החלטה מכרעת

החלטה מכרעת

טוב, זה יהיה קצת קשה להסביר את זה כי בשבילי להיכנס לפרטים של זה זה לא רצוי
אני עומד בימים אלו מול החלטה חשובה ביותר, אולי ההחלטה הכי חשובה שאי פעם עשיתי. אני צריך להחליט אם אני רוצה להמשיך באותו נתיב\כיוון שהייתי בשלוש השנים האחרונות, נתיב שמציע ביטחון יחסי מבחינת "מה יביא המחר", נתיב עם אנשים שאני מכיר, עם עבודה שאני יודע לעשות אבל מצד שני - נתיב שיחסום לי אינספור אפשרויות של התקדמות, יאלץ אותי (אי אפשר להסביר למה) להיפרד מהחברה החדשה שלי (וזה ממש לא רצוי לי) ובסך הכל, המטרה שלו לא רק שלא נראה שהיא מתקרבת אלא להיפך - נראית רק קשה יותר להשגה. מה גם שהיעד היה אמור לקחת שנתיים ובמקום זה לקח שלוש שנים ויש עוד דרך ארוכה. הצד השני של ההחלטה יטיל על הכתפיים שלי המון אחריות, יאלץ אותי למצוא עבודה, יהיה פחות "בטוח ומובטח" אבל גם יפתח לי הזדמנויות, יקרב אותי יותר לדברים שאני רוצה לעשות, יאפשר לי חיי חברה נורמליים (ולא מדובר רק בחברה החדשה שלי), יחזיר את הגה הכיוון של החיים שלי לידיים שלי וגם - וזה אולי הכי חשוב - זה הצד שהלב תומך בו. הזמן שלי לעשות את ההחלטה הולך ומתקצר ואני פשוט לא יודע. לכל צד יש את הרווחים והסיכונים, הקרביים שלי מתהפכות רק מהמחשבה על התוצאות האפשריות של כל החלטה שאקבל, ואני כמעט מוכה אימה מזה. היה יותר טוב עם הצד הלוגי של החשיבה יכול היה להחליט לצד זה או אחר - אני רגיל כבר לאכול את הלב ולעשות את מה שצריך לעשות גם אם זה לא מוצא חן בעיני. אבל עכשיו הצד הלוגי של המוח מרגיש כמו פיצול אישיות בעל תשעה חלקים - ארבעה צורחים לצד אחד, ארבעה לצד אחר ובתוך הקאקופוניה הזו, הצד התשיעי לא מסוגל להחליט כלום. אני מרגיש משותק, בסופו של דבר, אם שום דבר לא ישתנה, אני אצטרך להחליט על המקום, בהתרעה של רגע, מה אני עושה. וזה לא טוב. מאוד לא טוב. הבעיה היא שכל פעם שאני מנסה לחשוב על זה לעומק, לנתח את זה, המוח שלי מרגיש כמו שפן בצילו של הנשר ועושה בדיוק את אותו הדבר - קופא באימה כזו תסבוכת
מצטער על האורך של זה. כל פעם שחשבתי שאמרתי הכל, קלטתי שיש לי עוד מה להגיד.

ה מוזה

New member
יא

תראה את חצי הכוס המלאה יש לך חברה
וסימן טוב קראתי כמה פעמים רק להיות בטוחה שקראתי טוב
איזה יופי ,שמחה בשבילך . ועכשיו התלבטויות .. אני לא יכולה לומר לך מילה אחת שתשתיק אחד מהצדדים שצועק רק יכולה לשתף אותך מעט בניסיון אישי יודעת גם יודעת מה זה לקפוא במקום ,להיות משותקת מבלי יכולת להחליט ואז.. אז זה אומר שנותנים לחיים להחליט , לסחוף לאן שירצו לא שזה רע , זה גם לא פסגת החלומות ויתרתי כמוך לא פעם על הלב בכדי ללכת על הבטוח היום במבט לאחור טעיתי ,היו גם פעמים שקפצתי אחרי הלב היו כמה קפיצות שכאלו שהובילו לנחיתה קשה ( ולא היה ריפוד ) במבט לאחור , לא הייתי מוותרת על אף קפיצה למרות הנפילות אני חושבת ש"הבטוח" הוא מחיר כבד .. בעצם המחיר הוא אתה . שילמתי מחיר שכזה , את מה שאני רוצה .. ולא תמיד אפשר לסובב את הגלגל לדבר הבטוח תמיד תוכל לחזור ,לא ? אז עשיתי לך רשימה קצרה תדמיין לך מאזניים
צד של הלב "יטיל על הכתפיים שלי המון אחריות" "למצוא עבודה" "יפתח לי הזדמנויות" "לדברים שאני רוצה לעשות" "חיי חברה נורמליים " "יחזיר את הגה הכיוון של החיים שלי לידיים שלי " "הצד שהלב תומך בו" צד ההגיון השקול "ביטחון יחסי" " אנשים שאני מכיר" "עבודה שאני יודע לעשות " "נתיב שיחסום לי אינספור אפשרויות " "להיפרד מהחברה החדשה שלי " "המטרה שלו נראית רק קשה יותר להשגה" ניחוש פרוע שלי ? אתה יודע בדיוק באיזה צד אתה רוצה בתוך תוכך ..אתה יודע . עכשיו זה רק הפחד שעומד בינך ובין מה שאתה רוצה . המון המון בהצלחה בכל נתיב

../images/Emo24.gif ה מוזה

תודה על המזלטובים (מוכרח להודות שבסופו של דבר, למרות האגו והחשש, קיבלתי את העצה שלך ולא התאכזבתי)
הירח היה מלא היום (אני בנאדם של Omens and signs) ואחרי שחשבתי במשך מחצית מהסדר הקיבוצי על מה שכתבת, גיליתי שההחלטה אכן יושבת לה שם. החלטתי ללכת עם הלב... מעודד מהירח המלא, דיברתי על זה עם אבא שלי (לדעתי האישית הסובייקטיבית: האדם החכם בעולם
), מלא בחשש שמא הוא יצדד דווקא בצד השקול והבטוח. אבל אבא שלי דווקא תמך בהחלטה שלי (ונתן לי כמה תימוכין משלו)... מוכרח להודות, מרוב הקלה ממש בכיתי... אני עדיין רועד מרוב הקלה. אבל לפחות, עכשיו, החלק המפחיד מאחורי. אמנם החלק הקשה עוד לפני אבל... המוטו שלי בשש השנים האחרונות: I hate easy targets
שוב המון תודה על העזרה מי יתן ובעתיד, אוכל להשיב לך באותה המטבע

ה מוזה

New member
../images/Emo50.gif

"..מלחמות החיים לא תמיד מבקשות את האיש החזק בעל הכתפיים הנוקשות אם יתמיד, ינצח בכל, רק אותו האדם החושב כי יכול."(קיפלינג) מימשת את מהות ומשמעות החג החירות לחיות לפי רצונך וליבך תצליח

sh53

New member
התשובה בידך - כי אתה מכיר את עצמך

יותר טוב מכולנו, ולמה אני מתכוונת? מצד אחד אתה מרגיש "תקוע" במקום שאולי הרבה היו מרגישים בו נפלא, אבל בשבילך ההרגשה היא שאתה תקוע ומגיע לך יותר מזה ואתה גם מסוגל לכך. המון תלוי באופי שלך - אם תהיה לך בעיה ותהיה לבד, איך תתמודד איתה? האם תוכל להתמודד עם הבעיה כמו שצריך במידה והיא תצוץ? כשהיו לך בעיות בעבר, האם עמדת בהן יפה או "השתתקת"? האם חיכית המון זמן וקצת "נרדמת" עד שהגעת לפתרון? האם בדרך החדשה שתלך בה תהיה לך את האפשרות "להרדם" קצת במידה ויהיה לך קשה להתמודד עם המצב? האם יהיה לך זמן לתמרן במצבים? האם אתה טיפוס שכאשר יש בעיה, חושב מייד איך לפתור אותה או אולי אתה לוקח את הזמן שלך ולפעמים קצת יותר מדיי זמן וזה פוגע במטרה ששמת לעצמך? מאחלת לך בהצלחה בכל דרך שתבחר בה.

בחרתי ללכת עם הלב (איזה מזל טלה../images/Emo8.gif)

ועכשיו, כשאני רועד מהקלה על זה שסופסוף הצלחתי להגיע להחלטה אני הולך לעשות את המיטב שאני יכול כדי להצליח. המשפט הזה: מצד אחד אתה מרגיש "תקוע" במקום שאולי הרבה היו מרגישים בו נפלא, אבל בשבילך ההרגשה היא שאתה תקוע ומגיע לך יותר מזה ואתה גם מסוגל לכך. נתן לי עכשיו חיזוק לתחושה שעשיתי את הבחירה הנכונה
המון תודה על העזרה

sh53

New member
../images/Emo50.gif בדרכך החדשה

וחג פסח שמח לך ולכולם

noosh

New member
אני שונאת החלטות

ולו בגלל שבד"כ, אני חושבת עליהן המון המון זמן, כשבעצם אני יודעת מראש מה אינ הולכת לעשות אני בנאדם של אינטואיציה, ואני יודעת שזה לא עובד על כל אחד, ושזה לא עובד תמיד, לכן אני תמיד בכל אופן שוקלת דברים אתה צריך לעצום עיניים, לשכוח מרשימות של בעד ונגד, ולחשוב טוב טוב על הדרכים בהן אתה מתמודד עם דברים תחשוב רגע אילו מהדרכים כאן הכי מתאימה לך מבחינת מה שהיא דורשת ומה שהיא נותנת. אל תחשוב אם היא הכי מקדמת אותך או הכי בטוחה, אלא האם אתה, בתור בנאדם, תוכל להתאים את עצמך לאורח החיים שהיא הולכת להעניק לך, עם כל היתרונות והמגרעות תחשוב גם על מה מהחיים שלך אתה מוכן לותר עכשיו. אתה מוכן לותר על החברה שלך? על החוג החברתי שלך? או שאתה מוכן לותר על ביטחון ונוחות? עם מה האופי שלך מאפשר לך להסתדר יותר טוב? אני יודעת, שכשאני הולכת עם הלב אני לא מתחרטת בד"כ. לדעתי, ההחלטה הראשונה שאחנו לוקחים, גם אם היא נראת לנו טפשית, היא תמיד הנכונה ביותר עבורנו. גם אם היא יותר קשה. החוכמה היא לא לפחד מהקשיים ולא לפחד ממכשולים.. הכי בטוח זה לאו דווקא הכי נכון. דוקא הדברים הקשים בחיים שלנו, דווקא הבעיות שצצות לנו ביומיום או בכלל, התסכולים, המשברים - הם שהופכים אותנו למי שאנחנו והם שמלמדים אותנו הכי הרבה על עצמנו ועל החברים שלנו, עד כמה קלישאתי שזה נשמע. אז אני יודעת שסתם גיבבתי כאן שטויות, אבל אני מקווה שבכל זאת תבחר בבחירה הנכונה לך, וגם אם בהתחלה היא לא תראה ככה - אני סומכת עליך שאתה תצליח להפיק ממנה את המירב
בינתיים
להצלחה

noosh

New member
הו, אח שלי אמר עכשיו משפט נחמד

כשאתה מפסיד משהו, אתה מרויח משהו אחר קח גם את זה בחשבון

אהוד ../images/Emo13.gif../images/Emo60.gif

(נמנמ. אני יכולה לקרוא לך רוג, אבל אני אוהבת את השם שלך
) ראיתי שבחרת בדרך הלב, ואני שמחה על כך מאוד
חיים שגרתיים, ידועים ואיך אקרא לזה? הגיוניים, יכולים להיות בטוחים מצד אחד, אבל משעממים מאוד. בייחוד אם אתה נאלץ לעבור אותם לבד, כמו שכתבת. בנתיב השני יהיו לך יותר הזדמנויות, ותראה... מה יותר נהדר מלעשות מה שאתה באמת רוצה ואוהב? בייחוד אם לצידך נמצאת חברה שלך? בכל מקרה, אני לא מצליחה כל כך להביע את עצמי במילים (בלעכס
), אבל אני מנסה לומר שאני מאוד שמחה בדרך שבה בחרת ^_^ אני מניחה שבמקומך הייתי עושה את אותו הדבר
המון בהצלחה בדרך החדשה... ממש מכל הלב, ליאת ^_^

אלוהים אדירים, אין לך מושג מה עשית

לי עכשיו
"חיים שגרתיים, ידועים ואיך אקרא לזה? הגיוניים, יכולים להיות בטוחים מצד אחד, אבל משעממים מאוד" (ליאת, 2004)
"תראה אותו. הוא משקיע את כל החיים שלו בעבודה, רודף אחרי הכסף שלו ומתאמץ להשיג מטרות כל כך חשובות והגיוניות. אבל אין לו שום זמן לעצמו, זמן ליהנות, זמן לעשות את הדברים שהוא רוצה. אני נשבע לך שביום שבו אגלה שהפכתי לכזה, אני יורה לעצמי בראש" (אני, 1998, בתוך ויכוח לוהט שצרוב לי חד בזיכרון[לא סתם אני מצטט אותו בכזו בהירות])
"מה יותר נהדר מלעשות מה שאתה באמת רוצה ואוהב?" (ליאת, 2004)
"אם אני לא אוהב את זה ולא נהנה מזה, מה אכפת לי כמה כסף זה יכניס לי?" (אני, 2001, מסרב לחבר שהציע לסדר לי פרוטקציה באיזו עבודה שדרשה בעיקר כישורים לשוניים באנגלית) אם אי שם, עמוק בפנים עוד הייתה תהייה או שתיים, אני חושב שהן נמחצו עכשיו לגמרי
תודה

ToryMaster

New member
נו

אני יכולה להגיד את דעתי? אני לא רואה כחשוב את כל המסביב, בולט לי בין כל היתרונות של ההחלטה הזו, עצם זה שאתה עדיין עם החברה שלך, שמי כמונו יודע כמה רצית מישהי כמוה, ובפרט אני. אהוד, עשית את ההחלטה הנכונה, אחרת לא היית מרגיש כל כך טוב, ובכנות? אני מרגישה נפלא (כהכה, ביום הראשון והכי כואב של המחזור ומרגישה נפלא) בשבילך, לדעת שטוב לך כל כך

למעלה