החלטתי לשפף אותכם

החלטתי לשפף אותכם

השתחררתי לפני שבוע מהצבא,ועכשיו בתור אזרחית החיים נראים לי כל כך קשיים להתמודד עם גמגום.
חשבתי להקל על עצמי ולללכת לסדנא גמגום לפני שאתחיל לעובד, אני ממרכז וחיפשתי בתל השומר
אך לא מצאתי.

מישהו אולי יודע אם יש סנדאות בתל השומר בתקופה הקרובה ??

geashono

New member
יש בהדסה בירושלים ביולי

3 שבועות מרוכזים בשיטת עיצוב שטף,אפשר לברר אם יש מקום.

מה זאת השיטה הזאת?

למישהו יש ניסיון איתה?

בעניין העבודה, כבר כתבתי פה בפורום בהרחבה על כך שגמגום לא עוצר שום ראיון עבודה ושום עבודה.
אני צריך להתקשר הרבה במסגרת העבודה והיו לי כמה ימים קשים לאחרונה. זה מחורבן לגמרי, אבל עוברים את זה..

geashono

New member
על קצה המזלג

שיטה שמלמדת שליטה בדיבור .חלק קטן אכן מגיע לשליטה טובה מאוד בדיבור,חלק קטן לא מפיק כלום מהשיטה.
רובם הגדול מצליח להגיע לאיזה שהוא שיפור,שמשתנה לפי כל מטופל.

Elchanan1

New member
אלחנן

למעשה, כמו שאני מכיר, בהדסה גם מי שכן מגיע לשליטה בדיבור ברמה כזו או אחרת, מאבד את השליטה בדיבור באיזשהו שלב.
השיטה "עיצוב שטף" דורשת הרבה מאוד תרגול ואין בהדסה תשתית שמשמרת את השליטה הנרכשת.
אני פגשתי מגמגמים בוגרי הקורס בהדסה בקבוצות התרגול של המכון בו אני עברתי את הקורס (מכון ד"ר פלואנסי) שחלק מהם הגיעו כדי לעבור את הקורס שוב פעם על מנת לשחזר ולשמר את השטף הנרכש בשיטה הזו. במכון ד"ר פלואנסי נפגשים איתך במשך שנה שלימה (!) כדי לתרגל אותך.
שיטת עיצוב שטף היא איננה שיטה של "זבנג וגמרנו" כמו מה שהשרלטנים בשוק מנסים למכור.

geashono

New member
שלום אלחנן

הנקודות שהעלית נכונות,ולכן אני לא לוקח בחשבון את השטף הספונטאני שחלק מהבוגרים משיגים מייד בתום הקורס.
צריך לציין שגם אנשים שתרגלו את השיטה במשך שנה,מעטים מאוד מתוכם מצליחים להגיע לשליטה מלאה בדיבור ברוב המצבים לאורך זמן .
הסיבות לכך לא קשורות לאופן התרגול כי אם לשיטה עצמה,אם תרצה אפרט למה אני מתכוון.

Elchanan1

New member
שיטת עיצוב שטף לא מתיימרת

שיטת עיצוב שטף לא מתיימרת לפתור את בעיית הגמגום אלא לתת כלים לקבל לשיפור משמעותי בדיבור ולאורך זמן ע"י תרגול עקבי.
מה שקורה זה שאנשים שמשיגים שטף, מפסיקים לתרגל, דבר שגורם לירידה בדיבור, לתרגול מחדש, (במקרים היותר טובים), לשטף חוזר, להפסקה בתרגול, וחוזר חלילה.
העובדות מוכיחות שניתן לשמר את השטף ע"י תרגול עקבי. ולאורך זמן.
ארי, אתה בתור בן אדם בוגר ובעל ניסיון, בטח מודע לכך שלא כל האנשים מצליחים להיות עקביים ולקחת את עצמם בידיים בהרבה תחומים בחיים. ואפילו בתחומים החשובים להם מאוד.
לדעתי, צריך להפסיק להאשים את השיטה.. האדם צריך לקחת על עצמו אחריות.

לסיכום:

א. אחוז מאוד גדול מהאנשים, אינם תמיד עקביים, ואפילו בתחומים החשובים להם.
ב. אחוז אף יותר גדול של אנשים לא מוכנים לקחת אחריות על כך..

geashono

New member
זה גם מה שאני חשבתי בשעתו

אבל במהלך השנים הבנתי שזה לא נכון לכולם.
ישנם אנשים שבמעט תרגול יגיעו לתוצאות מצויינות,וישנם אנשים שיכולים לתרגל בלי סוף והם לעולם לא יתגברו על הבעייה.
המפתח להבנה של התופעה הזו,טמון שגמגום משמעו דיבור לא יציב,דהיינו שדברים שיעזרו בשלב מסויים לא בהכרח יעזרו בשלב אחר.
ישנם מגמגמים שיודעים להסתדר עם זה יותר טוב,ישנם שמסתדרים עם זה פחות טוב.
לדוגמה :מתי שהדיבור משתפר,ישנם שעדיין מסוגלים להמשיך להקפיד על שליטה בדיבור,ישנם שמרגישים שאין להם בעייה והבעייה תמיד צצה אחרי זה.
גם הפוך מתי שקשה יותר:יש שיתיאשו יפסיקו לתרגל או לדבר,ויש שרק יתרגלו וידברו יותר.
מהצד השני ישנם אנשים שבלי הרבה תרגול,יכולים לשלוף דיבור יותר נשלט מתי שהם צריכים אותו.
כמו כן ישנם אנשים שבגלל עוצמת הפחד שלהם לדבר במצבים מסויימים ,יהיה להם קשה מאוד להשתמש בשיטה באותם מצבים.
הלוואי שזה היה מסתכם רק בתרגול והתמדה,בהרבה מקרים זה לא מספיק.אבל עם כל ההסתייגות שלי,ישנם כלים מאוד מועילים תחת המטרייה של עיצוב שטף.וכשעושים סוויץ בראש ניתן להשתמש בהם כדי לתקשר טוב יותר,גם אם עדיין נמשיך לגמגם במידה זו או אחרת.

Elchanan1

New member
גמגום זה התוצאה של הבעיה. וכמו כן הפחדים.

אנשים שמתרגלים מול המחשב בלבד לא יצליחו להתקדם בדרך כלל. כשמתרגלים גם מול אנשים ומאותגרים להשתמש במשימות במצבים שונים בצורה הדרגתית ועקבית, תמיד יהיה שיפור משמעותי בגמגום.
גמגום הוא אומנם דיבור לא יציב, אבל אל תשכח שדיבור לא יציב הוא רק התוצאה של הבעיה של "חוסר השליטה" על הדיבור. שיטת עיצוב שטף עונה על הבעיה הזו של "חוסר השליטה". אומנם בגלל בעיות נגררות של גמגום כמו לדוגמא חרדות למיניהם, לא ניתן לוותר גם על התרגול מול אנשים ובמצבי לחץ שונים. ובתחום הזה יש כאלה שיצליחו יותר ויש כאלה פחות.
לא ניתן "לשלוף" דיבור נשלט בלי תרגול מכיוון שלא ניתן להתרכז במשימות אלא א"כ בנית את ה"תחושות" של המשימות בפה. ולכן, אם תראה מישהו שאומר לך שהוא יכול "לשלוף" את המשימות כשהוא רוצה ולדבר בצורה נשלטת תדע שהוא עובד עליך. זהו שטף ספונטני.

geashono

New member
תראה ככל שהעמקתי בהבנת הגמגום

הבנתי שאני לא מבין שום דבר.
יש בגמגום שתי חלקים:הבעייה המקורית:,שרוב קלינאי התקשורת קוראים לה אובדן השליטה בדיבור.
וחלק שנובע מהרגלים של המגמגם מתוצאה של אובדן השליטה בדיבור.
אובדן השליטה בדיבור כנראה לא נמשך הרבה זמן,אבל המגמגם תופש את זה בתור אירוע טראומתי ומכאן כל דיבורו משתנה.
השינוי הוא כל כך משמעותי כי ככל שהמגמגם פוחד יותר הוא עלול ללחוץ יותר על הדיבור,ואז מערכת הדיבור תינעל ולא תעבוד.
הלחץ בדיבור הוא הרגל נרכש שנבנה לאורך שנים,ומשתנה בתדירותו אצל כל מגמגם.
כשהמגמגם מרגיש שהוא לא עומד לגמגם ,הוא ילחץ פחות בדיבור וידבר יותר שוטף,עד שהוא יראה ששוב הוא מאבד שליטה ואז הוא ינסה למנוע את זה וילחץ יותר.
אין אף שיטת דיבור שיכולה להבטיח שליטה מלאה בדיבור,תמיד יהיו מצבים שבהם המגמגם יצטרך להתמודד עם ההרגשה שהוא עומד לגמגם,והשאלה מה הוא יעשה אז(זה מאוד כיף כשמרגישים את המשימות,אבל יש מצבים שבהם לא מרגישים את המשימות ומה עושים אז,פורשים לצד ומנסים לתרגל את הדיבור?).
וכמו כן בנוסף לזה מהצד ההפוך ברגע שהמגמגם מרגיש שליטה בדיבור,הוא מרגיש לפעמים שהוא לא מגמגם ואז הוא ינסה לדבר ספונטאני דבר שבסופו של דבר יחזיר אותו לנקודה הקודמת.
היות שהדברים שהמגמגם עושה מתי שהוא מרגיש שהוא עומד לגמגם שונים ממגמגם למגמגם,ישנם מגמגמים שלא יוכלו לעמוד בפני השינויים האלו וישנם שיתמודדו איתם בקלות יותר.
לגבי שימוש במצבי לחץ,הגורואים של שיטת עיצוב שטף ד"ר וובסטר וד"ר קרול סוברים שבמצבי לחץ מגמגמים יחזרו להשתמש בדיבור הרגיל שלהם,כי זה מצבים שהם לא רגילים אלהם,ועל ידי תרגול הם ידברו משימתי והכל יסתדר.
אני לא חושב שהם צודקים ואני לא היחיד,קלינאי תקשורת שאכפת להם מה המגמגמים חושבים או שהם בעצמם מגמגמים הגיעו למסקנה,שיש לחץ והרגשות שבהם לא ניתן לשלוט בדיבור,ולכן צריך קודם כל לנסות להוריד את הלחץ לרמה שניתן לשנות משהו בדיבור(ואני עד שברמת לחץ לא היה לי שום שליטה על הדיבור שלי,לא על קצב ולא על כלום,מייד הרגשתי הרגשה שאני לא יכול לדבר בכלל).אגב יש המון קלינאי תקשורת שדגלו בשיטת עיצוב שטף,וחזרו בהם בין היתר מהסיבות האלו.
יש בעיצוב שטף כמה בעיות מובנות שנובעות לדעתי מזה שמיסדיה לא גימגמו ולא הבינו מה זה לגמגם,אבל ניתן להשתמש בכלים של השיטה ברגע שלומדים לחיות עם הגמגום,דבר שלא מטופל בכלל בשיטה.

geashono

New member
ובקשר לשיטתיות

תתאר לך שאתה סובל מבעייה ביד ,שלפעמים היד קופאת לך ואתה לא מצליח לשלוט בה.אומרים לך שהפתרון הוא תמיד להזיז את היד לאט לאט למשך שנה לפחות ,כמה זמן תעמוד בזה?
באיזה שהוא שלב אתה תזיז את היד אוטומאטית מהר מדיי ,וכמה פעמים זה יעבוד והיד תתנהג נורמאלי ואז עוד פעם תאבד עליה שליטה.
קשה להיות שיטתי ביחס לתהליך שאמור להיות אוטומאטי.
ולכן כמעט כל מי שטופל בשיטה,לא תמיד מקפיד על כל כלי הדיבור ובטח שלא מדבר בקצב מאוד נשלט לאורך תקופה משמעותית.
מה שאומר שהבעייה צצה שוב במוקדם או במאוחר (אם כי לא תמיד באותה חומרה) .
אלו שממש הצליחו בשיטה שאני מכיר,משתמשים בדיבור שלהם +חלק מהמשימות ולהם זה מספיק לדבר מספיק טוב.
זה נכון שישנם מעטים שממש דיברו בקצב מאוד איטי לאורך תקופה ארוכה ,והצליחו לסגל לעצמם שליטה טובה מאוד בדיבור,אבל
הם היוצאי דופן,זה לא מקרי שכמעט כולם לא עומדים בזה .זה לא הגיוני להאשים את רוב המגמגמים על סמך זה שיש יוצאי דופן שכן הצליחו.

andreyzhitnikov

New member
חיים

שלום.אני לא יודע הרבה על סדנאות בתל השומר.אבל אני זוכר שגם לי הייתה הרגשה דומה כאשר השתחררתי מצבא.אני ממליץ לך פשוט לחשוב על מה את רוצה לעשות ולשאוף לזה.אולי זה נשמע דפוק אבל אני חושב שסדנאות האלה לא עוזרות כי שום סדנא זאת לא חיים אמיתיים.מנסיון שלי, אני גם גר בתל אביב יש כל כך הרבה מקומום עבודה שאפשר לנסות כמעט אינסוף פעמים ובסוף למצוא עבודה שאת רוצה.
כשהייתי בצבא גם השתתפתי בסדנא כזאת בצריפין.כל מה שהם עושים זה מסבירים לבן אדם שהוא צריך לשים ז** על כולם ופשוט לעשות מה שהוא רוצה לעשות.
ממליץ בחום ללכת ללמוד!
אני כעת לומד באוניברסיטה ויוצא סבבה לעומת שאני מגמגם די קשה.אם את רוצה לדבר אשמח!

למעלה