החלטתי לכתוב את "הדילמה הכלכלית"

בולי27

New member
החלטתי לכתוב את "הדילמה הכלכלית"

שלי עם חמי וחמותי, בגלל שאלת הסקר.... אז סיפור שהיה כך היה. חמי וחמותי מעולם לא עזרו לנו בכלום! לא שאני מצפה ממנה למשהו יוצא דופן אבל... נצא מנקודה שההורים שלו לא עשירים, אבל יש להם בית גדול ומהמם ומספיק כסף לחיים נוחים, בלי שום חוב ובלי שום צורך לא ממומש! כשכל הכלות שמסביבי התחתנו (גם מהמשפחה שלו) החמות פינקו את הכלות שלהן בכל מיני מתנות יפות (בד"כ זהב) ורק אני קיבלתי בייבי דול מכוער שגם החזרתי ישירות לחנות. זה לא היה כ"כ מעליב, אם לא היו מסביב כלות אחרות שכן קיבלו מתנות יפות. זו דוגמא אחת שאני נותנת כי זה היה מאוד בולט, אני לא מתחתנת כל יום ומאוד נפגעתי מזה! גם בכסף לחתונה הם לא נתנו סכום רציני, אבל מתחו ביקורת מפה ועד להודעה חדשה (הם החליטו אולי שהסכום "האסטרונומי" שהם נתנו לנו מספיק להאכיל אנשים ב-25 מנות) כמובן שהביטחון הזה "שיש לנו כסף" למה שהם רוצים נובע מהעובדה שהם פשוט "סומכים" על ההורים שלי שימלאו את החסר.... עכשיו לדוגמא אבא שלו החליט שאנחנו זורקים את הכסף שלנו לפח (בגלל שאנחנו משלמים שכירות) ואנחנו פשוט מטומטמים בגלל שאנחנו לא קונים דירה. אין לנו כסף לקנות דירה, והם יודעים את זה מצויין ולא מציעים לנו עזרה קלה שבקלות, ואני גם לא מצפה מהם, אבל הוא זה שהחליט שאנחנו צריכים לקנות בית אז נראה אותו עושה משהו.... כמובן שגם מכאן הביטחון שלו נובע מהעובדה שלי יש הורים. (מובן שאת הביקורת שלו הוא מעביר לנו בצרחות ובצורה מאוד מכוערת) יש לי עוד המון דוגמאות אבל נראה לי שהסברתי את העמדה שלי, אני לא רוצה שיעזרו לי ויתנו לי את כל החסכונות שלהם, אבל מדי פעם עזרה קטנה, "איזה עצם" רק בשביל שאני לא ארגיש שהם מנהלים לי ולבעלי (וגם להורים שלי) את חשבונות הבנק. הם כל הזמן דורשים שנעשה דברים שהם יודעים שאין לנו כסף לעשות, אבל לא מציעים עזרה אלא "משאירים אותנו עם הלשון בחוץ" וממש כאילו שולחים אותנו לבקש כסף מההורים שלי.... אם מדי פעם הם היו עושים משהו הפוך מההתנהגות הזו, אז לא הייתי מרגישה כך אבל לאורך כל הדרך הם התנהגו בצורה הזו. עוד יותר חמור, זה שהם "מוציאים" מאיתנו דברים למרות כל זה. (למשל מיטה חדשה לגמרי והם מוצאים תירוצים למה לא "להחזיר" לנו אותה) כאילו שיש לי עודף כ"כ הרבה כסף.... כבר אמרתי שהם יודעים רק לקחת???? אופס...איזה אורך....

smagi

New member
בהמשך לחוסר עזרה כספית...

כשאנחנו התחתנו אח של בעלי (בעלה של גיסתי המגעילה). נתן לנו במתנה 200,000 ש"ח. יכול להיות שבגלל זה גיסתי "אוהבת" אותי כל כך.

smagi

New member
איזה אח נכון!! אבל גם איזו גיסה

קיבלתי ממש "מתנה" נדירה

בולי27

New member
הלוואי שגיסתי הז_ _ _ היתה מגיעה עם

200,000 מצלצלין הייתי הרבה יותר סבלנית אליה....

הגנובה

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

smagi

New member
הייתי מעדיפה את ה200,000 בלי גיסה;-

אבל אם אין ברירה אז שיהיה...

הגנובה

New member
אין טוב בלי רע../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif...

לפחות לך יש 200,000 טובות ורק רע אחד

ציפי ג

New member
למה הם חושבים שיש להם זכות

להתעסק בחשונות הבנק שלכם? אם הם לא עוזרים, (וגם אם עוזרים) כל שאלה בתחום היא חטטנות לשמה. לדעתי, ישירות היא הכלי. כל פעם שהם מחטטים לכם בשאלות שזה ממש לא העסק שלהם, תגידו את זה. אפשר להגדי - כמו שאני לא אומרת לכם שלדעתי זה בזבוז לנסוע לחו"ל שלוש פעמים בשנה, גם אתם אל תגידו לי מה דעתכם על הוצאותי. ולגבי המיטה - באים ביום אחד עם מכונית גדולה ולוקחים. מה יש כאן בכלל לבקש מהם?

בולי27

New member
אני כ"כ מנסה להיות עדינה איתם ולא

להתרגז ולריב איתם. אבא שלו צועק כ"כ חזק שאינסטיקטיבית אנחנו מנסים להרגיע אותו ולא מגנים על העמדות שלנו. אני "קולטת" את זה רק בדיעבד ואז כבר מאוחר מדי.... (בעלי אומר, טוב זה כבר עבר...) בקשר למיטה....אחותו יושנת עליה ובעלי לעולם לא יעשה להם כזה דבר כי.... הכי חשוב שכחתי לספר, הם תמיד מספרים כמה הם "מיסכנים" ובעלי "אוכל" (מה אוכל, בולע!) את זה כמו
(מסתבר שקשה "לראות" את ההורים שלך באור האמיתי)

זה מזכיר לי את הפתגם ../images/Emo8.gif

"האהבה אולי עיוורת, אבל לא השכנים". בעלך ממוש אוכל את מה שהוא אוהב ומכיר הכי טוב. עכשיו זו טירונות ממוש, רגע יבואו הילדוד´ס ותביני מה זה. (לפחות אז כל הקלפים החזקים יהיו אצלך ביד
)

טוב מבחינתך, רע בשבילם../images/Emo8.gif

מה עוד? ללעוס לך גם?
עכשיו אין ילדים, אפשר לטרטר, לדרוש, להציק ומה עוד שכחתי? יבואו הפעוטות ב"ה , יהיה מוגבל וכל "מסע אלנוקות אל העלוקות" יהיה תלוי רק בך וברצונות שלך. הבנתוש?

הגנובה

New member
אני לא יכולה לסבול אנשים צעקנים!

בפעם הבאה שהוא יצרח - חכי שיפסיק לצעוק ואז תאמרי לו בעדינות אך בנחישות - "זה שאתה צועק חזק יותר ממני לא אומר שאתה יותר צודק ממני!" אני בטוחה שהוא יעלה על בריקדות - אבל זה שווה את זה אם בפעם הבאה הוא יזכור את מה שאמרת ויפסיק לצעוק. אגב - עם חמי זה אף פעם לא עבד... כך שאני לא יודעת.... אבל זה מה שתמיד חלמתי להגיד לו!!

בולי27

New member
זה לא יעבוד, כי הרבה פעמים ביקשנו

שיפסיק לצעוק, התגובה המיידית היא .....הוא צועק יותר חזק החלום שלי זה להגיד לו משהו כמו "תפסיק לעשות תוכניות לכסף שאני עובדת בשבילו או בשביל הכסף של ההורים שלי" אבל מי שיפגע מזה זה בעלי ולכן אני לא אגיד מילים אלו לעולם.....

למעלה