החלטות...

my miracle

New member
החלטות...

אני והוא יוצאים כבר כחצי שנה. והשבוע גילינו שאנחנו בהריון.
אני רווקה והוא בהליכי גירושין כשמונה חודשים, עם ילד בן שנתיים וחצי.
הוא טוען שהילד החדש יסכן את הליך הגירושין שלו בבית הדין הרבני, ושאם זה יתגלה הוא יאבד את הבית, יצטרך לשלם לה את הסכום של הכתובה. ורוצה שאני אעשה הפלה, כי הגירושין יכולים לקחת שנתיים.
איך הסתבכתי ככה?! איך!?

קודם כל שולחת...

.

בנוסף - במצב המורכב הזה, על פניו רוצה להגיד, שנוכח התגובה של האב
הפוטנציאלי (בכוונה לא קוראת לו בן זוג כי הוא לא מפגין יחס כזה),
ההחלטה שלך לגבי העתיד צריכה, לדעתי, להסתמך על תחושותייך
כשאת לבד, ולא לקחת בחשבון לא עזרה ממנו, ולא את דעתו לגבי
כן או לא להמשיך את ההריון.

אישית, לא הייתי ממשיכה בקשר עם אדם כזה, גם אם הייתי מחליטה
לעשות הפלה.

בהצלחה.

עובדתית

גירושין יכולים להימשך חודשיים, ויכולים להימשך גם 7 שנים.
לגבר בהליכי גרושין אין מניעה הילכתית ללדת ילד עם אשה אחרת, ולכן טענתו אינה נכונה.

האיש לא רוצה ילד. נקודה. מה את עושה עם זה עכשיו זו ההחלטה שלך. תחליטי אם את רוצה ללדת ילד לבד, ואם את רוצה לגדל אותו לבד.

ובלי שום קשר, לדעתי הגיע הזמן לשיחת "יחסינו לאן" עם האיש.

mother cat

New member
קודם כל -

תחילת הריון - גם מתוכנן ורצוי על-יד שני הוריו - זו תקופה מטלטלת, מפחידה, ומלאת מחשבות. על אחת כמה וכמה כשיש ספקות כאלה.

נראה שבן זוגך חושב כרגע על איך זה משפיע *עליו*, ואין חשיבה עלייך. החשיבה היא כלכלית ושכלתנית, ולא מעורבים פה רגשות, וזה קצת מטריד אותי.

אני מציעה שתנסי לחשוב גם את *עלייך* - האם את רוצה תינוק ומוכנה לאמהות? האם את מוכנה לגדל אותו לבדך וללא תמיכתו? האם את מוכנה לוותר על הזוגיות בשביל זה? אני לא יודעת אם בן זוגך יחליט להפרד ממך עם תחליטי להשאיר את התינוק, אבל זו בהחלט אופציה שאת צריכה לקחת בחשבון.

אל תשכחי שגם אם תסכימי ותעשי הפלה זה לא מבטיח כלום - גם זה יהיה משבר שהזוגיות שלכם תצטרך להתמודד איתה. האם הוא יהיה שם ויתמוך בך בתהליך הלא פשוט הזה?

כבר הציעו לך לפנות לאיש מקצוע שיעזור לכם להתמודד עם ההחלטה. אני מציעה לך גם לשקול לפנות לבד לייעוץ - שיעזור לך לקבל את ההחלטה הנכונה עבורך בתוך הסיטואציה הלא פשוטה הזו.

אדמiנית

New member
הוא מנסה למכור לך לוקשים

אל תקני כל כך מהר.

הוא לא רוצה ילד (עכשיו, או ממך, או מאלף סיבות אחרות), והוא משמיע לך תירוץ. קשקוש.
מי שיכול לעכב את הגירושין זה הוא ואשתו בעזרת עורכי הדין שלהם כמובן.
גבר יכול לעשות ילדים מקיר לקיר מחוץ לנישואין, לרבנים זה לא ממש מזיז.

חוץ מזה, אם כבר הגעתי מרחוק, וכיבודים באמתחתי - אנא התכבדי גם את

my miracle

New member
זה באמת נכון?

כי הוא אומר לי שהיא פתחה תיק בבית דין רבני, ודורשת את הכתובה שלה. ושאם ידעו שיש לו ילד תוך כדי הליך הגירושין ושהוא חי עם מישהי אחרת, היא תקבל אוטומטית את הסכום של הכתובה.
לא השתמשנו באמצעי מניעה, ברוב טימטומי וחוסר אחריותי (מה שלא מתאים לי) השתמשנו בשיטת הימים הבטוחים. הוא ידע שאני לא על גלולות.

אני כ"כ לא יודעת מה לעשות, והגיל שלי גם משחק פה תפקיד... אוטוטו 33

אדמiנית

New member
נשמע עוד יותר מוזר

כי ב"מרוץ" לפתיחת תיק הגירושין,
נשים בד"כ ממהרות לפתוח תיק בבית הדין לענייני משפחה, ולא ברבנות הידועה כנוטה לטובת הגבר.

אני לא משפטנית, ולכן לא רוצה לייעץ לך עיצות כאלה, אולי כדאי שתתייעצי עם איש מקצוע לגבי השאלה של קבלת הכתובה באופן אוטומטי.

mother cat

New member
בואי נניח שהוא צודק...

רק לצורך הדיון - ואם הוא צודק? ואם הוא ידרש לתת לה הרבה כסף אם הרבנים ישמעו על זה (עד כמה שאני יודעת, צודקת אדמונית בזה שלרבנים לא אכפת עם לגבר יש ילדים מאשה אחרת במהלך הגירושים) - האם זה טעון חד משמעי כל-כך שזה גובר על כל טעון אחר?

האם דברתם בכלל על העתיד? על זוגיות ומשפחה בעתיד?
ומה **את** רוצה בכלל? עזבי רגע את הגיל (אם זה מעודד ילדתי את בני בגיל 36, ועכשיו אני מתקרבת ל-40 וחושבת ברצינות על השני - 33 זה לא כל-כך מבוגר בימינו). את רוצה עכשיו ילד? את רוצה ילד איתו? את רוצה ילד בלעדיו?

אגב חוסר האחריות היתה של שניכם - אם לא רוצים ילד, נזהרים. הימים הבטוחים לא בטוחים בכלל (ומגלים את זה גם כשרוצים ילד ומנסים לאתר את הימים הפוריים - הם חמקמקים ומשתנים...). טוב שאת יודעת לקחת אחריות על מה שעשיתם, אבל הוא לא יכול להתנער מכך גם.

33 זה לא כזה מבוגר

בעיני בטח לא מספיק מבוגר בשביל לקחת החלטות שיהפכו לך את החיים ובשביל לוותר עבור הילד שלך על הסיכוי שלו לחיות במשפחה שלמה.

בימי א' יש עורכת דין שעונה על שאלות

בפורום 200 (גרושים/גרושות).
את מוזמנת לבוא לשאול שם.

בכל מקרה, בימיינו אף אחת לא מקבלת "אוטומטית" שום דבר, ובוודאי לא את הכתובה.

מאוד תלוי במקצועיות של עורך-הדין שלו.

הכתובה היא חוזה בו הבעל "קונה" את אשתו (קונה אותה מאבא שלה).
בכתובה נכתב סכום הפיצוי שעליו לפצות אותה, במקרה שהוא מתחרט על ה"עסקה" (כלומר מגרש אותה).
במקרה שהאישה היא זו שפתחה את תיק הגירושין, לא מגיעה לה הכתובה, כיוון שלא מדובר בכך שהבעל התחרט.

גם במקרה שהגבר פותח את תיק הגירושין, לא תמיד מגיעה לה הכתובה.
הכל תלוי במקצועיות של עורך-הדין המייצג את הגבר...

אגב, אני מכירה מישהו שנאלץ לשלם את כל הכתובה, כיוון שהיה מאוד לחוץ לקבל גט, ואישתו סירבה.
ביה"ד הרבני למעשה אמר לו לבחור - או להישאר נשוי ולשלם מזונות-אישה, או לשלם את הכתובה בתמורה לקבלת גט.
אבל כאמור, מדובר היה במקרה שהגבר פתח את התיק. לא האישה.

בכל מקרה, ובלי קשר לכתובה, נשמע שהבחור אינו מעוניין בילד.
אם יש ביניכם אהבה גדולה, תוכלו להתגבר על המשבר - בין אם תביאו את הילד לעולם ובין אם לא.
אם אין ביניכם אהבה גדולה, לא תתגברו על המשבר הזה - בין אם תביאו את הילד לעולם ובין אם לא.
אין לי כ"כ מה לייעץ לך... מאחלת לך שיהיה לך רק טוב.

שרון115

New member
למה זה טמטום שלך וחוסר אחריות שלך? מה איתו???

שניכם הייתם שם במיטה, הוא בוודאי יודע ששיטת הימים הבטוחים היא לא הדבר הכי בטוח בעולם.

בקיצור, אולי תפסיקי לזלזל בעצמך ככה?

לדעתי - כיף לך, יהיה לך ילד. נפלא!

ושהוא ילך ל...

רפסודיה

New member
אין לך "אנחנו" שם

את השאלות שלך להבהרת הטיעון שלו עדיף שתבררי עם משפטן, אני בטוחה שזה גם יבהיר לך את הכוונות של הבחור הזה כלפייך וכלפי היחסים ביניכם.
לפי מה שאת מתארת את לבדך עם עובדת היותך בהריון. הוא לא מעוניין בילד, נקודה.
האם את רוצה ילד כעת? האם את מסוגלת להתמודד עם הבאת ילד לעולם וגידול שלו בכוחות עצמך בצורה טובה דיה?

smaak

New member
עוד פעם עמותת אפרת?

לא יכולה לסבול את המסיונרים שאין להם שום קשר לאדם בצרה אבל הם כבר יודעים שלא צריך להפיל ילד שמראש כנראה לא יהיה לו אבא נוכח.

למעלה