים. אמרתי לאבי שאינני חושב חלילה להמרות פיו, אבל למה התכוון שיש כבר שם מוסכם וברור? מי נתן אותו ולמה? "ואז הוא פתח וסיפר לי, שלפנות בוקר, ממש באותן שעות שליוויתי את רעייתי לבית הרפואה, הוא ראה בחלום את הליובאוויטשער רבי. הרבי היה שרוי במצב רוח מרומם, וחזר בפני אבי על דברי תורה טמירים כשהוא מחויך. בחלום נראה הרבי עומד על יד אבי, ואבי הבין כי ברצונו של הרבי לבקש ממנו דבר מה. "'מה הרבי רוצה?' שאל אבי את הרבי מליובאוויטש. הרבי חייך את חיוכו המיוחד, ואמר: 'עוד מעט הטלפון יצלצל, תרים את האפרכסת ותבין לבד מה אני רוצה'. "ואכן, בפעם הראשונה שצלצלתי, אבי אמנם שמע, אך היה עדיין תחת הרושם העז של החלום המיוחד, ולכן לא ניגש להרים; הוא שקע שוב בשרעפיו ואז צלצלתי בשנית, והרבי מליובאוויטש הגיע אליו שוב בחלום ואמר לו, 'נו, תרים את הטלפון', ואז הייתה זו הפעם השנייה שהתקשרתי. ואכן, לא הבנתי מדוע אבי ענה לי מבעד לאפרכסת ולא אימי, כתמיד. כשבישרתי לו על לידת בני, הסיק אבי שרצונו של הרבי הוא, שהבן יקרא בשמו 'מנחם מענדל', וזה השם שאכן נתנו לו בברית".

בן הצבי

New member
אני מכיר את ר` דוד משה,

ובאזניי שמעתי ממנו את הסיפור, לפני כמה שנים. מצו``ב תמונת אביו שליט``א, הרה``ק ישראל ניסן רוזנבוים מקרעטשניף-קרית גת.

למעלה