החלטתי להתמודד עם זה כמו "גבר"...

החלטתי להתמודד עם זה כמו "גבר"...

...ולעמוד איתן מול ההודעה של -פנטזיה נשית- "ושוב שואלת איפה כולם"... כבר יומיים ניכנס לפורום וההודעה שלה תמיד ראשונה למעלה... אז אני עונה: "אני לא יודע איפה כולם, אני יודע היכן אני...כניראה שלא כאן" לא יעזרו העינויים והחקירות, טורקמדה קטן עלי עכשיו, במיוחד עכשיו...

גבר= תרנגול

ותרנגול קופייץ בראש...
אוהב להיות למעלה???? הנה הקפצתי ! מעל כולללללללללם ! סליחה על הבורות מזה "טורקמדה? משהו עם טורקים????

את בטוחה שאת רוצה לעשות היכרות עם

מר טורקומודה? האינקוויזטור הראשי של ספרד,Tomas de Torquemada נולד ב1420,בוולאדוז ,מת באבילה ב1498.אבל בין נקודת היוולדו למותו,עשה הרבה צרות . הוא היה הכומר המוודה האישי של יורשת העצר ,הנסיכה איזבלה מקסטיליה. ואני לא רוצה לחשוב מה היא והוא עשו בתא הסגור של הוידוי כל פעם שהיא הגיעה לביקור בסגוביה.אבל הדמיון כולו שלכם... הוא היה למעשה ,ראש המינזר בסגוביה ,ומי שהיה במקום ,ראה את הגודל הענקי של המקום. הוא כמובן היה בן דוד של הקרדינל הקודם, כי גם אז מישרות טובות עברו רק בפרוטקציה, ואם אין פרוטקציה אז בקשרים אישיים. בכל אופן כאשר איזבלה , התחתנה עם פרדיננד מארגון, הם איחדו בנשואים שתיים מתוך ארבע הנסיכויות הנוצריות של ספרד, ונשארו בדרום מוסלמים ומורים , וכן..יהודים היו מפוזרים לאורכה ורוחבה של הממלכה החדשה, נושאים מישרות בכירות בתחומי הכלכלה, תרבות ופוליטיקה, וכן-כמובן שהיו גם בעלי הממון. היהודים הללו, בד"כ היו כבר יהודים מומרים לנצרות מרצון, או "אנוסים"ששמרו את יהדותם בסתר. כאשר איזבלה הפכה למלכה, היא ביקשה מפרדיננד דבר אחד שירשה לה להביא מהבית,זה לא היה הדובי שלה, אלא הכומר המוודה שלה,יועץ הסתרים, איש הסוד ו....שלה, ידידנו היקר טורקומודה. למרות שרבים משייכים אותו לאינקוויזיציה היא הומצאה כבר ב1478 על ידי סיקסטוס הרביעי, אבל לא הצליחה במיוחד ל"נקות" את ספרד מאלו שאינם בעלי " דם טהור" והכוונה לדם לבן נוצרי טהור. אבל ב1482 ידידנו קיבל את המשרה, ועשה בה חיל. המספרים מדברים על 8800 איש שהומתו בעליה למוקד , ו9654 סבלו עינויים שונים ומשונים. ההיסטוריון גרץ מציין כי לפחות 2000 מתוכם היו יהודים.אבל ממחקרים שונים עולים מספרים שונים, מה שאינו משנה,כי הכמויות היו אדירות בכל מקרה. מטרתו ליצור ספרד "נקייה" הצליחה, ובעיני הספרדים הוא נקרא "האור של ספרד" "הכבוד של מסדר הנזירים" ועוד כינויים מעוררי הערצה . במקביל האמונה הדתית הפנטית אפשרה את התקדמות הרה-קונקוויסטה, הכיבוש מחדש של ספרד מידי המוסלמים, והקתוליות הפכה להיות דת המדינה. ישנו ספור כי המלך הספרדי פרדיננד , בעלה של איזבלה, רצה להפטר מהיהודים שהיו בעלי ממון והשפעה רבה, לכן החליט על גירושם,אבל היה מוכן לקנות את נוכחותם במחיר של 30.000 דוקט. אז בא אליו הרשע הגדול ואמר לו "יהודה איש קריות מכר את ישו תמורת 30 מטבעות כסף, ואתה מוכן למכור אותו,רק במחיר אחר".כמובן שפרדיננד שינה את החלטתו בו במקום וגירוש יהודי ספרד התקיים כידוע ב1492. כי מה שפרדיננד יסתבך עם ה"כומר" של אשתו??? הוא עוד עלול למצוא את עצמו שיפוד בכיכר העיר.

magy

New member
מידע מאלף.........

וכבר אמרו.......מה שהיה , הוא שיהיה........עולם כמנהגו נוהג..... בתככים, מין, אוכל, וכל יתר הנושאים........... ההבדל היחיד.....בין אז והיום.........זה הפלאפון והאינטרנט...... כל היתר.....נשאר אותו הדבר......... לא?????????????????

אחותו של W אני ממליץ לך לקרוא...

...את ספרו של לאון פויכטוונגר, "בלדה ספרדית"... מדובר על התאהבות מלך ספרד ביהודיה למשפחה עשירה וידועה... מזכיר כביכול את "מגילת אסתר"...
נ.ב. קראתי זאת בילדותי... נ.נ.ב. כדאי שאקרא שוב...

אחותו של W קחי עוד המלצה...

...כולי תקוה שלא קראת, כי אז אני יוצא "נישכר"... אבל אם קראת אשמח להזכיר לך נישכחות... "מסעותיהם של טיל אולנשפיגל ולממה גודזאק בארצות פלנדריה" מאת שארל דה-קוסטר. הספר דן בתקופת הכיבוש הספרדי בארצות השפלה, השלטון של הכנסיה הקתולית באחד מהשיאים המכוערים בימי הביניים... כל מי שהוא נגד שחיתות, בורות, כפיה דתית ובעד עצמאות, חרות, חופש... "חייב לקרוא את הספר, אבל ממש חייב"
נ.ב. קראתי כמה וכמה פעמים, כל פעם מחדש ניפעם, אולי "מובי דיק" דומה ברמתו...לדעתי הצנוע...

תביאי את כל החורים של

הגרביים אני מומחית בלהטליא אותם, עם חוט צמר ומין גמד מעץ שעליו היו מרכיבים את הגרביים ואז תופרים שתי וערב. מי מתקן היום גרביים בכלל? אפרופו- מישהו אולי גילה לאן הולכות הגרבים האבודות ממכונת הכביסה. כי אצלי לפחות יש תהליך קבוע שהן נכנסות למכונה נשואות לחלוטין ובזוגות. והיציאה ממנה היא הרבה פעמים פרידה זמנית מבת הזוג ולעיתים גירושים לכל החיים. אז חשבתי אולי יש ארץ הגרביים האבודות שלשם הן הולכות?

"ארץ הגרביים האבודות" שוכנת

לבטח אצלי במרפסת, בתוך גיגית, על מכונת הכביסה. ערמות של גרביים.... מזמן התייאשתי מלזווג גרביים ... אצלנו - כל דיצריך יתא .... ויגרוב. נגמרו הימיםמ של "להטליא גרביים.". כמו גם הימים של "לתקן סוליות ועקבים בנעליים"... בקושי תופרים כפתורים... כבר לא מחליפים רוכסנים.. שלא לדבר על "להפוך צווארונים"... מישהו זוכר שהיו פעם תופרות שהיו הופכים צווארונים שנתבלו בכותנות? וגם לא מתקנים בגרים - הכי פשוט לקנות חדשים !! ובעצם - ולמה לא?

עיניים שלנו בגרים ר.ל. גרביים

וגברים לא מתקנים.... (משימה בלתי אפשרית) גם לא זורקים... הם מביאים תועלת ...לפעמים ! אוי כמה אני רעה היום!!! אויייי לו אלופי היה רואה את שאני כותבת..
והוא על אמת מ"הטובים"

ארץ "חד-גרב"

גם לי יש כזו ערמה מכירה את זה לא יודעת מה קורה להן במכונה שאחת מחליטה באופן קבוע לא לחזור
וזוכרת את הגמד, או את הפטריה וגם היתה מחט מיוחדת לרכבות בגרביים איך אהבתי לסגור את הרכבת היום - זורקת ללא רחם

"זורקת ללא רחם"....

רק בענייני אוכל יש לי עוד "רחם" - סנטימנטים.. חלק משטיפת המוח מתקופת הילדות: ש........ אוכל לא זורקים

אוכל לא זורקים ושהאמא היא גננת

ממחזרים כל מה שיש החל מגלילי נייר טואלט וכלה בהמצאה הבלעדית שלה כאשר החלו לשווק חלב בשקיות ניילון הייתה גוזרת את השקית אחרי השמוש עד שנהיתה יריעה מרובעת מנקה היטב ,אפילו משרה באיזשהו נוזל ואח"כ מייבשת את השקיות במרפסת הגדולה. ואז בא שלב הגזירה של שקיות החלב לרצועות של פלסטיק מהן הייתה סורגת כובעים ותיקים לים. בתיה עוזיאל -טירונית לעומתה . נ.ב. אני חושבת שעד היום יש לי דיפלומה בגלגול כדורי צמר מסוודרים פרומים שתי ידיים מושטות קדימה במרווח קבוע ואני מגלגלת כדורים של צמר משומש. ואח"כ התחלפנו בתפקידים כי הידיים של שתינו התאבנו.

magy

New member
"לחם לא זורקים"

שמים על עץ, שיבואו הציפורות......
ותאכלנה.
)) "ילדים בהודו היו שמחים עם מה שיש לכם בצלחת".... אחר כך , ילדים בביאפרה.... ואחר כך בבנגלה דאש... והיום.........אולי באפגניסטאן........ אני עם יהושע.....(כבר די הרבה זמן).....והכלה הוירטואלית, לשעבר , של ......בנו. הבן אדם.....לא מגיע לעניין.......כי אולי אין עניין..... והוא כל כך יפה יודע לכתוב על שום דבר ....... למעשה , הספר זורק אותו לזכרונות......לאסוציאציות..... הוא נע ונד בין מה שהיה ......ומה שהווה.....עם תיאורים מטריפים.... חי......עד כדי נגיעה....עד כדי טעימה, הרחה, ראייה.....ושמיעה... גאון בתיאורים....... ואני חיפשתי קצת אקשן......גם אצלו וגם אצל קודמו.....סמי.... וסמי..... כשכמעט , כמעט נגע בכלתו.........היא נעלמה...... וכך נשארתי.....בתולה עם שני הסופרים.......
)))) הספר הבא יהיה רם אורן........ולו על מנת, לקרוא על קצת אקשן......
)))))

אני עדיין בעניין מוצרט

ולפעמים זורקת אוכל כי אחרת הכל נכנס לי לפה רוצה מוצרט רוצה מוצרט ומרק תאילנדי עם כופתאות

magy

New member
טורקוומדה

משהו שקשור לעינויים ואיקויזיציה........ נוסטלגי.....משהו של פעם.......בימי הביניים........ נדמה לי, שהוא היה ראש האינקוויזיציה........ שמו נשאר לדראון עולם כסדיסט.................

למעלה