החלטתי לנסות חלב סויה אבל מפחדת שלא

TheSegal

New member
החלטתי לנסות חלב סויה אבל מפחדת שלא

יהיה טעים... למישהו יש המלצות לגבי איזה חלב טעים? כנ"ל לגבי מעדני שוקו מסויה ? ולטבעוניים שאלה : אם אתם רוצים לאכול מאכל שמכיל חלב, האם יש לחלב תחליף טבעוני ?

Lily Flower

New member
זה עניין של טעם

כדאי לך לנסות את כל הסוגים עד ש"תתבייתי" על זה שהכי טעים לך. אני הכי אוהבת את חלב הסויה הטרי של תנובה. אחריו, גם החלב העמיד של אלפרו ממש טעים. לאלפרו יש מעדני שוקו (וגם בעוד טעמים) עשירים כאלה, אבל הם משאירים איזה טעם לוואי שמפריע לי... אני מעדיפה את המעדנים של צוריאל. בקיצור, תבדקי קצת ובמהרה תוכלי להמליץ המלצות משלך לאנשים אחרים. בקשר לתחליפים למאכלים המכילים חלב: ברוב המקרים אפשר לסדר משהו. בכל מקרה זה לא יהיה אותו הפתרון לכל מאכל. חלב סויה הולך מצויין בעוגות ועוגיות, למשל, אבל אם יש לך מתכון למרק מוקרם עדיף שתנסי שמנת צמחית. אה, ואהבתי את החתימה שלך...

לדעתי תנובה הכי טעים

(הוא גם הכי זול, למרות שלא בהבדל ניכר). כדאי לשים לב שיש כמה סוגים: "לייט", "במתיקות מופחתת", ורגיל. הרגיל לדעתי מתוק מדי, ואני משתדל לא לקנות אותו. יש גם חלב סויה תנובה בטעמים, שהם גם לא רעים בכלל. מצטרף להמלצה מעליי לנסות את כל הסוגים (תנובה, אלפרו, צוריאל, ויטהסוי) עד שתתבייתי על מה שאת מעדיפה. אגב, בחנויות טבע ניתן למצוא חלב סויה אורגני (רגיל או בטעם וניל) שלדעתי הוא הרבה יותר מוצלח מכל מוצר אחר, אבל בהתאמה הוא גם הרבה יותר יקר. לגבי השאלה השנייה: בכל המתכונים שבהם את משתמשת בחלב ניגר, אפשר להשתמש בחלב סויה. אם מדובר בתבשיל מלוח, לפעמים מאוד מטעים דווקא חלב קוקוס (הוא גם מקרים בצורה מאוד יפה). כתחליף שמנת חמוצה ניתן להשתמש ב"טוב משמנת" של טופוטי, ולמתוקים ניתן להשתמש בשמנת מתוקה צמחית שיש בכל סופר, או שוב בחלב קוקוס (למשל, בשייק פירות). כתחליף למאכלים שמכילים גבינות רכות (למשל בורקס גבינה) ניתן להשתמש במגוון הגבינות הצמחיות של צוריאל וטופוטי (יש בכל מיני תוספות וטעמים).

בתקופת חלב הסויה שלי

הייתי מאוהבת באלפרו, ובעיקר בוניל. הייתי יכולה לחסל קרטונים של אלפרו וניל אחד אחרי השני, ואם זה לא היה כזה יקר לא היה שום כח בעולם שיעצור בעדי
את תנובה לא טעמתי בכלל, הוא יצא בתקופת פוסט הסויה שלי

אז לא חייבים להגיב ../images/Emo13.gif

אני מקווה שיש לך אימון היום, נראה לי שנכנסת למצב רוח קרבי

ailag

New member
(שימי לב ללשון זכר בכותרת)

(ודוקא היה אימון אתמול, כואב לי מדי ביד בשביל לבוא היום. כנראה כי בעטו בי בטעות)

למעלה