החלטתי לקנות קונסולה חדשה...מה מומלץ?

sivan120

New member
החלטתי לקנות קונסולה חדשה...מה מומלץ?

יש לי PS3 והחלטתי לשדרג (אבל גם להשאיר את ה-PS3 למשחקים שכבר קניתי).
אני מתלבטת מה לקנות- האם לקנות PS4 או Xbox one שאין לי בכלל ניסיון איתו- מה אתם ממליצים?
מה נחשבת קונסולה טובה יותר? או שבכל מקרה כדאי לגוון ולחוות קונסולה אחרת?

magal101

New member
האקסבוקס החדשה הרבה יותר מומלצת

מציע לך ללכת עליה. הגרפיקה, השלט וכל מה שמסביב הרבה יותר טובים מ-PS4/

evilplate

New member
למה אתה מטעה אנשים?

הפס4 קונסולה חזקה יותר ולכן הגראפיקה אצלה עדיפה יותר, זה לא עניין של דיעה אלא עובדה.
בקשר לשאר הדברים מסביב כמו שלט, משחקים אלו דברים יותר סובייקטיבים שנתונים לויכוח, אבל לא משנה מה דעתך אף קונסולה בשלב הזה לא "בהרבה יותר טובה" מהשנייה, שתיהן עם ספריית בלעדיים די חלשה ובעלות מאפיינים דומים מדי כדי שאחת תהיה עדיפה בהרבה.

magal101

New member
צודק, הייתי צריך לכתוב "לדעתי"...

אני פשוט איש של אקסבוקס, אבל טוב שנתת את הצד השני

statrix

New member
אם אתה אומר

שבודקים מוצר הוא נבדר בשלמותו בתוצר הסופי

ולא בחלקיו הבודדים, למשל אם נבדוק פר חלק הרי שהכרטיס הגרפי והזכרונות של הסוני חזקים בהרבה מהאקס בוקס וואן, אבל אם נבדוק את המעבד אז המעבד של הוואן חזק ב-10 אחוז יותר רק בגלל השניה האחרונה של מיקרוסופט שדרשה מעבד מעט חזק יותר.

באופן כללי שזה מה שמענין, מוצר בשלמותו כיחידה, הסוני 4 חזק מהוואן ב- 40 אחוז לערך, מתי נראה את ההבדלים, בשנים הבאות שייצטרכו משאבים גדולים יותר למשחקים תובענים יותר מבחינת גרפיקה וכמות האלמנטים במשחק.

Anakin S

New member
גם אז לא בטוח שתראה מאוד את ההבדל

כנראה שרק באקסלוסיבים.
&nbsp
נראה שאקסבוקס בחרו הפעם לשלם כסף לחברות הפיתוח כדי שהגרסאות יצאו בדיוק אותו הדבר לשתי הפלטפורמות מה שגורם לסירוס של גרסא הPS4.
&nbsp

evilplate

New member
זו לא חייבת להיות קונספירציה שכזו

יש כל מני גורמים שיכולים להסביר למה יש parity, אפשר להסתכל על זה מזווית עסקית, אם למשל משחק על ה ONE נראה פחות טוב בהשוואה לגרסת ה PS4 אז זה פוגע במכירות של המשחק על הפלטפורמה.
תחשוב נגיד שכולם מדברים על איך המשחק רץ ברזולוציה נמוכה יותר על ה ONE ויש בו פחות אפקטים ויוצאות כל מני תמונות שמשוות בין הגרסאות שגורמות ל ONE להראות רע בהשוואה, מה אתה חושב שזה עושה ללקוח של ה ONE? זה לא מוריד לו קצת את החשק מלקנות את המשחק?
&nbsp
לעומת זאת כשהמשחקים זהים פחות או יותר יש הרבה פחות רעש ואתה בתור בעל PS4 לא מרגיש רע עם הקנייה כמו שבעל X1 ירגיש במידה ויאמרו לו שהמשחק שלו נחות.
&nbsp
יכול גם להיות למשל שיש למפתחת target מסויים והם מנסים לגרום ל ONE לעמוד בו, אם למשל המטרה היא להריץ את המשחק ב 1080P ו 30 FPS הם מצליחים נגיד תוך מספר חודשים בגלל החומרה החזקה יותר והקלה לפיתוח של הפס4 להגיע לזה על הפלטפומרה, לעומת זאת גרסת ה ONE בעייתית יותר והם משקיעים בה הרבה משאבים כדי שתגיע ליעד, משאבים שבאים על חשבון השקעה בגרסת ה PS4 שיכלו לדחוף אותה עוד יותר.
אם הם מתחילים את הפיתוח על הפס4, מגיעים ליעד מסויים שהם מרוצים ממנו ואז משקיעים את כל המאמצים בגרסת ה ONE כדי שגם תגיע לאותה תוצאה אז ברור שגרסת הפס4 לא תקבל את אותה השקעה, אבל זה לא אומר שמייקרוסופט שילמה להם כדי לחבל בגרסת הפס4, זו תוצאה טבעית של פיתוח ל 2 פלטפורמות כשלמפתחת יש משאבים מוגבלים בסופו של דבר והיא יוצרת את המשחק ע"פ המכנה המשותף שלהן ולא כדי לדחוף את הקונסולה שלך.
&nbsp
ברור שתיאורתית יכולה להיות קונספירציה, אבל עדיף ללכת ע"פ האפשרויות הסבירות והפשוטות יותר מאשר התסריט המסובך והמופרך (ע"ע התער של אוקהם)

Anakin S

New member
אין כאן עניין של קונספירציה

וזה לא "חבלה",
ליוביסופט יש מספיק כסף וזמן פיתוח להשקיע ובאופן עובדתי היא משקיעה אותו וגרסאת המחשב היא טובה יותר מגרסאת הקונסולות,
אבל יובי ועוד כמה מפיצות הודיעו שהגרסאות של הקונסולות יהיו זהות (חפש בגוגל, אם אני זוכר נכון גם באטמן עומד להיות זהה).
&nbsp
לדעתי זו השקעה הרבה יותר טובה למייקרוסופט לשלם למפתחות שיוציאו גרסאות זהות מאשר לקבל תקופת בלעדיות או חבילות בלעדיות. זה מקהה את כל העוקץ מהחומרה הטובה יותר של הPS4.

evilplate

New member
מה שיובי אמרה

זה פחות או יותר הסיבה הראשונה שכתבתי, הם אמרו שהם "רצו למנוע את הדיון הזה על ההבדלים הטכניים" במילים אחרות, לא רצו שבעלי אחת מהקונסולות ירגישו מקופחים, אולי כי זה באמת לא טוב מבחינה עסקית.
&nbsp
לא חושב שזה אומר שמישהו שילם להם כדי שיצאו שוות.
ושחקני PC אגב יתפוצצו מצחוק אם תאמר להם שיובי משקיעה עבורם בפורטים ל PC, לרוב הם נחשבים במצב גרוע אפילו יותר מהמשחקים לקונסולות עד שהם טורחים לתקן אותם.
&nbsp
מה שכן בסופו של דבר אני מסכים איתך, תהיה הסיבה אשר תהיה רוב החברות צד ג' ישאפו לגרסאות יחסית קרובות טכנית, את ההבדלים נוכל לראות בעיקר בבלעדיים, באסה אבל ככה זה.

בהחלט ייתכן שמיקרוסופט וגורמים נוספים

לוחצים שהכל יהיה זהה אם במתן שוחד או אם בדרכים אחרות, בעידן בו השוחד מהלך לפניו הכל אפשרי

מה זה אמור לעניין אותי החומרה החלשה של הוואן

ביחס לסוני 4

אם אני קונה מחש חזק אני מצפה שהמשחק יתמוך פר הכרטיס גרפי בעיקר ושאר חלקי המחשב בכלל ברמות גרפיות גבוהות מאוד, למהלאדם לשלם יותר ובסוף הוא לא מקבל את מה שהוא משלם עבורו?

הרי נניח סוני 3 לעומת סוני 4 ברור שכל אחד בר דעת ירצה יותר איכות, אז המסקנה פשוטה או שיש את היכולת להביא מוצר טוב יותר או שלא, אבל למה אילו שכן רוצים יותר צריכים להתפשר בגלל לקוחות מוצר אחר? אין בזה היגיון א נכונות בכלל

evilplate

New member
מה אני אגיד לך

זה נכון אבל מה לעשות שחלק מהחברות נוהגות לעשות את זה משיקולים כלכליים?
יש תחרות חזקה בין 2 הפלטפורמות וקהל לקוחות קנאי וקולני ולפעמים כדי לא להסתבך איתו הן מעדיפות "להמנע מדיונים" כמו שיובי אמרה, או שהמשאבים מוגבלים והם לא הולכים להוציא את המקסימום מכל קונסולה כמו שחברה שמפתחת אקסלוסיבי עושה.
המפתחים של הוויטצ'ר 3 למשל שידועים בכך שהם מאוד כנים נשאלו האם הם ינצלו כל מני אפשרויות חומרה ייחודיות שמציעה הפס4 (כמו להעביר פעולות שקשורות ל CPU ל GPU) והם אמרו שלא.
&nbsp
אם אתה רוצה ניצול טוב יותר של הפלטפורמה לך על PC, אבל גם שם חוץ ממשחק אחד פעם בכמה שנים (כמו Star Citizen) לא תקבל באמת משהו שינצל את החומרה שלך כמו שצריך, רק תשחק במשחקי PS4 ו XB1 עם עוד אפקטים ורזולוציה גבוהה יותר וכו' אבל עדיין בבסיסם אלו משחקים שמתאימים לחומרה חלשה יותר.
כולנו נדפקים באיזשהי רמה בסופו של דבר.

שמע אני מסכים שרוב האנשים לא מסינים דבר בטכנולוגיה

וקונים לפי שם, מותג, מראה, אבל אותי בכל תחום מאז ומעולם ראשית זה טכנולוגיה ואחר כך מראה, עדיף השילוב מן הסתם.

זה שיש תחרות זה יפה, אבל ברגע שהם מאלצים את איקס ככה וככה איפה התחרות? אין תחרות זה בעצם נהיה אותו מוצר עם שם שונה זה הכל.

אם זה יימשך אז סביר להניח שכבר אנשים יעדיפו PC על פני קונסולות שהן ממילא מחשבים לכל דבר.

עטלפוני

New member
אם הטכנולוגיה זה הפרמטר הראשון שלך עדיף לך לשחק על מחשב

ולשמור את הפס4 רק לאקסקלוסיבים, שמן הסתם ינצלו אותו עד תום

אתה צודק זה מה שהתכוונתי לעשות ממילא

גם משחקי אונליין טובים אשחק על הסוני בין היתר.

כן מה שדגופק בסופו של דבר זה התוכנה ולא החומרה המוצלחת

חומרה חזקה לא שוה דבר אם אין לה תוכנה בהתאמה מוצלחת.
זה כמו שספר יחזיק מספריים הכי טובות אבל ייתנו לו מסרק עקום או משהו בסגנון, אין מה לעשות כיימינג איכותי טמון בתוכו שילוב של אלמנטים שיוציאו משהו מצוין, תוריד אחד מהם והכל נדפק.

בתור אחד שיש לו את שניהם

אני ממליץ על ה-PS4 יותר
בינתיים מייקרוסופט מאכזבים אותי עם הבלעדיים שלהם
דבר שני תעשי פלוס ב-4 וככה גם תרוויחי משחקים חינם ל-3
דבר נוסף אני ממליץ לבחור קונסולה גם לפי מה שיש לחברים,כי זה די באסה לשחק לבד.

sivan120

New member
קניתי 4...מה הכוונה לעשות פלוס ב-4?

האמת שאף פעם לא עשיתי פלוס- כמה זה עולה?
אם אני עושה ב-4, אז אני יכולה לקנות מה-3 משחקים (כמובן על אותו יוזר)?

לפי מה שאני יודע אם יש לך פלוס

זה גם לשחק באונליין על סוני 4 בין היתר, בתכלס סוני בלי אונליין משעמם מהר מאוד, חווית האונליין מהנה בהרבה מהאווליין.

אם יש לך פלוס שזה גם לסוני 3,4 וויטה, אז את מקבלת 12 משחקים חינם במהלך השנה לסוני 3, 6 משחקים חינם במהלך השנה לסוני 4
יש חיסרון אחד הם בוחרים איזה משחקים יהיו חינם ולא את, מספיק שתפלי לדעתי על אחד או שנים שאהבת זה כיסה את הפלוס, אני לוקח בחשבון את הפלוס בעיקר לאונליין.
יש לציין שהמבצעים והמשחקים משתנים מחנות לחנות, אני בחנות הישראלית, יש אמריקאית וכיוצא בזה.

למשל כרגע המשחקים חינם לחודש זה לא מעניינים אותי לסוני 4, אינג'סטיק אמנג אס, דיסי יוניברס אונליין ועוד משהו לא זוכר.

למעלה