החלטה גורלית - דעה והתייעצות

Kagg6

New member
החלטה גורלית - דעה והתייעצות

דבר ראשון סליחה על החפירה! ניסיתי לתמצת עד כמה שיכולתי!! :)
----------------------------------------------------------------------------
יש לי בעיה קשה.
אני כבר בן 25 ולא יודע מה ללמוד.

או יותר נכון, אני כן אבל יש בעיה אחת, אני גרוע בזה.

אני מאוד אוהב מדעים מדיוקים ומאוד הייתי רוצה ללמוד פיזיקה, לדעתי זה מהפנט ליראות את העולם והיקום דרך נוסחאות ומספרים, הבעיה שלי היא שאין יותר גרוע ממני עם מספרים. לא משנה כמה אנסה, תמיד איהיה גרוע, והציון שלי בפסיכומטרי הראשון והשני הם הוכחה לכך.

מצד שני אני מאוד אוהב שפות, וכושר ההתחברות שלי למילים גבוה, אני מסוגל ללמוד שפה לבד וגם נהנה מזה. אבל אין לי את התשוקה כמו למדעים מדיוקים, זה יותר בגדר תחביב מועדף.

הבעיה הכי גדולה היא שעם ציוני הבגרות והפסיכו שלי, אפילו בחלומותי הרטובים לא אתקבל למדעים מדוייקים בשום אוניברסיטה. מה שנישאר לי ללמוד זה שפות, שלזה אני יכול להתקבל, אבל אני מרגיש כאילו זה ברירת מחדל, ואני מפספס משהו (כלומר מדעים מדוייקים) שאבכה עליו כשאיהיה סבא...
כמובן אני יכול לנסות והלשלים בגרות 5 יח' מטמ' + פיזיקה ולנסות לעשות שוב פסיכו.

אבל מזה יתן? ואם לא אצליח? ואכשל שוב? עוד שנה הלכה לי? ואיהיה בן 26? ואז אנסה שוב? בגיל 27? והכסף? והיאוש? (והלחץ מההורים... והחברים שלומדים...)

אנשים, אני אובד עצות, את היומולדת שלי העברתי בבאסה מוחלטת רק על זה כשבררתי סיכויי קבלה... (מיותר לציין את ההמשך..)
תמיד אומרים לי "תלמד מה שאתה אוהב", "למה אתה מתחבר?", "תנסה שוב"... וכו', כל זה לצערי בגדר קלישאה כבר.

בבקשה, אשמח לקבל דעות והצעות!

adido d

New member
תנשום רגע

אני מבינה למצבך, הייתי שם "קצת אחרת"... תמיד ידעתי מה אלמד ודחיתי ודחיתי עד שהחלטתי שמספיק לדחות...
אני חושבת שכדאי שתשב עם עצמך, או עם חבר טוב שאתה סומך עליו וממש תכתוב כמו שכתבת לנו פה את החסרונות (קושי) מול היתרונות (פיתרונות לקושי)...

אני מאמינה שאפשר לעבוד ולחזק כל דבר, אם רוצים... אז אם אתה רואה את עצמך נוטה יותר לכיוון המדעים המדוייקים, מה שברור מההודעה שכתבת, תייצר לעצמך תוכנית פעולה עם "דד ליין" להשגת מטרות, כדי שלא תמרח את הזמן ותבזבז אותו

מה שאני יכולה להגיד זה שאל תסגור דלתות, גם אם הנושא של לימוד שפות לא "יושב עלייך בול", יכול להיות שדווקא יכול להתאים לך, אם אתה אומר שיש לך גישה וסה"כ אתה אוהב את זה

באמת - בהצלחה!!!

קריסטה

New member
יש לך את האוניברסיטה הפתוחה

רק קח בחשבון שהלימודים שם הרבה יותר קשים.

feralcat

New member
הכל תלוי בכח ההתמדה שלך.

אתה כבר בבאסה עוד לפני הצד הראשון וזה לא לא כל כך טוב. ואני גם מסכימה שהרבה אנשים אוהבים לדבר בקלישאות.
אם אתה מגדיר את עצמך כגרוע בלימוד מסויים,תחשוב פעמיים. לא כיוון שלא תוכל להצליח, אבל המכשולים יכולים להתיש אותך.
כדאי שתזכור שלימודים דורשים הרבה השקעה גם כספית וגם נפשית לאורך כל תקופת הלימודים ולא רק לפני קבלה למוסד מסויים.
לכן רצוי שההחלטה תתבסס על העובדות ולא על החלומות.

h a j b i

New member
מה שאני מציע לך זה ככה

כדי לבדוק האם אתה יכול להתמודד עם לימודי פיזיקה באוניברסיטה:
הרשם לקורס מבוא באוניברסיטה הפתוחה - יסודות הפיזיקה א' (אם אתה לא עובד במשרה מלאה ויש לך זמן אז אפילו יסודות הפיזיקה שזה בעצם א+ב) ותראה איך הולך לך, הידע המתימטי הנדרש הוא בערך ברמה של 3 יחידות מתימטיקה, לא יותר. אם תמהר תספיק להירשם אפילו לסמסטר הקרוב (עם קנס של 300 ש"ח בערך על הרשמה מאוחרת).

הצלחת בקורס? אתה מתאים ללימודים וכל המחשבות על "אני גרוע במספרים" וגו הן סתם אמונות מקבילות ודעות קדומות שלך על עצמך.
אם הצלחת יש לך 3 אופציות:
1. להמשיך את התואר בפתוחה - קשה, ארוך
2. להמשיך את התואר בקצב איטי תוך כדי שאתה מקפיד לבדוק שהקורסים יוכרו במוסד בו אתה רוצה ללמוד ותוך כדי לשפר בגרויות ופסיכו.
3. לבדוק אופציה של אפיק מעבר - התחלת לימודים בפתוחה וסיום X קורסים בממוצע Y מבטיח לך קבלה לשנה ב' במוסד אליו יש אפיק מעבר.
אם לא הצלחת בקורס, אתה יכול כמובן לנסות שוב או לוותר אבל לפחות אחרי שאתה יודע שבאמת התנסית בלימודים אקדמאים אמיתיים במקצוע שאתה אוהב.

בנגע לשפות, בהנחה שאתה רוצה גם להתפרנס מהקצוע שאתה לומד, אני אישית לא מכיר את אפשרויות התעסוקה בתחום. לא אומר כמובן שאין כאלה אבל לא יכול לייעץ לך בעניין.

נ.ב
קח בחשבון שגם כבוגר תואר ראשון בפיזיקה אפשרויות התעסוקה שלך הן מוגבלות עד לא קיימות.

al19

New member
...

יש שלוש פוסטים מתחתיך מישהי שאף אחד לא מאמין לה ויש אותך שכל העולם מאמין בו חוץ מעצמו...
אממ..
מה לעשות ?
מה זה אומר להיות בן 25 לא הבנתי שאתה מבוגר מדי להתחיל ללמוד פסיכומטרי והכל ? זה לא הגיל הסטדנרטי שעושים את זה בארץ ?
תראה, אני הייתי יותר מבוגר ממך שהתחלתי את המכינה למטמתיקה למדעי המחשב במכללת אריאל... אז.. ואז עוד הספקתי להתקבל למדעי המחשב, לעזוב את מדעי המשחב, ללכת ללמוד עיצוב ופיתוח משחקי וידאו, ולעבוד בזה היום..
כלומר.. זה לא אומר כלום שאתה בן 25... אתה צעיר.. יש אנשים שמתחילים תארים גם בגיל 30.. וגם יותר... זה ישראל וזה נורמאלי להתחיל תואר בגיל מבוגר
תלך ללמוד את מה שהלב שלך אומר לך..
כי אם הראש שלך מתחיל לבלבל אותך..(כן זה, לא זה, כן פסיכומטרי לא גיל.. ושטויות כאילה) אז פשוט תעצום את העניים, ותלך לאן שהלב יגיד לך וככה אין לך סיכוי להתאכזב אף פעם...
אני בתור מתמטיקאי :) מאוד אהבתי שרשמת שלראות את העולם דרך נוסחאות ומספרים.. זה מקסים.. ומטמתיקה באמת שזה מקסים...
אז לך ללמוד את זה ? .. לא יודע.. מה שהלב שלך יגיד לך...
וגם אם תיפול.. לפתחות ניסית ... וזה כבר לעשות משהו, כי אם לא תנסה תמיד תמיד תמיד תתחרט על זה..

Optimistic Girl

New member
חשיבה קצת אחרת

אני בעד מה שHAJBI אמר !

אבל עוד הצעה לחשיבה:
אם אתה לא טוב במתמטיקה, אך אתה תלמד את התואר הזה?

גיל 25 להתחיל תואר זה אחלה,
גם אני התחלתי בגיל הזה.

ולי גם היתה התלבטות בין 2 תארים
שאחד מהם אהבתי אבל היה בו יותר מידי מתמטיקה, ואני לא אוהבת אותה...

בחרתי תואר בלי הרבה מתמטיקה, אך לא מרגישה פשרה בה.

מה שאני רוצה להגיד, זה תבחר דו חוגי שפות פלוס ____
ותברר האיך תוכל להמשיך לתואר שני פיזיקה <איזה השלמות לעשות וכו>

מה אתה מעדיף?
לסיים תואר ראשון עם ממוצע ציונים 90 ומעלה בתואר שיהיה לך קל לעשות אותו?
או לסיים בציון 70 פחות או יותר כי המתמטיקה דפקה אותך?

אני רק אומרת את הציונים בערך, כן? זה לא אומר שבהכרח תקבל אותם!
רק אומרת, שלפעמים עדיף ללכת על משהו שקל לנו ללמוד אותו

והתפשרות?
זאת רק ההגדרה שלך...
תבחר שאתה לא מתפשר אלא פשוט בוחר בתואר יותר קל ויותר כייפי

למילים יש כוח...
וזה תלוי איך אנחנו בוחרים להגדיר ולחשוב עם משהו...

בהצלחה

אני חושבת שאתה יכול

לעשות מכינה כלשהי בכל מיני מקומות, אני יודעת שבטכניון ובאוני' תל אביב אפשר, אתה פשוט עושה מכינה של שנה ואז אתה לומד איזה סוג הנדסה או פיזיקה , מדעים מדויקים. אני לא בקיאה בתהליך הזה ויודעת עליו פרטים, אבל אני יודעת שיש אנשים שעושים את זה. ואז אין צורך להשלים, לשפר, כלום, אתה פשוט צריך ללמוד טוב במכינה ומי שעובר אותה מתקבל :)
שווה לך לברר על זה לדעתי.
ואתה יודע מקסימום אם זה לא יילך, תוכל ללמוד משהו במדעים מדויקים שקשור איכשהו למה שאתה לא מצליח להתקבל.
אבל תברר את העניין של המכינה !!!!!!!!!!

mad alot

New member
ככה

תבדוק טוב כמה באמת צריך בשביל להתקבל למדעים מדוייקים,
יש מצב שזה מקצוע לא מבוקש ואז הנתוני קבלה נמוכים אפילו שזה מקצוע קשה.

בקשר ליכולות המתמטיות שלך, אולי אתה באמת על הפנים בזה, אבל פסיכומטרי זה לא מדד.
תנסה לשפר בגרות במתמטיקה, אולי תפתיע את עצמך.

או כמו שהציעו לך, מכינה.

קודם כל

זו לא באמת החלטה גורלית. לימודים אפשר להתחיל, להפסיק, לשנות להשלים וכו'. ... זה לא שאם אתה מתחיל שנה א' בשפות אז נגזר גורלך לנצח..
חוצמזה הרעיון שעלה פה של תואר דו חוגי יכול להיות אחלה
ובנימה אישית יותר- כשאני התחלתי לימודים לא התקבלתי לעדיפות א' שלי, אז התחלתי עדיפות ב' במחשבה לעבור אח"כ. אחרי כמה זמן הבנתי שבעצם עדיפות ב' הרבה יותר מתאימה לי למרות שבהתחלה זה הרגיש כמו פשרה

קיצר- תירגע, יהיה בסדר.

Kagg6

New member
אתם צודקים

הבעיה שכל הדברים האלה הם הרבה כסף.. אני אשקול לנסות ללמוד שפות קודם, ניראה איך זה זורם...

חשבתי לעשות מכינה, הבעיה היא שזה כל כך אינטנסיבי שאיאפשר לעבוד..

talush2005

New member
מסכימה עם כל מה שנאמר וגם

אני חושבת שאם אתה כן הולך על השפות בסוף אתה יכול אולי להיות מורה לאותה שפה אם זה שפה שמלמדים בבתי ספר וככה זה כן יהיה פרקטי.
דבר שני בגרות ופסיכומטרי לא אומרים הרבה על היכולות המתמטיות שלך , בעיקר לא פסיכומטרי שלא מדד לכלום. מהתיכון כבר גדלת ויכול להיות שהיום ילך לך טוב יותר עם מספרים , מכירה אנשים שהיו אפס במתמטיקה בתיכון והיום כן מצליחים בתארים האלה.
אני ותרתי על חלום של מה שרציתי ללמוד מהסיבה שלא אהבתי מתמטיקה וחשבתי שאני גרועה בזה ולדעתי זה קצת חבל כי כן צריך לנסות. יש מכינות והכל כמו שאמרו לך - נסה את זה ותדע באמת כמה אתה מתאים לתארים האלה, נכון שהכל זה זמן וכסף אבל תאמין לי זה ישתלם לך בעתיד.

בהצלחה בכל מה שתבחר

einat162

New member
להפוך את סדר ההתייחסות :

את תחום השפות ללימודים אקדמאיים, ואת המדעים המדוייקים לתחביב (שאולי בעתיד יהפוך למשהו "ממוסד" יותר אם תחליט להשקיע). ככה שתרגיש שאתה לא מפסיד שום דבר.

את האמת, אותן קלישאות נכונות - אבל עד גבול מסויים. וזה נכון לכל דבר!
כל דבר שמעניין אותך, ברגע שתתחיל ללמוד באופן אקדמאי ויבש יאבד מהקסם שלו.... מדעים מדוייקים? כל הרעיונות שציינת מאוד מעניינים, אבל בתכל'ס "ללמוד לימודים אקדמאים" זה ממש זה... ללמוד... לעשות בחינה ועוד בחינה, להספיק להגיש עבודה זאת או או אחרת, וכו'.

memee2

New member
אתה לא חייב ללמוד

יש אנשים שפשוט לא מיועדים ללמוד. תמיד אפשר רק לעבוד. אני מכירה הרבה שלמדו ולא יצא להם כלום מהתואר. עבדו בעבודות שאני התקבלתי אליהם בלי שום תעודות.

למעלה