החלום - 9 שפות עד גיל 30

החלום - 9 שפות עד גיל 30

החלום שלי זה לדעת לדבר 9 שפות עד גיל 30 ברמה טובה מה אני צריך לעשות בשביל להגשים חלום כזה??? נכון לעכשיו אני מדבר עיברית אנגלית וקצת מרוקאית... :) תודה!

Uranium

New member
אההההה גם לי יש את אותו חלום!

אני רוצה ללמוד כמה שיותר! ואני בינתיים יודע עברית, אנגלית, 3/4 ספרדית, 1/2 צרפתית וקצת איטלקית... החלום שלי זה לחזרק וללמוד גם יוונית, פורטוגזית, גרמנית, הבולנדית, אירית וסקוטית ועוד...

ZGala

New member
יש שיטית טובות

א. צריך ללמוד שפה דרך שירים (כך למדתי עיברית וטורקית) ב. עוד שיטה: צריך להתחיל ללמוד ואז ממש מיד להתחיל לדבר למישהו אהוב בשפה זאת, זה עוזר מאוד ג. לא לחשוב בשפה ידועה אלא רק בשפה שלומדים ד. לגור כמה זמן בין מדברים בשפה שלומד (כך למדתי פינית) ה. להתאהב במישהו שמדבר בשפה זו ו. לאהוב את שפה עצמה אני השתמשתי את כל שיטות בהצלחה!!!!!!!!!!

ZGala

New member
גם שיטה טכנית

לוקחים קופסת קרטון, מחלקים אותה ל-5 חלקים ליקחים קרטיסים קטנים ורושמים עליהם מילים ובצדדים אחרים את תירגוממ יום א קוראים תרגום ומילה יום ב קוראים תרגום ומנסימ להזכר במילה, אם זוכרים אפשר לדלג חלקים אחרים ולשים בחלק אחרון כדי מחר לחזור ולזרוק, אם לא - צריך לשים קרטיס בחלק הבא כדי לחזור אותה כמה שצריך במקום אלה שנזרקו צריך לשים מילים חדשים השיטה הזו עוזרת למלא אוצר-מילים

Uranium

New member
השיטות האלה כל כך נכונות למרות...

שאנישם לא מכירים ברובם כשיטות חכמות... הדרך בה נלמדת השפה כיום בבתי הספר היא לא משהו ואני אומר מניסיון... יצא לי ללמוד צרפתית ואנגלית בארץ ועברית וצרפתית באוסטרליה... ואף אחד מהשיעורים לא מלמד כל כך... עברית למדתי בבית, אנגלית אני לומד מסביבי, צרפתית גם לימודים בערך אבל גם משפחה של אבא וספרדית זה השירים, הטלנובלות, סבא ועוד מרכיבים מוזרים... איטלקית זה בעיקר מוזיקה! אבל אני מבין יותר ממה שאני מדבר וזאת הבעיה.ף. רציך לגור או לדבר עם מישהו!

bhnadav

New member
בקשר לשמיעת שירים -

מה אפשר לקלוט משמיעת שירים? כלומר הבאת את הטורקית לדוגמא. יש לי דיסק עם שירים בטורקים של Serdar Ortac אם את מכירה (למרות שזה לא משנה כרגע), אבל איך דרך השירים האלה אני ילמד טורקית? אין לי לא תרגום לא כלום!... תודה אם תעני.

ZGala

New member
חמוד, אם אתה רוצה באמת

ללמוד שפה למשל דרך שירים, ברור שלא מספיק לשמוע דיסק אחד צריך גם לקנות ספרים: מילונים, דיקדוק, וגם המון דיסקים. בלי ספרים אין לימוד. צריך ללמוד שירים שאהבת,לנסות לתרגם אותם, להבין, ללמוד טקסטים מילה אחרי מילה ולשיר אינספור פעמים. אבל זו רק התחלה. כשאתה עובר את שלב ראשון אתה לא יכול להפסיק אתה טובע בלשון עוד יותר עמוק וכך כל הזמן מתקדם. חוץ משירים אתה תרצה לקרא ספרים ועתונים ועוד ועוד...

bhnadav

New member
../images/Emo6.gif

אבל אני לא רוצה ללמוד טורקית
קודם שאני אדע פרפקט אנגלית, אז נדבר
אבל תודה רבה... זאת את עם השירים, מפעם, נכון? אהבתי... רקיע..שמים, כן?

ZGala

New member
לא משנה מה אתה רוצה ללמוד

שרים בכל שפות אני אתמול חיפשתי באינטרנט ספר לימוד ליוונית ובמקרה מצאתי ספר לימוד לטטרית (ברוסיה בערך עשירית של אוכלוסיה טטרים). ספר מצויין! רק חבל שאין לי סיבה ללמוד ואין לי חברים טטרים

ZGala

New member
כשגרתי שם (שנתיים)

למדתי לדבר. אז הייתי צעירה וזה היה לי קל. עכשיו כמאט הכל שכחתי כי אין למי לדבר. שפה קשה. ברוסיה יש עמי צפון שמדברים שפה קרבה לפינית.

אריק ל

New member
בואו אני אחסוך לך...

אין ממש טעם ללמוד גאלית סקוטית (שבזה אני מניח שאתה מתכוון כשאתה מדבר על "סקוטית"), כיוון שזו אינה שפתו של העם הסקוטי. רק מעטים מדברים בשפה הזאת, כמה מאות בקצה הצפוני של סקוטלנד. השפה עצמה מיושנת ואינה מתחדשת. השפה של העם הסקוטי נקראת Scots, והיא שפה גרמאנית שדומה מאוד לאנגלית. עד המאה ה-17, באיחוד סקוטלנד ואנגליה, זו הייתה השפה הרשמית של ממלכת אנגליה. השפה הזאת פחות מושפעת מצרפתית (כי סקוטלנד לא נכבשה ע"י הנורמאנים. ההשפעה הצרפתית על ה-Scots היא דרך קשרים בין צרפת לסקוטלנד), יותר מושפעת משפות סקנדינביות, וכמובן מושפעת מאוד משפות קלטיות. הנה דוגמה של משפט ב-Scots:
I'v beukit aa thaim at wis wrang parkit​
הערה: נא לא לבלבל בין אנגלית סקוטית, שהיא דיאלקט של אנגלית כמו אנגלית אמריקנית, אנגלית אוסטרלית, וכד', לבין Scots, שהיא שפה נפרדת, שאמנם דומה מאוד לאנגלית (גם היא התפתחה מאנגלו-סקסית), אבל היא אינה דיאלקט של אנגלית. מתוך 5 מליון סקוטים, כ-1.5 מליון סקוטים דוברים את השפה. בתחילת המאה ה-20 נעשה נסיון ע"י הבריטים להשמיד את השפה לחלוטין, אולם בשנות ה-70 היא חזרה לצבור תאוצה, ומאז הקמת הפרלמנט הסקוטי בשנות ה-90 (ולמעשה הפיכתה של סקוטלנד לאוטונומיה), היא הפכה לשפה רשמית בסקוטלנד לצד האנגלית.

Uranium

New member
נחמד, אבל אני עדיין מתכוון לגאלית..

אני עדיין מתכוון לגאלית סקוטית שבערך 10%-15% מקוטלנד מדברים והיא גם נחשבת לשפה סקוטית.

אריק ל

New member
איזה 10-15%?

מתוך 5 מליון סקוטים, רק כמה מאות, אולי אלפים, יודעים את השפה, וכל מי שיודע אותה יודע אנגלית או סקוטס. אתה מתבלבל אולי עם וולשית, שכ-28% מהוולשים מדברים אותה, מה שאומר שבערך 500,000 וולשים יודעים וולשית.

Uranium

New member
לא יודע, אבל...

השפה הזאת עדיין קיימת וידוע שהיא שפה שעוד לא נכחדה.. היא ממש ממש דומה לאירית הגאלית אבל האירים שומרים על השפה יותר טוב.... חוצמזה אני מאמין שיש יותר... ווולשית פחות קרובה לסקוטית גאלית מאשר אירית גאלית... וולשית נשמעת אחרת לגמרי..

חייקין

New member
יש לי חלום

לדעת עברית ואנגלית על בורין עד גיל 30. אך אתמול מלאו לי 55

tierecke

New member
אילו שפות, רמה ולאיזו מטרה?

יש שפות שדומות זו לזו - אם אתה יודע שוודית, תצליח להבין נורווגית וללמוד אותה די בקלות. באיזו רמה אתה רוצה לדבר אותן? בסיסית או מתקדמת? לאיזו מטרה אתה רוצה דווקא תשע ולא שמונה או שתים עשרה?

למעלה