החלטות, בחירות ואחים

החלטות, בחירות ואחים ../images/Emo113.gif

אם אחות שלכם הייתה לומדת שמשהו שלדעתכם ממש לא מתאים לה ללמוד- מה הייתם עושים
נותנים לה לחיות לפי הבחירות שלה, ומקסימום היא תלמד מהטעויות או מתעקשים שזה לא טוב עבורה
ושאלה הפוכה
: מה עושים כשאח/ות מציקים לנו שלא מתאים מה שלומדים או במה שעובדים ומתערבים בבחירות שלנו בחיים

maiky17

New member
../images/Emo182.gifשאלה מצוינת!

במקרה כזה, למרות שיש לי בעיה קשה כשאני צריכה לא לדחוף את האף שלי לעניינים של אחרים, אני לא מתערבת. בכלל לא. אם יש משהו שמעניין את אחי, בין אם זה מתאים לו ובין אם לא - שילמד. אולי זה מעניין אותו? אולי הוא רוצה להרחיב את תחומי העניין שלו? הבחירה היא שלו ורק שלו. אם זה באמת לא מתאים לו, הוא יגלה את זה בעצמו בשלב מאוחר יותר. כשאחי או אחי מציקים לי בנוגע למשהו שמתאים/לא מתאים לי ללמוד, אני אומרת להם לשמור את האף שלהם לעצמם. בחלק מהמקרים הם צודקים, ובחלק הם טועים. לדוגמא: אני ממש לא טיפוס ספורטאי, ולכן כשהחלטתי שאני רוצה להתחיל להתאמן בטניס אחיי אמרו לי שזה לא מתאים לי. ומה קרה בסופו של דבר? הם טעו, ואני צדקתי.

באמת שאלה טובה../images/Emo127.gif

אם הם היו מחליטים על מקצוע מסויים שלא נראה לי כמשהו בשבילם הייתי משוחחת איתם, מנסה להבין איך, כמה ולמה זה כלכך מעניין ואולי אפילו מגלה משהו חדש עליהם.. לא הייתי שוללת ישר. אני בטוחה שהם לא היו הולכים ללמוד משהו שלא מעניין ומסקרן אותם. וגם אם כן אז הייתי אומרת את דעתי - פעם~פעמיים~שלוש אבל לא יותר מזה. סך הכל זוהי בחירה שלהם
ובאשר אליי, אם מציקים לי יותר מדיי בנושא אני מבקשת יפה 'תודה' אבל 'לא תודה'.
שמעתי, הקשבתי. חשבתי על זה ועדיין , זוהי הבחירה שאני רוצה לעשות לעצמי וגם אם היא שגויה אני מעוניינת לנסות. ואם אכשל אז זה כנראה עוד דבר שהייתי צריכה ללמוד על החיים האלה

אבל כמובן.. שכחתי להוסיף

שאני תמיד מוכנה לשמוע את דעותם של הקרובים לי. אולי הם יכולים לגלות לי משהו שלא חשבתי בעצמי. לפעמים זה עוזר

happy00

New member
תלוי מה הנזק הצפוי

אפשר מקסימום להביע את דעתך, אבל לא להמשיך לנדנד. הייתי מביעה דיעה רק אם זה משהו שיכול לעשות לו נזק רב, כמו להשקיע הרבה כסף בדבר שמהווה סיכון מידי. אבל לגבי בחירה מה ללמוד, כל אחד יכול לעשות את הבחירה שלו, ומקסימום אם הוא מגלה שזה לא מתאים לו, אז הוא התנסה בעוד משהו בחיים, לא נורא. לא כדאי לבאס אותו מראש ולהגיד לו שזה לא מתאים לו, אם זה משהו שהוא כן רוצה. הוא עוד יכול להפתיע.

למעלה