לדעתי תנובה הכי טעים
(הוא גם הכי זול, למרות שלא בהבדל ניכר). כדאי לשים לב שיש כמה סוגים: "לייט", "במתיקות מופחתת", ורגיל. הרגיל לדעתי מתוק מדי, ואני משתדל לא לקנות אותו. יש גם חלב סויה תנובה בטעמים, שהם גם לא רעים בכלל. מצטרף להמלצה מעליי לנסות את כל הסוגים (תנובה, אלפרו, צוריאל, ויטהסוי) עד שתתבייתי על מה שאת מעדיפה. אגב, בחנויות טבע ניתן למצוא חלב סויה אורגני (רגיל או בטעם וניל) שלדעתי הוא הרבה יותר מוצלח מכל מוצר אחר, אבל בהתאמה הוא גם הרבה יותר יקר. לגבי השאלה השנייה: בכל המתכונים שבהם את משתמשת בחלב ניגר, אפשר להשתמש בחלב סויה. אם מדובר בתבשיל מלוח, לפעמים מאוד מטעים דווקא חלב קוקוס (הוא גם מקרים בצורה מאוד יפה). כתחליף שמנת חמוצה ניתן להשתמש ב"טוב משמנת" של טופוטי, ולמתוקים ניתן להשתמש בשמנת מתוקה צמחית שיש בכל סופר, או שוב בחלב קוקוס (למשל, בשייק פירות). כתחליף למאכלים שמכילים גבינות רכות (למשל בורקס גבינה) ניתן להשתמש במגוון הגבינות הצמחיות של צוריאל וטופוטי (יש בכל מיני תוספות וטעמים).