כבר כתבתי לך הודעה וזה לא עבר
אז הנה נסיון שני, מקוצר. כשבעלי ואני התחתנו בעלי אמר (ואני עד היום מברכת אותו על כך) שאנחנו לא לוקחים כלום לא מההורים שלי ולא מאמא שלו (אביו נפטר). זה היה הדבר הכי חכם שעשינו. לא היו ריבים, לא היו ציפיות, לא התחשבנויות ולא מתח כמה הצד הזה יתן וכמה הצד הזה. ותאמיני לי שעשינו את החתונה בכסף שלא היה לנו. הצלחנו לכסות את האולם אבל בלי שאר הדברים (תקליטן, צלם ובגדים). וקמנו יום למחרת עם 11 אלף מינוס בבנק. גם אני לא קיבלתי כלום מחמותי לחתונה - גם לא בייבי דול מכוער. שום כלום. נאדא, זילצ´, גורנישט. ולא אני לא כועסת ולא נעלבתי: א. גם אם נניח היא היתה קונה לי משהו מזהב לא הייתי עונדת כי זה לא הסטייל שלי ואז היא היתה נעלבת שאני לא עונדת משהו שהיא קנתה. ב. בשביל מה להכניס אותה סתם להוצאות כשאין לה? זה שחמך אומר לכם לקנות דירה, יש משהו בדבריו - זה באמת לזרוק כסף על שכירות. עדיף לשלם את הכסף הזה על משכנתא. והיום נותנים מימון של 100% לקניית דירה. אז הוא צועק? שיצעק. לא לכל אמירה שלו את חייבת להתייחס ולחשוב שהוא מרמז לכסף של ההורים שלך. או במילים אחרות: מתכופפים וזה עובר מעליך. וזה שבעלך רוצה לתת דברים להוריו זה בסדר גמור ואת לא צריכה להתערב משום שאם המצב היה הפוך הוא, אני בטוחה, לא היה מתערב. נכון? בקיצור, כגודל הציפיות כגודל האכזבות. אל תצפי לקבל שום דבר לא מהוריך ולא מהורי בעלך וככה לא תתאכזבי. אני מאלה שחושבות שהורים לא צריכים לממן את הילדים שלהם כשאלו כבר בעלי משפחה (לדעתי עוד לפני זה אבל הייתי עדינה) משלהם. אם הם נותנים, גם אם זה משהו מכוער שישאר לנצח בארון ולא יראה אור יום, צריך להגיד תודה ולסתום את הפה. הם לא חייבים לנו כלום.