החלטות של תיכון

SofyTofy

New member
החלטות של תיכון../images/Emo4.gif../images/Emo103.gif

אני בכיתה ט' עכשיו... צריך להירשם לתיכון השנה, ואין לי מושג מה אני עושה עם זה. אני מתלבטת בין שני בתי ספר, הנוכחי שלי ובי"ס ליאובק למי שמכיר, שהוא התיכון הכי טוב בחיפה. מצד אחד, החברה הכי טובה שלי (ואני מתכוונת הכי הכי טובה שלי) הולכת לליאובק. עוד חברה אולי הולכת לליאובק אבל היא פחות חשובה לי וגם יכול להיות שהיא בכלל הולכת לבצפר אחר. שאר החברות רובן נשארות בבי"ס שלנו עכשיו, שהוא תיכון ממוצע, רגיל. ליאובק נורא רחוק (2 אוטובוסים כל בוקר
), ואני לא אוהבת התחלות חדשות, אני לא רוצה להתחיל להתרגל לבצפר חדש, אנשים חדשים (אמנם תהיה לי החברה הכי טובה שלי, אבל זה פשוט לא מספיק). כל הזמן חשבתי שיש לי עוד המון זמן לחשוב על התיכון אבל פתאום זה מתקרב וכולם כבר מדברים על זה. וזה נורא מלחיץ אותי. תראו, רק התחלתי לכתוב את ההודעה ואני כבר עם דמעות. אני כבר לא יודעת מה לעשות ואני לא אוהבת את הלחץ. אני לא אוהבת את הבצפר שלי עכשיו, מכל מיני סיבות ואחת משמעותית שאני לא יכולה לספר עליה. אבל הוא נורא קרוב אליי, ואני לא רוצה לאבד את החברות שלי ולהתחיל מחדש. גם האחים שלי למדו בבצפר הזה ואני גם מכירה אותו כבר. ומהצד השני - ליאובק. הבצפר הכי טוב שאפשר לבקש, הכי טוב בחיפה וכמעט הכי טוב בארץ. אבל חדש, רחוק, אין לי כוח לזה. ויש אותה. שמצד אחד אני לא רוצה לראות יותר, ומצד שני רוצה כל הזמן. עזבו, זו כבר התלבטות מסובכת יותר
אני משתגעת. כמעט כולם כבר החליטו בבירור לאן הם הולכים, וכששואלים אותי אני אומרת שאני עדיין מתלבטת אם להישאר או לעבור לליאובק. הם לוקחים את זה נורא בקלילות ורק אני עם החששות והפחדים וההתלבטויות. מה דפוק בי? למה אני לא יכולה להתנתק ממנה ולמה אני לא יודעת להתחיל מחדש? אני מפחדת. אני לא יודעת מה לעשות.

SofyTofy

New member
עוד משהו../images/Emo103.gif

אמא שלי מלמדת בליאובק, וזה יכול להיות גם יתרון וגם חיסרון.

sh53

New member
אני נוטה לכיוון ליאובק

כיוון המחשבה שלי הוא כזה: כתבת על הבי"ס שהוא תיכון ממוצע, כלומר לא ברמה נמוכה או נמוכה מאוד. תוכלי לעשות בגרות בבי"ס כזה. חוץ מזה שאחרי הבי"ס יש צבא + אונ' ואת זה תוכלי לעשות גם "באמצעות" הבי"ס הזה (יש בתי ספר קראתי לפני מספר חודשים, לא זוכרת בדיוק מתי, שהרמה שם כל כך נמוכה שהם לא מגישים אפילו לבגרויות, אלא רק יוצאים עם תעודה של 12 שנות לימוד בלבד).

SofyTofy

New member
נראה לי שהתבלבלת..../images/Emo103.gif

ליאובק הוא הבצפר הטוב ביותר, אליאנס (הבצפר שאנ לומדת בו כרגע) הוא פחות טוב. וגם, הוא בכלל לא ברמה נמוכה, הוא רגיל, כמו כל תיכון בארץ, הוא פשוט לא ליאובק.

noosh

New member
שומדבר לא דפוק בך

אני ממש מבינה את כל הלחץ, החלטות כאלה הן באמת קשות אבל אנחונ עכשיו רק בדצמבר, יש לך עוד זמן להחליט. אל תלחצי, קחי את הזמן לחשוב על זה. בכל מקרה, אני לא יכולה להגיד לך במה לבחור, כי אני לא חיה את החיים שלך ואין לי מושג מי הולך לאן ומה כל השיקולים... אבל את צריכה לחשוב מה יותר חשוב לך. אם את והחברה הכי טובה שלך לא תהיו יחד באותו בי"ס, הקשר יתרופף. אמנם זה לא בטוח במאה אחוז, אבל קשרים נוטים להתרופף כשהמסגרות שונות. התחלות חדשות זה משהו שצריך ללמוד לעשות. אי אפשר להיות טובים בהתחלות חדשות, אף אחד לא טוב בזה. זה ממש נוח וכיף להגיע למקום שאת מכירה בו את כל החברים, אבל גם שם יהיו שינויים. אני הגעתי לחטיבה עם כל החברות שלי, ומהחטיבה לתיכון לכיתה חדשה (חוץ מחברה אחת) אבל החברות היו בשכבה, ו... אני מסתכלת על כל הזמן שעברתי, אילו שינויים התחוללו באותו בי"ס. ואם תהיי עם חברה שלך באותו בי"ס, את בטוח תכירי אנשים חדשים, ולשנות אווירה זה טוב. אין לי מושג מי היא, אבל העובדה שאת גם רוצה לראות אותה כל הזמן, וגם לא רוצה לראות אותה בכלל, מעידה על כך שעדיף שלא תראי אותה הרבה. אין לי מושג איפה היא לומדת, אבל את צריכה הפסקה, אני חושבת. אבל אל תתני להחלטה שלך להתבסס עליה, זה לא יהיה חכם. יש משהו שאת ממש רוצה ללמוד? קולנוע, תאטרון, אמנות, מוזיקה, פיזיקה, ביוטכנולוגיה, משהו שאת יודעת שיש רק באחד מבתי הספר? אולי מלמדים אותו ברמה יותר גבוהה באחד מבתי הספר? זה יכול להיות שיקול די חשוב בהחלטה שלך.. מה האופי של ליאובק? את יכולה לברר עם בוגרים שם? את מכירה אנשים משכבת הגיל שלך שילמדו שם? יש לך מושג מי יהיה שם? קחי לעצמך זמן לחשוב על הכל. תחשבי מה יותר חשוב לך - הרמה הלימודית או הרמה החברתית, או שהם בכלל לא מתנגשים... חברות יהיו לך בכל מקום, לפעמים זה אפילו טוב להתחיל דף חדש, זה מבגר וזה נותן לך הזדמנות להכיר המון אנשים חדשים. אבל תביני שיש לך זמן, רק דצמבר ויש לך מספיק זמן. אני ממש מבינה למה זה מלחיץ, לא לכולם הכל ברור מראש.. וזה טוב שאת מתלבטת, לקחת החלטות זה דבר חשוב.

lollapalooza

New member
ירדן,

אני חושבת שההתלבטות שלך היא בעצם בין להשאר במקום המוכר והנוח, גם אם לא הכי טוב, מכמה בחינות- לבין ללכת על משהו שכנראה יותר טוב, אבל לא מוכר. תראי, כמו שאמרו לך פה לפני, חברים יהיו לך בכל מקום, ולהכיר אנשים חדשים זה מצויין. (ומי שחבר אמיתי שלך, לא ינתק איתך קשר רק כי אתם לא ביחד בבית ספר. מנסיון.) אז תסעי בשני אוטובוסים, אז ייקח לך קצת זמן להתרגל, זה לא נורא. תחשבי על התועלת לטווח הארוך, תראי מה את מרוויחה- תלמדי עם החברה הכי טובה שלך, תכירי אנשים חדשים ומעניינים, תלמדי בבית ספר מהטובים בארץ. כל מה שצריך זה קצת אומץ, קצת להעיז. הפתרון הקל והנוח הוא לא בהכרח הטוב ביותר. וכמו שאת מכירה את בית הספר שלך עכשיו, את תלמדי להכיר את החדש, אף אחד לא נולד כשהוא מכיר את הכל. חוץ מזה, את לא תהיי היחידה שם שצריכה להתרגל למקום החדש. ואין מה לפחד, את רק צריכה לעשות את ההחלטה ולהיות שלמה איתה. במקרה הכי נורא, זה רק תיכון- אפשר לעבור. קחי נשימה עמוקה ותסתכלי על המצב בצורה הכי אובייקטיבית שאת יכולה. אפילו הרשימה הבנאלית של יתרונות וחסרונות יכולה לעזור לך לראות את הדברים בצורה ברורה יותר. ואל תתני לאף אחד להלחיץ אותך

רק נקודה למחשבה:

מעבר יכול גם להיות איזו הזדמנות שלך לעשות דברים אחרת. להגיע אל תוך קבוצת אנשים חדשה שלא מכירה אותך ושלא סוחבת עלייך דיעות קדומות מבית הספר היסודי, ולהתחיל משהו חדש. אני מאוד מבינה את הרצון להאחז במוכר, אבל יש גם משהו נורא חשוב בהתנסות במעברים קצת יותר דרסטיים - זו התנסות מחשלת. כמה שיותר תתנסי במעברים כאלו (תיכון, צבא, מקומות עבודה) כך יהיה לך יותר קל בעתיד לחולל שינויים או להשתלב בכל מיני מקומות. מעבר לשיקול האקדמי לגבי תיכון זה או אחר, יש גם את השיקול ה"מעברי".

למעלה