החלטתי להצטרף ובאתי עם שאלה

C l u e

New member
החלטתי להצטרף ובאתי עם שאלה

אז היי

40 שניות על עצמי: אני בת 27 ומסיימת עכשיו תואר; תל אביבית; קרייזי קאט ליידי (אבל כלבים זה אחלה)- אמא של באפי, אקו ופרד; שונאת תותים ממש; בעלת ארבעה קעקועים (מספר 5 ייצא לפועל מאד בקרוב).
נראה לי שזה מוצה.

ועכשיו לשאלתי אליכם:
מערכת יחסים עם החבר הכי טוב- רעיון טוב או רע?
השאלה הזאת מדירה שינה מעיני בשבוע האחרון (כפי שניתן לראות).
הייתי מפרטת את הנסיבות לכך שאני שואלת אבל א. הן מובנות מאליהן ו-ב. יש לי פארנויות שהוא עלול לקרוא כאן בעצמו.

אשמח לשמוע את התובנות שלכם בנושא.

EdisonGirl

New member
נראה לי שבשמות 3 המוסקטרים שלך...

כבר הסגרת את עצמך למי שמכיר אותך, לא? אז להמשיך ולספר כבר לא יכול לגרום יותר נזק
חח סתם

אם את מדברת על סקס, לדעתי זה דבר שלוקח את מערכת היחסים למקום אחר, ואין כבר דרך חזרה (לטוב ולרע, ולכן כדאי לחשוב על זה טוב).
אם את לא רוצה אותו כבנזוג, ולשניכם סבבה לשכב מידי פעם בלי שום מחויבות - לכו על זה...
אם אחד מכם רוצה שתישארו "ידידים", והשני רוצה יותר מזה, טוב לא יצמח משדרוג הסטטוס שלכם לדעתי...
אני אישית לא בעד בנייה של מערכת יחסים אם לא שניכם רוצים לתת לזה צ'אנס. עכשיו תורך, מה אוכל אותך? :)

C l u e

New member
אוקי..

קודם כל-
על שמות החתולים. מי חשב על זה.

אז ככה:
אנחנו לומדים ביחד באוניברסיטה. הוא רוצה אותי 3 שנים, אני יודעת את זה 3 שנים ולא מדברים על זה. הוא לגמרי בפריינדזון והיינו בסדר עם זה. הוא היה עם בנות אחרות בזמן הזה, אני הייתי עם אחרים בזמן הזה- הכל היה על מי מנוחות.
בחצי שנה האחרונה מאד התקרבנו- הוא סיפר לי משהו אישי לגמרי שעבר עליו ועברנו אותו ביחד, וזה קירב יותר. ואז התחילו מחשבות מסוימות, כי כל הסביבה גם ככה דואגת להכניס לי את זה לראש (ככה זה כשלומדים ביחד, ואנחנו ביחד כל הזמן באוניברסיטה- שמועות מתחילות, אנשים שואלים... אז זה היה בראש). ודי הדחקתי את המחשבות.
אני אקצר את הסיפור למרות שיש עוד הרבה מה לספר- שבוע שעבר הייתי שיכורה ועצובה וסיימתי את הערב במיטה שלו. ועכשיו הכל קאוטי.
את צודקת שאין דרך חזרה, וזה נורא מבאס אותי.
הוא מבחינתו רוצה להתחתן איתי ולעשות לי מלא ילדים.
אני מבחינתי לא יודעת מה אני רוצה, אני בעיקר לא רוצה לאבד אותו. כן, מודה, יש לי פרפרים בבטן כשאני חושבת עליו (אחרי 3 שנים שכל פעם שהשיחה הזאת עלתה עם החברות אמרתי שאין שום סיכוי שנהיה ביחד, שזה פשוט לא יקרה), אבל אני תוהה אם זה רק בגלל שאני יודעת שזאת הדרך היחידה שלי שלא לאבד אותו, אני קצת מפחדת שאני משכנעת את עצמי להיות איתו כשאני לא באמת רוצה (החיים הקשים של סטודנטית לפסיכולוגיה).
ועכשיו אנחנו בסוג של זוגיות. כלומר, לגמרי דיברנו על זה ולא נתנו לדברים לשקוע בבועת ההדחקה החביבה עלי כל כך. הכל על השולחן. החלטנו פשוט לזרום, אבל אני בחורה ואני לא יכולה פשוט לזרום. אני אכולת סרטים.

אז מצד אחד רוצה לתת לזה צ'אנס (אולי קצת מתביישת להודות בזה בפני עצמי), מצד שני אני יודעת שבמקרים כאלה אם זה ייגמר אז זה ייגמר רע, כלומר סוף העולם. זה לא רק לאבד אהבה, אלא גם חברות של שנים, ואני אמות אם זה יקרה. זה להמר all in, ואני הבן אדם הכי מחושב ורציונאלי שקיים בעולם, אני פשוט לא בנויה להימורים כאלה.

אז מה כבר נשאר לעשות?
כל תרחיש שאני מעלה על דעתי הוא תרחיש יום הדין.

togi12

New member
לדעתי

אחרי שעשית את הצעד שממנו אין חזור, כאמור... אין חזור.
אז יש לך שתי אפשרויות:
א. לנסות להחזיר את זה למצב הקודם וזה לא יצליח והחברות תאבד ב100%.
ב. לזרום עם זה, להפסיק לחשוב ולהתחיל להרגיש, (בעיה קשה מאוד של האדם המודרני- אנחנו לא מסוגלים להפסיק לחשוב ולהקשיב לרגש...) והוא נשמע כמו בנאדם מאוד יקר לך ואולי מרוב שהיית עסוקה בלהכחיש שיקרה ביניכם משהו פספסת משהו מאוד מאוד גדול? בקיצור, אם תזרמי עם זה, אז יש סיכוי- לדעתי טוב מאוד- שזה יצליח, וסיכוי , שהוא בטוח נמוך, שזה לא יצליח.

כאן נכנסת החשיבה- אבל רק כאן! מכאן והלאה נא להפסיק לחשוב ולהקשיב לרגש

BloodyRose

New member
חצי השקל שלי בנושא

איך אומרים? קודם כל, תירגעי. ואז תנשמי.
לא משנה מה יקרה, זה לא יהיה סוף העולם. במידה וזה יגמר רע, יהיה קשה ויהיה מסריח, אבל העולם לא יחרב.
אני יודעת שזו לשון הקצנה, אבל תמיד צריך לשים דברים בפרופורציה.

אז עכשיו כשסיימנו עם זה, לענייננו:
כשלב ראשון, הייתי מציעה לך לשבת ולחשוב בינך לבין עצמך מה *את* רוצה. לא מה הוא רוצה, לא ממה את מפחדת, לא מה כולם אומרים מסביבך שיעשה לך טוב. שימי את כל זה בצד ותחשבי על עצמך.
מכיוון שכבר עברו כמה ימים מאז שחציתם את גבול הידידות, את יכולה לשבת ולחשוב אם טוב לך עם זה. טוב לך להיות איתו בתור יותר מידידה? טוב לך לחשוב עליו בתור בן זוג? את מרגישה בנח עם כל מה שקורה? היית רוצה לחזור למצב הקודם?

שימי בצד את כל הפחדים ואת כל המחשבות נוסח "אם אני לא אזרום, אני אפסיד אותו". את צריכה לפעול מתוך רצון, לא מתוך פחד.

אפשר להפוך ידידות לזוגיות (אם שני הצדדים רוצים ומרגישים בנח), ואפשר גם לחזור להיות ידידים אחרי שעוברים את "נקודת האל חזור" (אולי זה ידרוש תקופת צינון, ואולי יקח זמן עד שזה יחזור להיות כמו בעבר, אבל זה אפשרי).

אני בטוחה שהוא רוצה להיות איתך רק אם גם את רוצה באמת להיות איתו. לא כי את מפחדת לאבד אותו, לא בגלל שכבר שכבתם והידידות כביכול נהרסה, לא בגלל שכולם אומרים שאתם מתאימים.

שבי עם עצמך ותחשבי מה היית רוצה שיקרה הלאה, איך הכל היה מתנהל אם זה היה עולם מושלם. אחרי שתביני את זה, יהיה לך יותר קל לפעול לקראת זה.

EdisonGirl

New member
הדברים שכתבת- כל כך מזכירים לי את השיר הזה

מתוך הסרט "הרקולס" של דיסני :]
http://www.youtube.com/watch?v=SCovd4XD4Ck

מעבר לזה, מסכימה עם מה שהאחרות כאן כתבו לך, ובסופו של דבר ההחלטה היא שלך.
מה שכן, אני יכולה להרגיע אותך, שאם את נהנית וטוב לך עכשיו, אין טעם להפסיק.

C l u e

New member
חחחח אוי זה כל כך חמוד :)

אם המילה אהבה לא הייתה חוזרת שם 9000 פעם לגמרי הייתי שולחת לו את זה בווטסאפ ומסבירה לו באמצעות זה איך אני מרגישה.

rasmus girl1

New member
למה לא?

תמיד אלו שהכי קרובים אלייך הם הכי מתאימים, תמיד 'האחד' נמצא לך פשוט מתחת לאף..
את מרגישה אליו משהו? את רואה את עצמך מתחתנת איתו ומגדלת איתו ילדים? את רואה את עצמך אומרת לו 'אני אוהבת אותך'? תחשבי בראש לא של ידידה אלא של בת זוג, תחשבי שרק יצאת איתו לדייט ולא היה בינכם כלום לפני, היית חושבת עליו בקטע רציני? היית מביאה לו צ'אנס?
לצ'נדלר ומוניקה זה הצליח

TheSecretWithin

New member
אני וחבר שלי התחלנו את הקשר כרומנטי

אבל עכשיו הוא החבר הכי טוב שלי ואני חושבת שזה מתכון לזוגיות טובה.
בסדר הפוך זה גם יכול להיות רעיון טוב: אם אתם כבר עכשיו חברים הכי טובים ויש משיכה אז זו התחלה טובה, רק קחי בחשבון שלפעמים בזוגיות מגלים הרבה דברים על הבן זוג שלא ידעת עליו קודם, מעבר לכך אני מכירה זוגות שהיו חברים הרבה זמן וברגע שהם עברו לגור ביחד הם נפרדו,
כך שחברות טובה היא לא הדבר היחידי שזוגיות צריכה אלא גם מוכנות להתפשר ולקבל דברים חדשים שלא הכרת על הבן זוג.
תמיד יש את החשש שזוג שנפרד לא יחזרו להיות ידידים, אני לא בקשר עם האקסים שלי, אבל אף אחד מהם לא היה חבר טוב שלי במילא...
באופן אישי לדעתי חיים פעם אחת, ואם לא תנסי לא תדעי אם זה יכול לעבוד.

Blue Potion

New member
היוש:)

קודם כל, ברוכה הבאה.
דבר שני, תלכי עם הלב... זו העצה שלי...
אימרות כמו "פעם חשבתי שאני והוא - בחיים לא" --- לא משנה מה היה פעם, משנה מה היום.
תחשבי מה את היום, מה את מרגישה כלפיו היום.

עברתם את ה-point of no return, יהיה קשה עד בלתי-אפשרי להחזיר את הגלגל לאחור.
תחשבי מה את רוצה ממנו היום.

אף אחד לא יוכל לענות על זה במקומך

C l u e

New member
המון תודה לכן

(לכן, נכון? די בטוחה שהייתה היענות נשית בלבד..)

אמרתן דברים חכמים מאד. עבר עלי שבוע נורא מוזר, אני מנסה לחשוב על כל מה שציינתן פשוט תוך כדי תנועה. בינתיים אנחנו ביחד, ולרוב זה מרגיש נפלא ולעיתים קצת פחות. אני לא יודעת מה יהיה, אבל אני מאד מקווה שיהיה פשוט טוב. כל שנשאר הוא לחכות ולראות.
אני באמת מנסה להוריד את מפלס הסרטים וההיסטריה למינימום, ופשוט לנסות לחיות את הרגע. זה משהו שמאד לא מאפיין אותי, אני עובדת על זה מאד קשה, אבל וואלה לפרקים זה מצליח.
בינתיים פשוט תקוו איתי לטוב

תודה לכן על המילים החכמות שלכן, ואני אשאר פה בסביבה כי אתם אחלה וחמודים

spaysi8

New member
בעדדדדדדדדדד

אני יוצאת עם החבר הכי טוב שלי (בחיים לא חשבתי שזה יקרה לי אבל נפלתי גם כן בלהתאהב בידיד) ובחיים לא הייתי מאושרת כל כך!!

למעלה