החלטתי סופית "להשאיר את עומר גן"

החלטתי סופית "להשאיר את עומר גן"

עומר כזכור נולד ב- 7.8.98 . היינו מאושפזים עד 16.2.99 כשרוב הזמן הוא מונשם ומורדם ולמעשה בתקופת האשפוז הוא לא התפתח בכלל (אם כבר, היתה נסיגה , כיוון שהוא לא זז בכלל). בגיל שנתיים עומר נכנס לגן עם ילדים בני 1.3 עד שנתיים. באוגוסט הקרוב עומר יהיה בן 4 והוא אמור ללכת לגן טרום חובה. יש לנו שני חברים עם ילדים בני 4 ולדעתי עומר ממש לא מפותח כמוהם (בעיקר בכל הקשור לשפה, עצמאות וגם גודל פיזי). לדעת הרופאה ההתפתחותית הוא יכול ללכת לגן טרום חובה "ומקסימום יישאר עוד שנה בגן חובה", אבל זה לא נראה לי . מכל הבחינות הוא שייך לשנתון של ילידי 99 ועדיף לדעתי להיות "ראש לשועלים" ולא "זנב לאריות". דבר נוסף- מבחינה פיזית הוא מאוד נמוך. אצלנו טרום חובה וחובה הם באותו גן ואם הוא ילך לטרום חובה הוא יהיה למעשה עם ילדי חובה שבפירוש נראים פי שתיים ממנו. כבר היום הוא נעלב כשאומרים לו שהוא "קטן" ואני לא רואה שום סיבה שיהיה עם ילדים שהפער בינו לבינם כל כך גדול. אז זהו, שום דבר לא בוער, הוא פספס בגלל השהות בפגיה שנה מהחיים ואין לדעתי תקופה כיפית יותר מהגן , אז שייהנה עוד שנה.

shirly25

New member
זה נשמע הכי הגיוני בעולם

אין לאן לרוץ וגם לגבי ילדים רגילים ולא פגים אני לא מאמינה שיש צורך כול הזמן לזרז ולדאוג שיהיו עם ילדים גדולים מהם אחרי הכול לכול ילד יש את קצב ההתפתחות שלו וגם אני דרשתי מהמטפלת בגן של שנה הבאה ששחר שלי לא תהיה הקטנה ביותר בהצלחה שירלי

אתן חושבות שגודל פיזי הוא שיקול?

נניח שמכל הבחינות האחרות עומר היה מתאים לטרום חובה , אבל מבחינה פיזית הוא נראה הרבה יותר קטן מבני גילו, האם זה שיקול להשאירו בטרום- טרום חובה? אני רואה שהיום בגן , יש כבר כמה ילדות (אומנם קצת יותר גדולות ממנו) שמתייחסות אליו בצורה נורא "אמהית" (מחבקות אותו, עוזרות לו וכו´) ועומר לא אוהב את זה. הוא בגיל שנורא חשוב לו להרגיש גדול. ועכשיו יש לי אמרה שוביניסטית- אני חושבת שבן שהוא נמוך וקטן קשה לו יותר מבת שהיא נמוכה וקטנה (אולי לא בגיל של עומר אבל בגיל מאוחר יותר - בהחלט כן). אני מקווה שעד גן חובה תגיע "הקפיצה בגובה" שאנו מחכים לה (בכל זאת אבא של עומר 1.90 ס"מ).

אחותי נשארה בגן חובה בגלל גודל

אחותי קטנטונת, היתה תמיד ועדיין. כילדה היא היתה טיפטיפ (זוכרות את הסידרה? פשוט ככה), ואחד השיקולים, מלבד זה שהיא היתה תינוקית, להשאיר בגן שנה נוספת, היה הגודל. היא לא נולדה פגית. גם אני נשארתי בגן שנה נוספת ולא נראה לי שזה הזיק לאף אחת מאיתנו. אני בעד. (ודרך אגב, אבא של נוריאל גם ענק 193 ס"מ, וגם אנחנו מקווים שנוריאל לא ידמה לי
)

שרהודיה

New member
את בהחלט צודקת !!

עדיף שהוא יהיה יחסית גדול. מאשר להתחיל להאבק. ביחוד שהוא נשאר המון זמן בפגיה.. מה גם שהוא בעצם לפי התאריך שלו (התאריך בו הוא היה אמור להיוולד) היה אמור להיות יותר קרוב לשנתון של ילידי 99´
אני משאירה את הודיה בגן פרטי עוד שנה (היא לא תעשה גן טרום טרום חובה..) כי זה עדיף לה להיות בגן מאשר בגונגל הפראי שבגנים עירוניים. וגם אני נשארתי עד גיל 5 בגן פרטי (שאלתי את אבי על זה והוא אמר שהם העדיפו ככה כי היתי יחסית חלשה ולא מאד גדולה.. אולי זה נבע גם שבגיל 3 עברתי נתוח והיתי קרוב לחודש או חודשיים בבי"ח ??)

למעלה