החלטנו לקנות דירה סוף סוף!!

החלטנו לקנות דירה סוף סוף!!

שלום רב לכל המומחים כאן,
החלטנו כולנו (תכף אסביר מי זה כולנו) שאנחנו קונים דירה ויוצאים מהשכירות,
התחלנו לראות מספר פרויקטים ורצינו חוות דעת ממכם :
1. הורוביץ אם המושבות פתח תקווה (המחיר זול, האם זאת קבוצת רכישה?)
2. פסגות אפק ראש העין (תדהר או שיכון ובינוי)
3. גינדי שוהם (הבנתי שכבר הסתיים ברובו, בכל מקרה קצת חורה לי שזה גינדי)

בקיצור אנחנו 12 חברים (כלומר, 6 זוגות נשואים), והחלטו ללכת לקנות כולם ביחד ובכך להשיג הנחה על כל דירה, כי אנו קונים 6 דירות במכה ובכך חוסכים לו עוד עלויות פרסום, זמן וכו'.
מה כדאי להגיד לקבלן על מנת לקבל הנחה ?
על אילו מהפרויקטים הייתם ממליצים ?
יש לציין שאנחנו גם בגיל המושלם לרכישת דירה, לא צעירי מדי ולא מבוגרים (כולנו בני 26-29)
נשמח לשמוע מהניסיון שלכם כאן

אל תצפו ליותר מדי

מנסיון שלי, הצעה לרכישת 3 דירות, לא גרמה למתן שום הנחה אצל אף קבלן, הם מעדיפים לחכות ולמכור במחיר מלא.
&nbsp
רכישת 6 דירות אולי תביא לתוצאה טובה יותר אבל לא בצורה מהותית, אולי תקבלו הנחה של 2 אחוז לדירה, אולי בלחץ 3 אחוז, זה סדר הגודל לדעתי.
&nbsp
בהצלחה ותעדכנו

ניהול מו"מ לרכישת שש דירות

בהחלט יכול להביא להנחה מסויימת הן בתשלום עבור הדירה והן בתשלומים לנותני שירותים שונים (עו"ד, חברת בדק, הגורם המלווה ובסוף גם המוביל וכו' וכו') .
&nbsp
הזדרזו למנות עו"ד שייצג את האינטרסים שלכם ואם אינכם בעלי נסיון ולא סומכים על עצמכם שתמצו היטב את שלב המו"מ המסחרי שיקלו גם להפקיד בידיו נושא זה.
&nbsp

d70

Well-known member
לדעתי כן ניתן לקבל הנחה (~10%)
זה היה הפרש המחיר בין הדירה שקניתי לבין רוכש שקנה 4 דירות במכה (קומה שלמה).
קח בחשבון שבמקרה שלי מדובר בשלב מוקדם,לפני ליווי בנקאי.אני מאמין שזה גם פקטור.
וכמובן ללכת לעוד פרוייקטים ולקבל כמה שיותר הצעות.

Fitch

New member
איך אתה יודע כמה הוא שילם? אולי לא כל הסכום רשום בחוזה?

d70

Well-known member
רשות המיסים-ומדובר בחברה גדולה כך שספק אם עשו קומבינות
אגב,היה מישהו שעקף את העסקה הזו בקניית דירה בודדת ,אבל מדובר בתהליך לא סטנדרטי עם סיכון...

Fitch

New member
כבר ראיתי דירות של 1.8 שרשום 1.2...גם בחברות גדולות

d70

Well-known member
אבל שהפרש 100000 זה סביר להנחה.
מה גם שניתן לראות באותה תקופה גם את שאר המכירות באותו בנין שבוצעו על אותו סוג של דירות .ככה שהיה לי רפרנס טוב לכמה באמת עלתה דירה ולהתעלם מהחריגים הבודדים.

באמת?

אני לא.
&nbsp
ואני מרשה לעצמי להניח שראיתי לא פחות עסקאות קבלן ממך. אנא גלה אחריות בכתיבתך.
&nbsp
אם יש חברות שמרמות הן השוליים של השוליים.

Fitch

New member
כן. תראי במדלן, אלו עסקאות שבדר"כ מסומנות באדום

כי נראות חריגות

רוצים ללכת לעוד פרויקטים, אבל כמעט ואין היצע

במקומות שאנו מחפשים אין הרבה היצע בתקציב הזה

אני מקווה שאתם מאוד עשירים, כי אחרת דינכם יהיה עוני

אם אתם כולכם עשירים ומלאים בכסף, תעשו עם הכסף שלכם מה שאתם רוצים. בכל זאת, מי שיש לו כסף, שיבושם לו.
אבל אם התוכנית שלכם היא מימון באמצעות משכנתא לכל החיים, אז תתכוננו לחיים מחודש לחודש, בגלל משכנתא שתשעבד את העתיד שלכם ואת התקווה שלכם לעתיד כלשהו.
אתם עושים טעות שתצטערו עליה כל החיים.

לדעתי אתה טועה בענק

השכירות הרבה יותר חונקת והרבה יותר קשה, מה גם שהיא רק עולה ולעולם לא נגמרת, ואין לך ביטחון במגורים וביטחון בכסף (אני רוצה לראות אותך מעז לא לשלם לבעל בית, הרבה יותר גרוע מהבנק)
מאידך - משכנתא אם לוקחים בלי הצמדה התשלום הוא קבוע לתקופה קצרה יותר משכירות, ובסוף יש לך בית משלך. תחשוב על זה

dat nigga daz

New member
קודם כל מזל טוב על ההחלטה.. עצה שלי...

1. הורוביץ זה אכן קבוצת רכישה - לא להתקרב גם לא בצחוק
2. שתי הפרויקטים של סמוכים אחד לשני, מומלצים מאוד, שתיהם באזור הכי טוב בפסגות אפק, אוכלוסיה איכותית- מגמת עליה במחירים כבר מ- 2014, והיא עוד תימשך.
3. לדעתי הפרויקט של גינדי כבר מוכן לגמרי, רוב הדיירים כבר גרים שם, נראה טוב, אני אישית לא הייתי מתקרב כי זה גינדי, אבל לא ראיתי משהו חריג בפרויקט הזה

לגבי הנחה, אין לי ספר שתקבלו, אך עם זאת גובה ההנחה תלוי גם במזל עם הקבלן...
לדוגמא, אם מדובר בדירות אחרונות בפרויקט כלשהו, הקבלן ישמח לתת הנחה ובכך לסגור את המשרד מכירות ולהמשיך הלאה (לעומת מצב שבו נותרו לו עוד הרבה דירות למכור), מצד שני במקומות עם ביקוש גבוה והיצע נמוך (נניח נשארו רק שתי דירות אחרונות באיזור מבוקש, המחיר דווקא יעלה)

בכל מקרה, אין ספק שעם יכולת מו"מ מינימאלית תשיגו הנחה, השאלה היא כמה

למעלה